Niger: vredelievende en tolerante gematigde moslims zetten 68 kerken in de fik

Screen Shot 2015-04-01 at 15.03.46
Foto: Irsching

De religie van de vrede slaat weer toe.

Het blijft onrustig in Afrika, waar – net als in het Midden-Oosten – radicale moslims druk bezig zijn om hun extreme denkbeelden op te leggen aan ieder ander. Dit keer sloegen haatbaarden toe in Niger:

At least 68 churches, two of which were Baptist, have been burned in the West African country of Niger. Panlieba Tchalieni, president of the Union of Evangelical Baptist Churches of Niger, reported that the church burnings, carried out by Muslim extremist group Boko Haram, occurred in the Zinder region and Niamey.

“Wat baptistische kerken betreft zijn er twee kerken verbrand,” aldus Tchalieni. “De eerste evangelische kerk gebouwd in Niger in 1928, en een andere naast de Niger Rivier die 15 jaar geleden gebouwd is.”

Zoals gebruikelijk in deze regio werden deze aanvallen uitgevoerd door Boko Haram, de radicaal-islamitische organisatie uit Nigeria die gelieerd is aan – jawel – de barbaarse massaslachters van ISIS. Zij doen al tijden dezelfde dingen in hun moederland, waar ze ook meteen op grote schaal alle soorten andersdenkenden afmaken.

Dieptriest natuurlijk, maar het ergste van dit alles is Westerse staten werkelijk niets doen om het niet-radicale (en niet-islamitische) deel van de bevolking van Nigeria en Niger te beschermen. We hebben het te pas en te onpas over de ‘oorlog tegen het terrorisme’ en er worden af en toe wat luchtbombardementen uitgevoerd in Syrië en Irak, maar er is blijkbaar niemand die zich druk maakt over Afrika. Eens het vergeten continent, altijd het vergeten continent.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!