Marine Le Pen breekt met nazi-vader

Dat werd tijd.

Het heeft jaren geduurd, maar Marine Le Pen heeft dan toch eindelijk gebroken met haar vader, Jean Marie. U weet wel, de racistische jodenhater die het Front National opzette.

Uiteindelijk is het tot een breuk gekomen tussen Marine Le Pen en haar vader Jean-Marie. Na een interview vol provocaties en uitglijders in het extreem-rechtse blad Rivarol liet Marine Le Pen weten dat zij zich zal verzetten tegen het lijsttrekkerschap van Jean-Marie bij de regionale verkiezingen in de december. Jean-Marie Le Pen zou het Front National in de regio Provence, Alpes, Côte d’Azur aanvoeren.

Marine heeft de afgelopen tijd veel te veel van haar vader gepikt. Zo bedekte ze zijn uitspraak dat de gaskamers slechts een detail in de geschiedenis van de mensheid waren met de mantel der liefde.

Onbegrijpelijk natuurlijk, en vooral ook onacceptabel. Je kunt niet pretenderen een serieuze partij te zijn terwijl je tuig als Jean Marie tolereert – nee, ook niet als die man toevallig je vader is. Dan moet je gewoon toegeven dat je in de kern nog steeds een neo-nazistische partij bent. Natuurlijk betekent dat ook dat Marine geen president kan worden, maar goed, dat geheel terzijde.

Hoe dan ook, Marine mocht dit onderhand inderdaad weleens doen. Het is heel goed van haar dat ze dit gedaan heeft en het zal haar ongetwijfeld helpen om het imago van ‘het nieuwe’ Front National toch wat op te poetsen. De enige vraag die ons rest is: gaat haar vader nu rustig met pensioen of verklaart hij zijn bloedeigen dochter de oorlog? Gezien zijn diepzittende haat voor alles wat anders is én zijn onwaarschijnlijke ego zou het me niet verbazen als hij voor optie twee kiest. In dat geval kon het weleens bijzonder onrustig worden bij FN.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

115 reacties

 1. Sorensen

  Goed zo. Dit opent de mogelijkheid om in Europa tot eenheid te komen met de PVV en UKIP!

 2. Gielah

  O.K.
  Ik wacht nu maar weer op het vast en zeker weer komende moment, dat links voor de100e keer gaat eisen, dat meneer Wilders zich van Le Pen Senior distantieert.

 3. HenkieAltea

  Marie Le Pen,is net zo verstandig als Geert Wilders.
  Geen racisme,geen Joden haat.
  Maar we willen geen Jihad in Nederland,en daarom zou de ideologie van de Islam verboden moeten worden.
  We verbieden in Nederland Mein Kampf,en terecht,maar in de Koran staat 10 X meer haat,en zou dan ook verboden moeten worden.
  Het is zoals Geert Wilders zegt,als je alle haat uit de Koran haald,dan blijft er een boekje over zo dik als de Donald Duck.

 4. Nog1

  ‘Het is zoals Geert Wilders zegt,als je alle haat uit de Koran haald,dan blijft er een boekje over zo dik als de Donald Duck.’

  Lees de koran eens een keer voordat je onzin die een ander uitkraamt gaat herhalen. De bijbel heeft aantoonbaar meer gewelddadige passages dan de koran.

  1. reageerbuis

   Nog1, u hebt vast de koran niet gelezen. Je struikelt er over de opdrachten om andersdenkenden te onderdrukken en te vermoorden, opdrachten die nog altijd van kracht zijn. De bijbel bevat wel geweld, met name het Oude Testament, maar dat zijn beschrijvingen, die in die tijd golden. Niemand leest daarin nu nog een opdracht om te onderdrukken of te moorden.

  2. JanvanEechoud

   “De bijbel heeft aantoonbaar meer gewelddadige passages dan de koran”.
   Ben niet zo erg enthousiast over je, Nog1, maar je hebt slimmere opmerkingen gemaakt….

  3. Anna

   Nog 1. Christenen waren zo intelligent om die gewelddadige passages te schrappen.

  4. Anna

   Nog 1 . Maar de volgelingen van de Bijbel worden niet opgeroepen tot jihad. In de Bijbel staat niet “dood moslims waar gij ze kunt vinden”.In de koran staat wel “dood Joden en ongelovigen waar gij ze kunt vinden”. Dat is nog eens wat anders dan de smerige uitlating van Le Pen.

  5. Wachteres

   In de Bijbel wordt niet opgeroepen tot geweld tegen andersdenkenden, dat is het grote verschil met de koran.

   In het Nieuwe Testament komt helemaal geen geweld voor en in het Oude Testament adviseert God om de vijanden die het volk Israël aanvallen te doden, omdat zij op hun verderf uit zijn. Het was een tijd van oog om oog en tand om tand, zoals u waarschijnlijk wel weet.

   Wat dat betreft is er voor de Joden nog niets veranderd.

   Als ik u was zou ik de Bijbel maar eens lezen, ik weet blijkbaar meer van de koran dan u van de Bijbel weet.

  6. Eminem2

   Nog1 schreef:

   “Lees de koran eens een keer voordat je onzin die een ander uitkraamt gaat herhalen. De bijbel heeft aantoonbaar meer gewelddadige passages dan de koran.”

   De Bijbel is doorgaans beschrijvend van aard als het om gewelddadige passages gaat, terwijl de Koran min of meer dwingende geweldsinstructies heeft. Hoewel er met enige moeite wel wat nauwelijks verholen oproepen tot geweld in de Bijbel te vinden zijn, is dit vooral (hoewel niet uitsluitend) in het Oude Testament. Dat is een heel ander verhaal dan een boek dat een zwaar onverdraagzame gewelddadige veroveringsideologie predikt…
   (En nee, de meer vriendelijke passages uit de begintijd van de profeet doen daar niets aan af. De meer gewelddadige overrulen die namelijk, zo is de heersende islamitische leer.)

  7. Hans_VS

   Allereerst, de Bijbel (Oud Testament) is veel omvangrijker dan de Koran… Doe je er het Nieuwe Testament er bij dan is het nog omvangrijker…

   Ten tweede, het grootste merendeel van die gewelddadige passages in de Bijbel hebben geen applicatie in deze dagen…

   Ten derde, er zijn maar heel weinig mensen die denken dat de resterende gewelddadige passages ook in praktijk moeten worden uitgevoerd…

 5. Two Ravens Black Kettle

  Uitstekende ontwikkeling.

  Go Marine !!!

 6. V.K.

  -Nou, een seizoenskaart FC Utrecht lijkt me wel een gepast cadeau voor deze uitgerangeerde politicus.

 7. JanvanEechoud

  “uitspraak dat de gaskamers slechts een detail in de geschiedenis van de mensheid waren”
  Wil je mij uitleggen, Michael, wat er niet klopt aan die uitspraak?
  Of waren de gaskamers 80% van WW2?

  Mvg.
  PS, heb jij ergens een reactie staan op dit artikel…. dat ik dus nog niet gelezen heb. Geen tijd nog.

  Oei, ben de link kwijt maar had het artikel gekopieerd.
  “artikel van hoofdredacteur Michael van der Galiën op DDS van 11 januari 2015” (Door: Harry La Croix)

  1. Beukman

   @Jan
   Snap je het echt niet Jan, of *wil* je het niet snappen?

 8. V.K.

  -@ Jan van Eechoud,

  -Wat heeft Michael nou uit te leggen

  -Een gevaarlijke Holocaustrevisionist welke ook nog eens niet te beroerd is om zich te laten fotogaferen met een quinelle, wordt na tegenvallende verkiezingen door dochter lief verzocht om electorale redenen op te stappen..

  1. JanvanEechoud

   Is dat alles, Bommetje?

 9. Beukman

  Interessante ontwikkeling. In het verleden vond men het op DDS maar belachelijk, het verzoek aan de dochter om met haar pa te breken.
  Deze DDS-ertjes houden zich nu wel heel stil. Zijn ze wellicht tot inkeer gekomen, en begrijpen ze eindelijk dat je mensen moet dumpen die de holocause bagatelliseren?

  1. Anna

   Beukman. Nooit iemand gehoord die heeft gezegd dat Maxima met haar vader moest “breken”. Wel dat ze afstand moest nemen van zijn handelen. Heeft ze dus nooit gedaan. Marine Le Pen is een heldin.

   1. Beukman

    @Anna
    Ik heb vaak genoeg gehoord dat Mazima met haar vader moest breken. Google er anders maar eens op, want je geheugen laat je in de steek. Begin anders hier:
    http://goo.gl/0cEkdF
    Overigens is Maxima geen voorzitter van een politieke partij, en is haar vader daar geen erelid van. Heel eenvoudig om hem als erelid te royeren zal het dus niet zijn.

    Tot ieders troost zij vermeld dat het zowel Maxima als Marine vergund is om in de privé-sfeer bij hun respectievelijke vaders op schoot te zitten.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Eh papa Zorreguieta was politiek actief onder het Videla regime. Kweenie, maar een leuk regime was dat nou niet bepaald.
     Maxima is koningin Beukman, dus doe niet net alsof het om de huishoudster gaat.

     Ik wil het Maxima overigens niet aanrekenen, zij kan het ook niet helpen dat pa een heel bedenkelijke rol heeft gespeeld.

     Overigens bracht pa Le Pen krantjes rond voor het verzet (hij was te jong om actief mee te mogen doen) en heeft later in het vreemdelingenlegioen in Suez en Algerije gevochten. Hij is dan ook een gedecoreerd veteraan.

     1. Beukman

      @toets
      Als Maxima erelid was geweest van de partij van haar pa, had het haar beslist gesierd als zij daar afstand van had gedaan.indien zij ook niets meer te maken wilde hebben met de bedenkelijke ideologie van die partij.
      Zie je nou hoe bezopen het is om die familie erbij te halen, toets? Het zijn alleen maar afleidingsmanoeuvres om het niet te hoeven hebben over de foutheid van die man, en over de eigen verandering van standpunt nu dochter hem er alsnog uit heeft geknikkerd.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Ja, maar dan moet je niet op 14:56 wat anders zeggen.
      Overigens bagatelliseerde die ouwe niet de holocaust, maar noemde de gasovens een detail in het totaal van de horor. En ja, de miljoenen geven hem gelijk, hoe onwelkom het je ook mag zijn.

 10. V.K.

  -Ah, Beukman,

  -Zet nu gewoon je alu hoedje eens af, kijk op de klok en je weet dat de meeste reaguurders gewoon aan het werk zijn.
  -Dat eeuwige complotdenken van jou, begint ook wel eens te vervelen.

  1. Beukman

   @VK
   Die Bilderbergconferenties beginnen me anders ook aardig de keel uit te hangen.

 11. Anna

  De koran roept op tot vreselijkere dingen dan de vader van Marine Le Pen met zijn gruwelijke uitspraken. Arnold Karskens “wat zijn de Nederlandse moslims stil”.
  Marin Le Pen heeft altijd in het openbaar afstand genomen van de uitspraken van haar vader. Als een dochter zo in het openbaar afstand neemt van haar vaders smerige geroeptoeter, daar kun je je hoed voor afnemen .

  1. Beukman

   @Anna
   Ik weet dat je eet en slaapt met de koran, maar we hebben het nu even over Le Pen. Hoe geloofwaardig maak je je door hem én tot erelid van je partij te bombarderen én zijn uitspraken te beoordelen? Je kan maar beter blij zijn: deze late beslissing zal absoluut niet slecht uitpakken voor de partij.

   1. Anna

    Beukman. Begrijpend lezen is ook een kunst en is niet iedereen gegeven.

    1. Beukman

     @Anna
     Die kunst is mij aangeboren, Anna. Jij moet zonodig de koran er weer bijslepen, en je snapt niet dat in het openbaar afstand doen van de uitspraken van pa nogal ongeloofwaardig overkomt als je de man tegelijk erelid van de partij laat zijn.

 12. Anna

  Beukman. De koran staat bomvol met Jodenhaat. Via een boek is Jodenhaat en oproepen om ze te doden kennelijk juridisch toegestaan. Europa zit intussen vol met Jodenhaters. De uitspraken van Le Pen zijn hiermee verworden tot een kleiner element. Marine Le Pen is een heldin om haar eigen vader ten overstaan van de hele wereld af te vallen.

  1. Beukman

   Anna schrijft:
   “De uitspraken van Le Pen zijn hiermee verworden tot een kleiner element. ”

   Je doet dus nog een schepje bovenop het gebagatelliseer van de pa.

   1. Anna

    Beukman. Ik toon aan hoe ernstig de moslim Jodenhaat is in heel Europa en daardoor de uitspraken van Le Pen verworden zijn tot een kleiner element. U probeert altijd schrijvers iets in de mond te leggen wat u zelf graag wil horen en zien. De koran heeft veel kwade en slechte invloed in Europa, meer invloed dan de oude vader van Marine Le Pen. Waar kritiek op wordt geleverd. Op de wrede koran die moslims in de praktijk brengen is het muisstil.

    1. Beukman

     @Anna,
     Er zijn kort geleden in Europa 6 miljoen joden vermoord. Het geeft geen pas om daar luchtig over te doen of om dit te bagatelliseren, zoals jij en Le Pen doen. Dat er moslims rondlopen die joden haten, doet niets af aan de ernst van het grootste drama uit de joodse geschiedenis. Dit drama willen relativeren is totaal onsmakelijk en ongepast.

     1. Anna

      Beukman. Waarom wordt u zo persoonlijk? We moeten voorkomen dat de nieuwe Jodenhaters in Europa geen kans krijgen voor herhaling van uw bovengenoemde. U bent erg sterk in verdraaien van genoemde feiten. Een teken van onmacht.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Frans was overduidelijk niet één van je talen. JM le Pen had het over de gaskamers die te midden van al dat geweld tegen de joden en de rest een voetnoot was. En dat is helaas zo. De meesten stierven aan ziekten, honger, of een kogel (of erger).
      Ook Anne Frank stierf niet in de gaskamer.

      Het lullige was dat de Amerikanen de toevoer via de trein van eten hadden gebombardeerd.

     3. Maaike

      Oh Anna, geef nou gewoon toe dat Beukman gelijk heeft. Je zet jezelf voor gek zo.

     4. toetssteen

      @Maaike
      Als u nu eerst eens las, dan had u geweten waar Pa Le Pen i.v.m. WOII en de joden over sprak. Ook bij u is het Frans duidelijk niet onderwezen, of u hebt er niets van opgestoken. Derde mogelijkheid is dat u het niet wilt lezen, maar dan moet u niet babbelen over iets wat u niet weet.

     5. nakkie123

      “Er zijn kort geleden in Europa 6 miljoen joden vermoord”
      .
      beukman, dat getal is nogal discutabel.
      vooropgesteld, al waren er “maar” 10.000 joden vergast, ook dat vind ik vreselijk.
      .
      maar het aantal “6 miljoen” schijnt schandalig overdreven te zijn.
      .
      en ja, er zijn wel bronnen van die weerleggingen maar ik heb ze niet voor handen, zoek het zelf maar op.

    2. Eminem2

     De Jodenvernietiging in WO2 moet wat mij betreft tot in de eeuwigheid in de herinnering gehouden worden. Onder andere om herhaling en vergelijkbare tragedies te voorkomen. Maar om zo’n herhaling (of vergelijkbare tragedies te voorkomen) zijn dan ook alle middelen geoorloofd. Ik zou de Duivel nog erelid van welke partij dan ook willen maken als hierdoor een nieuwe massamoord voorkomen kan worden. Liever niet, natuurlijk. Maar als het echt niet anders kan… Maar het lijkt erop dat Marine nu heeft besloten dat het niet meer nodig is, zodat allerlei kritikasters van het FN mooi een argument uit handen geslagen wordt.

 13. V.K.

  -@Anna,

  -Zo het wel zo fijn hebben gevonden dat Maxima vanwege electorale redenen wel of niet afstand zou nemen van haar vader. Helaas is dat niet zo, dus dat afstand nemen, zal er wel niet inzitten.

 14. Nicky

  Goed nieuws voor de brave linkse mutsen.
  Ik brak op mijn vierde al met mijn vader.

  @Nog1: kretologie!
  “De bijble heeft ‘aantoonbaar’ meer gewels dan de Koran.

  Ten eerste toon maar aan. Moet worden ‘aangetoond’, huuh, mmmh, grrrr. Maar lees hem eerst ja?

  Dan is de Bijbel een zeer dik boek vergeleken met de Koran. Dus verhoudingen moet je ook meenemen, en dan heeft de Koran heel heel hoog percentage baggervulling dat bestaat uit geweld, moord, sadisme, zinloze slachtingen, toegestane diefstal en bedrog.
  Niet te vergelijken met de OT wetten.

  En dit nog. ‘De Bijbel is voor mij eigenlijk het Nieuwe Testament, verbond, getuigenis. Het is voor mijn wezenlijk voor mijn levenswandel. De grootste fout die veel Christenen in hun onderwijs en wandel maken, is dat ze het OT mengen met het NT.

  Dat kan nooit, dat mag nooit en het NT is een totaal ander Verbond, een totaal ander DENKEN!
  (ja ik leer veel van het OT, maar ik LEEF daar absoluut niet uit!).

  En nou komt het ‘Nog1”:

  In wat ik ‘De Bijbel’ eigenlijk noem, komet geen EEN KEER (aanmoediging tot) geweld in voor,

  geen EEN KEER!? Integendeel.

  Er wordt juist altijd aangemoedigd tot (praktische! en niet door Nog1 geleuter en blabla) oplossing van geweld van die ander.
  Een waar Christen is de oplossing van het probleem, en niet zoals Koranlezers, een deel van het probleem. Ik woon tussen deze hasten. Je wilt het niet weten. Daar wil je niet bijzijn. Ondanks hun vriendelijkheid enz… het lijdt nerregus naar!

  En LEUTER niet meer zo voortaan. Daar waar je totaal geen verstand van hebt. Als je hem dagelijks leest, al 40 jaar zoals ik, praten we verder?
  Nee hoor, altijd welkom: maar met een iets andere houding hier graag.

  1. Ooggetuige

   Nicky maakt een interessante draai: het vraagstuk van het overdadige geweld in de bijbel oplossen door te suggereren dat er een scheiding mogelijk is tussen de gewelddadige delen van de bijbel en de ‘eigenlijke’ bijbel.
   Deze aanpak is niet alleen ongeloofwaardig (als een moslim zoiets zou doen, zouden alle taqqiya-roepers hun kelen schor schreeuwen) maar ook strijdig met de tekst van de ‘eigenlijke’ bijbel. Jezus zegt in Matteüs 5:18: “Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn.” Afstand nemen van het OT is dus strijdig met de boodschap van het NT.

   1. toetssteen

    @ooggetuige
    De Wet is de mozaïsche wet, de tien geboden alzo. Wat mankeert daar precies aan?
    Is er iets tegen: hij zult niet moorden?
    Gij zult niet stelen?

    Jezus vatte die geboden samen in één simpel gebod waar alles in vervat is: Heb uw naaste lief als uzelf en God bovenal.

  2. Beukman

   @Nicky
   Je kan leuk lullen, maar ik zou niet weten waarom je in je weging moet meenemen dat de bijbel dikker is dan de koran, als het gaat om gewelddadige passages. Verder staat het OT barstensvol met passages over genocide, kinderverkrachting en doodgewone moord. Ik lig daar zelf niet wakker van, het OT is een fantastisch mooi boek in mijn ogen. Maar als het jou toch niet om het OT te doen is, waarom scheur je de vele gewelddadige passages er dan niet uit? En hoe kijk je eigenlijk aan tegen de zeer vele christenen voor wie het OT wél zeer belangrijk is?

   1. toetssteen

    @Beukman
    Prima, er zullen weinig christenen zijn die daar herrie over zullen trappen. Immers Jezus vervulde de Wet.
    Beukman, dit pad is een zinloze exercitie en je weet het.
    Christenen Beukman, zijn geen OT aanhangers! Hun eigen voorman spuwde op de Farizeeën en schriftgeleerden.

 15. AlexanderArts

  10 keer liever die oude Le Pen dan die corrupte/lamlendige zooi die we hier in de regering hebben zitten.

 16. Wachteres

  Wilders, Marine Le Pen en Farage zijn helden van onze tijd! Gelukkig zijn er nog meer van dergelijke helden.

  Zij komen op voor onze vrijheid en onze cultuur, daar kunnen de NSB-ers die zich ondergeschikt maken aan de islam niet bij in de schaduw staan.

  Die land- en cultuurverraders zijn nog erger dan Chamberlain, zij verkopen ons Europa voor olie, geld en een lucratief baantje.

  Walgelijke gedrochten!

  1. moreno

   Het werd tijd om met te kappen met Le Pen, nu nog de PVV verbieden vanwege een gevaar voor de samenleving.
   Zij (Wilders en de zijnen)creeren een giftige samenleving.
   Deze duisterse krachten hadden we ook in Chili door hun toe doen is onze geliefde president Allende vermoord.

   1. toetssteen

    @Moreno
    Uhuh, want het communisme is veel beter! Net zoals de inquisitie ook een zegen was voor de mensheid. Islam is ook geweldig!

    Jaja, ik weet door toedoen van Pinochet zijn er zo’n 4000 communisten omgelegd en de rest moest vluchten, maar laat me welzijn, het staat in geen verhouding met de Stalinistische commu ramp.

    1. moreno

     Ja ik ben het eens met u watbetreft Stalin deze was een bloeddorstige moordenaar hij heeft ook trotzky laten vermoorden in Mexico.
     Hoewel daar nog nooit zekerheid over is geweest.
     Wat ik probeer aan te gaven dat het socialisme veel goeds heeft gebracht ook in NL , dat zou u toch moeten aanspreken neem bij bijvoorbeeld de AOW.

     1. toetssteen

      @Moreno
      AOW is een belachelijk omslagsysteem. Waarom mensen niet in de gelegenheid stellen om belastingvrij in te leggen op eigen rekening? Geld dat in de boedel blijft, dus gewoon in een erfenis valt waardoor kinderen het makkelijker krijgen?
      Waardoor ook minder druk wordt uitgeoefend op het stelsel.

     2. toetssteen

      @Moreno
      Ramon Mercader zou ik nou niet bepaald een liberaal willen nomen.
      Wat u misschien eens moet bestuderen is hoeveel mijoenen doden er zijn gevallen inzake dat vervloekte collectivisme, de basis van elk socialistisch denken dat zooo goed schijnt te zijn.
      U ageert tege Pinochet en dat is voor een deel terecht, maar meent u werkelijk dat als Chili een commu staat zou zijn geworden het er nu veel beter uit zou zien?

      Ja, Pinochet had een hekel aan communisten, ik idem. Nee, ik wil ze niet dood, ze moeten lang genoeg leven om hun eigen dwaasheid in te zien.

     3. Julius

      @ moreno

      toets vindt alleen de links socialistische plannen van zijn PVV-leider fantastisch. Dat noemt hij rechts sociaal. Lees zijn verschillende reacties er hier all-over DDS maar op na. Dit mannetje lult alles wat krom is helemaal recht.

     4. toetssteen

      @Juul
      Links/ rechts, wat zal het zijn? Of zit u in een draaimolen.
      Maarre vrije marktwerking is niet echt een links dingetje Julius.

      http://www.doorbraak.eu/gebladerte/60024d01.htm

      Alinea uit het artikel:

      –Het economische programma van de PVV is neo-liberaal. Volgens neo-liberalen moet de economie zoveel mogelijk worden bepaald door “de vrije markt van vraag en aanbod”. Neo-liberalen zijn tegen regulering van de economie door de staat. Staatsbedrijven als het openbaar vervoer en de post moeten zoveel mogelijk worden geprivatiseerd. Wilders streeft naar een kleine overheid die zo min mogelijk ingrijpt in de economie. Volgens hem is economische groei “vooral het resultaat van lage belastingen, minimale regulering, en de aanwezigheid van hoogwaardige onderwijsinstellingen”. Hij wil het ministerie van Economische Zaken voor tweederde wegbezuinigen en de helft van alle bestaande regelgeving afschaffen. —

      En dat is een site van een nogal linkse signatuur, dus wat u zegt is kolder.
      Dus de PVV is niet links, maar blijkbaar bekt het wel lekker om te kunnen framen, maar rechts.

 17. Beukman

  Anna om 19.13:
  “Beukman. Waarom wordt u zo persoonlijk?”

  Dan ken je mij nog niet, Anna.

 18. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3026230/Up-100-Islamist-teachers-banned-schools-investigation-links-Trojan-Horse-scandal-dozens-claiming-Lee-Rigby-s-murder-hoax.html

  Fijn hé, die multiculturele samenleving! ’t Is maar goed dat er nog mensen zijn die voor ons strijden.

  Als het aan links lag dan zouden we met elkaar terug gaan naar de voor-middeleeuwen en nog erger.

  Niks zeggen hoor, eigenlijk mag over het bovenstaande niet worden gesproken.

  De islam is toch vrede?

  1. toetssteen

   @Wachteres
   De commentaren liegen er niet om. De UK is ontwaakt.

  2. moreno

   Dank zij links leeft u in vrijheid want vrijheid bij wilders betekent alleen vrijheid voor hem.
   De rest moet zijn snavel dicht doen en meningen die hem niet bevallen moeten worden verbannen of je krijgt doodsbedreigingen van zijn aanhang.
   Is dat de vrijheid wat u graag wilt.

   1. toetssteen

    @Mreno 22:38
    Liegen is niet netjes tenzij u bewijzen kunt overleggen. U bent alzo nog nooit bedreigd, maar hear say is wel makkelijk napraten.

   2. JanvanEechoud

    Doe eens normaal, man.

 19. Beukman

  Om terug te komen op het onderwerp waarvan zo krampachtig wordt afgeweken: aan de holocaust die door le Pen zo fijnzinnig wordt gebagatelliseerd is geen moslim te pas gekomen. Ze is de culminatie van 500 jaar Europees christelijk antisemitisme. Dat komt akelig dicht bij onze eigen cultuur. *Te* dichtbij, als ik de reacties mag lezen. Logisch dat Le Pen luchtig doet over deze ontstellende misdaad, en logisch dat wij nog steeds met een onbehaaglijk gevoel zitten, 70 jaar na dato, al hebben we er zelf part noch deel aan gehad.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Haal niet alles door elkaar. De Joodse gemeenschap en dan doel ik op de elite heeft in de geschiedenis herhaalde malen een raar spel gespeeld.
   Dat de ellende neerdaalde op de hoofden van de joden die part nog deel hadden aan het verraad van een bepaalde groep.

   http://islamversuseurope.blogspot.nl/2013/09/jewish-collaboration-with-muslims.html

   1. Mas Rob

    Nu laat u zich wel erg in uw kaarten kijken. Het door u gelinkte artikel bevat passages als:

    “The parallels with our own time are striking, with Jewish intellectuals having paved the way for the modern Muslim conquest by pushing the benefits of immigration, diversity, tolerance, special minority protection, etc., denigrating nationalism and wielding the Nazi stick forcefully against anyone bold enough to dissent.”

    Oud antisemitisme is een nieuw jasje.

    1. Beukman

     @Mas Rob
     Er staat ook:
     “A nationalist like me looks at them, however, and sees confirmation of the core principle of nationalism, namely that different peoples should live in different lands. When you violate that principle, bad things start to happen”, waarna de schrijver uitlegt dat multiculturalisme in het verleden slecht heeft uitgepakt voor de joden.
     Ja, bad things start to happen als je het waagt om als jood al generaties lang in een gois land te blijven plakken, terwijl je home country Israël om de hoek ligt.

     Ik weet het niet zeker, maar het lijkt me dat hier expliciet wordt uitgelegd waarom moslimofoben zo fanatiek de staat Israel steunen. Is het nou zo moeilijk te bevatten dat “onze” joden met het ene oog scheef kijken naar moslims, maar met het andere net zo scheef naar kaaskoppen?

     1. Mas Rob

      Ja, ik heb wel vaker de indruk dat bij sommigen die liefde voor Israel dan wel luid beleden wordt, maar niet zo diep zit; dat het een afgeleide is van de anti-islam stellingname.

    2. toetssteen

     @Mas Rob
     Ik zou vooral blind en horende doof blijven.
     Ik had het toch over de elite? Of heeft u dat net weer even gemist? Ik zeg toch overal dat de gewone Sam en Moos de pineut waren en zullen zijn?
     Ik heb het over de elite Mas Rob en dat weet u best wel. U weet wel het stel dat maling heeft aan wat er van de rest wordt. En dat was toen en dat is nu.

     1. Mas Rob

      Als ik u was, zou ik me verdiepen in de drogredenen van het antisemititsme. Als een tekst spreekt van ‘Joodse intellectuelen’ die voor allerlei ellende zorgde in een samenleving, dan zouden bij u de alarmbellen moeten gaan rinkelen.

      Dat doen ze niet. Waarvan akte.

    3. toetssteen

     @mas Rob
     Ik begrijp dat het artikel u onwelgevallig is en de waarheid, die ik nergens onder stoelen of banken heb gestoken, u on aangenaam is. Maar hoe u erbij komt dit in een antisemitisch jasje te steken is een een waar raadsel!
     Mag ik niet zeggen dat Jezus een pesthekel ha ad aan de elite? Dezelfde elite die heulde met de Romeinen om het eigen gewin? Nee, ik moet zwijgen, want ik zou een nazist zijn.
     Nee Rob, ik zet me af tegen elke dwingelandij waar u vrij baan geeft. Socialisme is namelijk de dwingelandij van mensen die nooit iets zullen presteren maar wel willen cashen. Gewoon, omdat ze er ‘recht’ op zouden hebben.

     1. Mas Rob

      U heeft er een handje van om voor mensen in te vullen hoe ze denken. Socialisme, dwingelandij….. waar komt dat nu opeens vandaan?

      Ik had het over een rare tekst, die zowel in opzet als uitwerking antisemitisch is. U mag verder van alles, maar ik twijfel erg aan uw beoordelingsvermogen als u volhoudt dat de gelinkt niet antisemitisch is.

      “Nee, ik moet zwijgen, want ik zou een nazist zijn.”

      Ach, gut.

     2. Mas Rob

      Aan de rechterzijde van de site wordt een link gegeven naar een artikel (dat ik niet ga linken, ik link niet naar rotzooi) waarin het volgende beweerd wordt:
      “Just as they did in post-Roman Spain, the Muslims and Jews are working together against us.”

      Dit is niet op het randje, maar ver over de rand.

     3. toetssteen

      @Mas Rob
      Niet lezen, gewoon lekker de kop in het zand en doof blijven voor de waarheid.
      Ik begrijp u werkelijk niet. Waarom meent u dat de geschiedenis en daarmee de harde waarheid niet moet worden onthuld? Omdat u naderhand kunt zeggen dat u het niet hebt geweten?
      De elite van toen, was net zo erg als de big bankers van nu. Velen beweren jood te zijn, maar zullen hun volk verkopen voor macht en aanzien.

      Laat dat nou precies datgene zijn waartegen Jezus al in opstand kwam. Maar eigenlijk zouden alle mensen tegen deze warmongers in opstand moeten komen. Kan ook door massaal ‘nee’ te zeggen, want revoluties pakken altijd verkeerd uit. Zie de toestand in het Midden-Oosten.

   2. Beukman

    @toets
    Ik snap echt niet wat je bedoelt. Als iemand anders dan jij bovenstaande had geschreven, had ik erin gelezen: “Ze hebben het aan zichzelf te danken”, danwel: “Een kleine groep heeft het voor de anderen verpest.”
    Ik had gehakt gemaakt van degene die iets dergelijks durfde te beweren.
    Verklaar je dus nader.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Hallooo, jij weet dat islam geen homogene groep is, maar joden zijn dat wel? Kom op zeg!
     Die jokers van Hamas (lees die gasten die miljoenen incasseren van de belastingen omdat de paljastijnen zo zielug zijn, leven als god in Frankrijk (maar dan ergens in bidmattistan). Het leven van de burger interesseert hen geen zier.
     De Joodse elite is idem dito. Dat was en is. Hilarisch om op te merken is dat Jezus, jaja, die dus, uitvoer tegen deze lui. Vandaar dat hij op werd gepakt en aan het Romeinse kruis werd genageld. Was de elite weer even af van een lastpak.

     Je zou eens wat minder allergisch moeten rake Beukman, of in elk geval dat schijnheilige schilletje afwerpen. Overal in de geschiedenis bestond collaboratie, of ga je me nu vertellen dat dat pas in WOII is uitgevonden?

     1. Beukman

      @toets
      Wat wil je nou eigenlijk zeggen, toets? De joodse elite, ja, dat zal me een fraai zooitje zijn. Maar wat heeft die te maken met de holocaust, en de vergoelijking ervan?

      De site die je om 21.31 stuurde en waarvan je suggereerde dat je achter de inhoud stond, is ronduit antisemitisch. Vertel me kort dat dit een vergissing was; ik doe daar niet moeilijk over, kan gebeuren, we hebben het er dan niet meer over.

     2. toetssteen

      @Beukman

      Lulkoek, dat is helaas de geschiedenis. Ow niets menselijks vreemd, maar ga niet doen alsof de elitaire joden zooo zuiver waren.
      Dat waren ze niet.
      Idem geldt dat mooie socialisten plaatje en nu IS.
      Beloof het paradijs door e leven te geven voor het hogere goed…..

     3. Maaike

      Dat is nu exact het excuus waar jodenhaters vanuit het christendom mee aankomen toetssteen, namelijk dat het de joden (de joodse elite) waren die Christus aangaven bij Pilatus. En dus dragen alle joden eeuwig schuld.

      U valt heel hard door de mand.

     4. toetssteen

      @Maaike
      Jezus werd opgepakt door de Romeinen omdat hij het volk in beweging wist te krijgen. Vandaar dat hij aan het kruis werd genageld. Dat hele kwebbelverhaal inzake Pilatus, is leuke franje, maar als u weet wat voor een beul Pilatus was (daarom werd hij ook enige tijd later terug naar Rome geroepen, gewoon omdat hij de boel ophitste) dan zou u die aarzelende en weifelende man uit de bijbel afdoen met een schouderophalen.
      De rest van het betoog op 09:33 is napraterij om een wit voetje te halen bij Beukman.
      Helemaal nerens praat ik het goed dat er mensen over de kling zijn of worden gejaagd. Ik stel alleen dat er een reden was waarom men een hekel kreeg aan bepaalde lieden.
      Of wilde u me gaan vertellen dat het openzetten van de stadspoorten waardoor er duizenden mensen zijn vermoord niet moet worden vermeld? Dat we maar moeten blijven doen alsof de geschiedenis nooit is gebeurd en alles zomaar uit de lucht is komen vallen?

   3. robmdw

    Uw link verwijst naar een zeer bizarre site waarin meerdere bijdragen geplaatst zijn die een sterke antisemitische teneur hebben.
    De ‘schuld’ van discriminatie of racisme wordt hierin regelmatig gelegd bij het object daarvan. Met ingewikkelde mentale constructies wordt meerdere malen ook zo een causaliteit gesuggereerd bij het antisemtisme (‘the jew thing’).
    Eén van de belangrijkste symptomen van racisme is dat de oorzaak uiteindelijk bij het object gezocht wordt. Dit symptoom hoort bij het ‘racistische denken’ of beter: is het racistische denken. Of zoals Joden met een pijnlijk cynisme stellen: ‘Als de Jood niet bestaan zou de antisemiet hem gemaakt hebben….’.
    Antisemitisme is een eeuwenlang zwart onderdeel van de Europese (christelijke) geschiedenis, met inderdaad de walgelijke shoa als grande finale. Deze immense genocide is historisch gezien slechts gisteren gebeurt.
    Het afleiden van de aandacht voor deze vreselijke realiteit en de Europese context van het verantwoordelijke antisemitisme is flagrante waanzin.

    1. toetssteen

     @Rob
     Tuurlijk, u zou ook eens iets kunnen leren van het verleden!
     De elite van de joden deed dat en helaas is dat bewijsbaar. Dat het gewone volk, lees de 99% daaronder leed, behoeft geen enkel betoog.
     Rest dat wat Jezus zei ten aanzien van dezen: gij witgekalkte graven mooi van buiten maar van binnen vol met dorre doodsbeenderen.

     http://www.yssa.nl/nl/whatjesusdid/1402/matthus-23:27-28.html

     1. robmdw

      Ach, het verleden heeft vele belangrijke aanwijzingen waaruit duidelijk wordt dat ieder volk, c.q. minderheden hun eigen corruptie kennen. Dit hoort immers ook bij mensen en ook bij alle volkeren en alle minderheden. Dit mag echter nooit een reden zijn voor collectieve uitsluiting of vervolging. Het schrijven over ‘de Jood’ (zoals in ‘the Jew thing’) is helaas daar wel een voorbeeld van.

     2. Primo

      De hedendaagse joodse elite kan er ook wat van hoor om hun eigen volk te vernaggelen, Wallage, van Thijn, Cohen, Ascher, van der Berg etc. hebben er allemaal mede voor gezorgt dat joden nu weer het mikpunt zijn van moslims.

      En allemaal PVDA!

     3. Maaike

      Jazeker Primo, het is een groot joods complot, nietwaar.

     4. Beukman

      @toetssteen
      Wat heeft die elite voor verschrikkelijks gedaan toets? Hebben ze een paar miljoen mensen uitgeroeid? Ik kan daarover niks terugvinden in de geschiedenisboekjes. Leg ook meteen even uit hoe die minder erg maakt wat er met 6 miljoen Europese joden is gebeurd.

     5. toetssteen

      @Maaike
      Ja hoor, daar gaat u weer! Is het dan niet waar wat Primo zegt? Is het niet waar dat de Joodsche raad van toen doodleuk de lijsten aanleverde?

 20. moreno

  Het werd tijd om met te kappen met Le Pen, nu nog de PVV verbieden vanwege een gevaar voor de samenleving.
  Zij (Wilders en de zijnen)creeren een giftige samenleving.
  Deze duisterse krachten hadden we ook in Chili door hun toe doen is onze geliefde president Allende vermoord.

  1. Beukman

   @Moreno
   De PVV verbieden is geen goed idee, Moreno. Dat wil ik best toelichten, maar niet in deze draad.

   1. moreno

    @Beukman
    Ik begrijp uw redenen om hier niet in te gaan want krijgt u een stronkar van over u heen van de PVV adepten.zijn heligheid Geert mag niet gekwetst worden en kritiek is
    verboden op zijn .
    godheid.
    Maar in alle eerlijkheid zo’n kwaadaardige beweging zou in Chili verboden zijn.

    1. Beukman

     @Moreno
     Die stront interesseert me niet Moreno. Ik licht het met alle plezier nader toe in een andere draad. Maar dan wel een over de PVV, en niet een over de holocaustontkenning van Le Pen.

     1. toetssteen

      @Beukman
      Niet liegen! Le Pen heeft nooit en nergens de holocaust ontkend.

     2. toetssteen

      @Moreno
      En dat waardeer in dan weer in Beukman, Hij en ik zijn het zelden eens, maar ik denk dat we wel wat samen kunnen gaan drinken. Ik water en hij twee bier.

    2. toetssteen

     @Moreno

     Dwaas.

     1. Beukman

      @toets
      Dat zei Hamlet ook tegen Yorick.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Pech voor jou ben ik nog geen schedel.

    3. toetssteen

     @Moreno
     Ja want het is goed om te trappen tegen wat u uit het moeras verhief. Vivat!
     Het communisme is zoo Goed dat u nog geen succes kunt vermelden.

  2. toetssteen

   @Moreno
   Joh, laten we Stalin uit zijn graf halen Joepie, toen ging het zooo goed! Miljoenen mensen sterven de hongerdood, maar het communisme was okidoki.

  3. Gielah

   KOMT ´ie weer!
   Zeg eikel…. u begint nu méér dan een beetje vervelend te worden.
   U snapt duidelijk geen iota van politiek, behalve dan misschien van de politiek in uw eigen land… waar u om de een of andere reden niet wonen wilt…. maar dat is úw zaak…
   maar houdt u buiten ónze zaken!

   Als meneer Wilders en wij géén overheersing van de EU en van de verderfelijke islam wensen… dan is dat ónze zaak.

   We hebben uw belerende en onbeschofte toontje NIET nodig.
   Wanneer dringt dat nu eens eindelijk tot die botte hersens van u door?

   Ga maar ergens ánders uw socialistische heilsleer proberen aan de man te brengen.

 21. Beukman

  @toets 23.54
  Excusez. Pen heeft hem niet ontkend maar gebagatelliseerd.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Uhuh, en hij zette het af tegen de ongeveer 100 miljoen doden.
   Zucht, man waarom elkaar vliegen afvangen als er nieuwe updates in de planning zitten?

   Lekker leuteren over de quenelle dat niet veel anders is dan een anti establisment gebaar: je weet wel, tot zover en de mazzel ermee. Omgekeerde hitlergroet, wat een nonsens.
   Ow, die ouwe is onuitstaanbaar en politiek ongeschikt, maar hij is niet dementerende.

   Eerlijkheid was in de tijd van Drees al tanende, voor zover integriteit ooit de politiek regeerde. Wat dat betreft had Macchiavelli gelijk.

 22. Nicky

  @Ooggetuige, Beukman,
  begrijpend lezen is ook een kwestie van WILLEN, niet alleen kunnen.
  De wil blijkbaar ontbreekt bij jullie zeker als t gaat om dingen die jullie niet zó vatten.

  Die jota en tittel uit (Matt5, tegen Joden trouwens) daar maak jij een probleem van Ooggetuige. Niet ik.
  Elke jota en tittel blijft staan, ook voor mij, Jezus zegt dat immers? Je moet niet kletsen en mij dingen in de mond leggen!

  Daarom kan je het OT en het NT absoluut nog niet met elkaar mixen. Dat blijft staan. Dat is tegen je comfortzone, ik weet het.

  Ook bijv. niet alles door God is geïnspireerd. AUOUAU! Ja sorry, doet weer even zeer.
  Joh dat heb je in die religieuze omgeving niet zo geleerd. Nee kan ook noet; wat je niet hebt, kan je ook niet geven, heren ‘theologen’!

  De grote onzin soms die een Job of een Salomo uit, zijn echt niet uit God! Die wil en mag ik niet eens navolgen! Zelfs Papa Popi kan die dingen zeggen, maar dan is het nog niet geïnspireerd!
  God heeft het wel toegestaan dat het in Zijn Woord zou opgenomen zijn, okay.

  Job, of Salomo spraken soms
  a). dwaze, godloze dingen, niet uit God
  b). een beetje dwaas, met een mengsel van wat waarheid
  c). de dingen uit God; geïnspireerd. Gelouterd. Waar!

  Nou en, lees, mediteer, dag en nacht, (Jos1:8) dagelijks, met een luisterend HART, en het allerbelangrijkste: in een intieme, praktische, dagelijkse relatie met de Heer Jezus. Dat kan ook alleen maar alsje een nieuw geboren persoon bent. Een (ware) Christen wordt zo iemand ook wel genoemd!

  1. Beukman

   @Nicky
   Ik word elke dag opnieuw geboren, Nicky.
   Je hebt al expliciet toegegeven dat het OT een zeer gewelddadig boek is, maar vindt dat een vergelijking met de koran alleen toegestaan is als je het aantal gewelddadige passages naar verhouding neemt tot de dikte van beide boeken.
   Ik noem dat de drogreden van de maand.

 23. Koos_Koets

  Er zal een verschuiving binnen de aanhang van het FN komen. Nazi’s eruit, Joden erin? Of de aanhang groter wordt valt nog te bezien.

 24. JanvanEechoud

  Het is me te veel. … en te dom om allemaal te lezen.
  Toetssteen e.a. …. gaan jullie echt weer opnieuw, aan steeds dezelfde mensen, uitleggen dat ze hun gezonde verstand moeten gebruiken?
  Dat kán helemaal niet want konkelen, liegen en woorden verdraaien zit in hun genen. Mvg

  1. Beukman

   Daar hebben we Jan van Eechoud weer, de man die om de haverklap zielig loopt te piepen dat het hem allemaal te veel wordt. Net als al die nieuwgeborenen hier heeft ie de wijsheid in pacht. Hij komt hier niet om te discussiëren maar om het Woord te verkondigen.
   Wat is DDS toch een boeiende plek.

 25. Nicky

  @Beukman, Je hebt al expliciet toegegeven dat het OT een zeer gewelddadig boek is”…

  WAAR, joh! Zeg t maar.

  Maar het is bevat best veel geweld, en daarom kan ik het als Christen ook absoluut vaak niet citeren voor een ander, laat staan allerlei ‘wraakpsalmen’ van David (was niet wedergeboren!) zingen. Waar in de Christenheid vaak totaal geen onderscheid in is, vreselijk!

  Maar geweld in het OT is lang niet aanwezig als het
  – veel nieuwere(!) boek de Koran, maar dat die halve zolen muslims desalnietemin terug naar het stenen tijdperk brengt!
  – Lang niet zoveel info als het OT, dus nogmaals, in verhouding is de Koran een vreselijk agressief killingboek.
  – Bovendien in de kontekst, zinloze moord en misdaad lees je niet zo in het OT. Althans, door God bevolen. Maar daar kan ik een boek over schrijven, deed ik ook hierover, hoewel ik hier nu met jou ophoud.
  – enz.

  En nog iets, get a life! EENMAAL is er wedergeboorte, dat is Bijbels, 2Kor5:17-21, Rom10:8-17, Joh1:12.
  Je bent door New Age denken beinvloed, straks beweer je nog dat er andere levens zijn nadat je sterft, of dat je in je volgend leven een rat of een steen kan worden!

  “Elke dag wedergeboren”; dat betekent dat jij NOOIT wedergeboren bent! Het is openbaring, het moet 30 cm zakken, vanaf je harde kop naar bedenen.

  Dan verzeker ik dat je dingen gaat vatten,namen!

  1. Beukman

   Nicky schrijft:
   “Bovendien in de kontekst, zinloze moord en misdaad lees je niet zo in het OT. Althans, door God bevolen. ”

   Je meent het!
   Zoals je weet, werd Mozes aangestuurd door God bij zijn veroveringen en slachtpartijen. Zo beveelt hij in Numeri 31:
   “Neem de wraak der kinderen Israels van de Midianieten; daarna zult gij verzameld worden tot uw volken.”
   Dat laat ie zich geen twee keer zeggen! Zijn mannen gaan aan het werk.
   Mozes doet ondertussen zijn middagslaapje. Eenmaal wakker bekijkt hij het resultaat. Woedend roept hij tot zijn mannen:
   “Hebt gij dan alle vrouwen laten leven?”
   Bedremmeld geven ze dat toe. Waarop Mozes:
   “Nu dan, doodt al wat mannelijk is onder de kinderkens; en doodt alle vrouw, die door bijligging des mans een man bekend heeft. Doch al de kinderen van vrouwelijk geslacht, die de bijligging des mans niet bekend hebben, laat voor ulieden leven.”…..
   En der mensen zielen, uit de vrouwen, die geen bijligging des mans bekend hadden, alle zielen waren twee en dertig duizend.

   Het is natuurlijk helemaal niet moeilijk om een reden te bedenken waarom het uitmoorden van babies en het verkrachten van jonge meisjes zinvol is. Maar ik zeg: die woorden van jou kloppen geen meter. De God uit het OT was een bijzonder wraakzuchtige en bloeddorstige man. Ik snap niet dat jij Hem de hand boven het hoofd houdt. Ik snap niet waarom jij het OT niet door de shredder duwt.
   Of is het omdat Jezus Zijn zoon is, en Deze ook niet al te veel aan te merken heeft op het gedrag van Zijn pa?

   1. toetssteen

    @Beukman
    Begrijp ik het nou goed en ga jij een overgeleverd waarschijnlijk voor 99% verzonnen verhaal vergelijken met wat er nu gebeurt?
    Van dat bijbelse verhaal hebben jij noch ik een spetter bewijs. Ik bedoel, ik geloof heilig in de fabels van La Fontaine, ga jij maar bewijzen dat het de waarheid niet is…. Maar jij snapt ook wel dat het zo niet werkt, want ik zal moeten bewijzen. Idem zo met Moos van de berg.
    Nou die bewijzen heb ik niet, die heeft niemand.
    Maar dat kun je toch onmogelijk afzetten van wat er nu bewijsbaar gaande is?! IS een stel verkrachtend en moordend tuig willen koppelen aan Mozes, want volgens de bijbel bladiebla.

    1. Beukman

     @toets
     Je mist het punt. Het gaat er niet om of het echt gebeurd is of niet. Het gaat erom dat Nicky de God uit het OT uit de wind probeert te houden. Maar die god was gewoon een rotgod. Terwijl notabene iemand als Jezus die rotgod nogal hoog had zitten.
     Het zal mij verder een rotzorg zijn in welke rotgod iemand gelooft, het gaat er immers om wat je er mee doet. Maar ik wil even duidelijk hebben dat de god uit het OT een zeer wreed wezen was, dat Zijn persoonlijke speeltje, het immer uitdijende volk der Israelieten, opdracht gaf tot verkrachting en genocide.
     Ja, met zo een god ga je je wel uitverkoren voelen.

 26. Nicky

  Mooi om eens te onderzoeken, hoeveel percentage op elke bladzijde van de Koran, en hoeveel dat scoort dan gemiddeld, over dat hele rotboek.

  Een heel wat hoger percentage als het OT.
  En het NT scoort percentage 0 (nul), nerregus moedigt het geweld aan! Hallelujah, daarom is Jezus alleen mijn Redder, Mijn Heer, Mijn Bevrijder for ever and ever! HIJ is opgestaan, for ever… en Moham ligt onder de graszoden. WAT een verschil!

 27. Julius

  “Zeg eikel….”

  en daarna weer de bekende vriendelijkheidsriedel van Gielah, de alwetende.

  Met haar roze knuffeltje blijft zij toch wel de allerleukste 🙂

 28. Beukman

  Toets toetst om 10.50:
  “Helemaal nerens praat ik het goed dat er mensen over de kling zijn of worden gejaagd. Ik stel alleen dat er een reden was waarom men een hekel kreeg aan bepaalde lieden.
  Of wilde u me gaan vertellen dat het openzetten van de stadspoorten waardoor er duizenden mensen zijn vermoord niet moet worden vermeld? Dat we maar moeten blijven doen alsof de geschiedenis nooit is gebeurd en alles zomaar uit de lucht is komen vallen?”

  Nee maar *nou* begrijp ik waarom er in de oorlog 6 miljoen joden zijn uitgeroeid! Het is niet goed te praten natuurlijk, maar met jouw uitleg over het openzetten van de stadspoorten geef je gelukkig dat broodnodige stukje begrip om de boel weer in evenwicht te brengen.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Ga nog maar eens zoeken naar het wel en wee van Duitsland in aanloop naar WOII.
   En daarmee bedoel ik niet dat Hitler een held was, die hadden ze meteen een stuk lood tussen de ogen magen jassen.

   http://www.scribd.com/doc/2434851/Wartburg-Hitler-s-Secret-Bankers

   Er hangt een nare lucht aan veel oorlogen en hun sponsors.
   Mijn punt is echter en daar gaan de meesten straal aan voorbij: de rest moet lijden onder de daden van sommigen.
   Dat is vreselijk, maar hoe cynisch ook, er was wel een aanleiding. Niet door de slachtoffers zelf veroorzaakt, maar door koude kille harteloze collaborateurs.

 29. Mas Rob

  Dat boek is één grote leugen, een vervalsing. Van hetzelfde laken een pak als de Protocollen van de wijzen van Sion.

  Muddy Waters….

  1. Primo

   Want?

   1. Mas Rob

    Onduidelijke herkomst, interne inconsistenties, niet gestaafd door ander bronnenmateriaal (op sommige punten zelfs in tegenspraak met), ontkenning door de familie Warburg…

    De geschiedenis is geen verzameling van samenzweringen met joden in de rol van dr. Evil. Er was geen joods Wallstreet dat de ondergang van het Europese jodendom financierde. Lariekoek… nee, beter: antisemitische lariekoek.

    Wie/wat financierde dan Hitler’s weg naar de macht? Dat waren:
    1. invloedrijke individuen in Duitsland en daarbuiten die, gedreven door anticommunisme, antisemitisme, bewondering voor Hitler of een combinatie van die factoren, besloten om Hitler en Hitler Duitsland te financieel steunen of van dienst te zijn. Beruchte namen zijn onder meer Fritz Thyssen, Henri Deterding, Henry Ford, Montagu Collet Norman.

    Ten tweede werd de NSDAP opgebouwd vanuit donaties van vermogende leden van deThule-Gesellschaft, een geheim mystiek genootschap dat gebouwd was op antisemitisme en waanideeën omtrent ras, bloed en bodem.

    Verder was er binnen het Duitse leger een geheim fonds ten behoeve van paramilitaire milities – als manier om onder de restricties van Versailles uit te komen. van waaruit bij aanvang de SA werd gefinancierd. Een andere geldschieter in de jaren twintig was Mussolini.

    Leden van de NSDAP droegen ook bij aan het kapitaal van de Nazis, door contributie en verplichte aanschaf van lectuur en de Völkische Beobachter. Vanaf begin jaren dertig kreeg Hitler met die laatste krant ook inkomsten door advertentie-inkomsten.

 30. Julius

  Leuke draad. Er gaan er hier nogal wat op de welbekende smoel….

  Pijnlijk.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.