Oliedomme Iran-deal dichterbij dan ooit

Tijd om in paniek te raken.

De Volkskrant bericht dat de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, zegt dat er bijna een akkoord is gesloten met Iran. De puntjes moeten nog even op de ‘i’ worden gezet, maar Rusland, China, de andere vier grote machten en Iran zijn het blijkbaar gewoon met elkaar eens.

De deadline voor een overeenkomst verstreek gisteren, maar de onderhandelaars hebben nog een dag nodig om de laatste punten door te nemen. Vanuit Iraanse en Russische hoek waren optimistische geluiden te horen over een op handen zijnde akkoord. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken sprak van ‘significante vooruitgang’ in het overleg.

Als Rusland en Iran blij zijn met de deal moeten wij ons ernstig zorgen maken. Er kan namelijk geen twijfel over bestaan dat Ayatollah Khamenei en zijn mede-haatbaarden een nucleair wapen in handen willen krijgen. Zij gaan alleen akkoord met een deal waarbij ze rustig door kunnen gaan met het op grote schaal verrijken van uranium.

Hun doel is duidelijk: ze willen een akkoord zodat ze de komende jaren met rust worden gelaten, waarna ze op een moment van hun keuze een test kunnen uitvoeren met een atoombom. Als het eenmaal zo ver is, is het natuurlijk al te laat; het Westen en Israël kunnen dan niets meer doen omdat ingrijpen te veel risico’s met zich meebrengt. Probeer maar eens een vijandig en extremistisch regime uit te schakelen dat over nucleaire wapens beschikt. Voor je het weet gebruikt het regime die wapens en heb je een ware death match.

Blijkbaar begrijpt president Obama – want hij is degene die dit akkoord oplegt aan Amerikas bondgenoten – dat niet óf maakt het hem allemaal niets uit. Hij wil een akkoord met Iran, en dus komt het er. The consequences be damned.

Het ergste? Europa lijkt dat nog te accepteren ook. Het is ongelooflijk, maar blijkbaar heeft geen enkele Europese leider de moed om Obama te vertellen dat hij een grote fout maakt en dat men hier dus niet mee akkoord kan gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Swieber

  Een zeer slechte deal die grote consequenties zal hebben voor de regio.

  Het zal de positie van Iran versterken en daarmee de Sjiitische theocratie die niet alleen voor Israël een dreiging vormt maar ook voor de soennieten.

  Vandaar ook dat Saudi Arabië heeft gezegd dat ze misschien ook een atoombom willen hebben. Dus een nucleaire wapenwedloop in die regio is te verwachtten.

  Obama’ s buitenlandse politiek is zonder enig succes dus hij moet met iets hebben op buitenlands gebied om zijn presidentschap af te sluiten.

  Dus dan maar oude bondgenoten zoals Israël en Egypte onder de bus gooien en deze deal sluiten met Sjiitische fundamentalisten die achter veel terroristische acties zitten en een steunpilaar is van terroristische groepen zoals b.v Hamas en Hezbollah.

  Obama’s foreign policy fantasy land
  https://www.youtube.com/watch?v=h8ni_BMTKeQ

 2. nick

  Obama blijkt volledig de infiltrant te zijn waar hij van verdacht werd. Een gewetenlozen moslim die erop uit is de wereld in chaos te storten.
  Hoe het bestaat dat men, de politici van de EU e.a. hem niet door hebben of willen hebben is mij een raadsel. Waarom men hem zijn vreselijke en gevaarlijke gang laat gaan is een nog groter raadsel.
  Lees het heldere stuk van Leon de Winter vandaag in de telegraaf. Misschien verschijnt het ook nog hier bij DDS.

  Ik hoop op een eyeopener maar de politici hebben hun stevige oogkleppen nog steeds op en gaan rustig door met de wereld in een nuclaire oorlog te storten.

  Leon de Winter: (Enkele stukjes uit zijn collum)

  “Het Midden-Oosten staat in brand. Dit is het resultaat van de politiek van Barack Obama. Hij heeft de traditionele Amerikaanse bondgenoten laten vallen en zoekt een deal met het islamitisch-fascistische Iran. Dat laatste was een oude wens van Obama.

  Obama’s moeder was ook een neomarxist en huwde een islamitische Keniaan en daarna een islamitische Indonesiër. Zij was het cliché van de onnozele wereldverbeteraar die uit opstandigheid alleen op mannen met een donkere huid viel. Het kan niet anders dan dat de jonge Barry al vroeg sympathie opvatte voor de godsdienst die door zijn vaders en ’onderdrukte volken’ werd beleden: de islam.

  Naïef is Obama niet. Hij is een intelligente man, en de chaos van dit moment en de toenemende kracht van de islamofascisten in Teheran, die de soennitische wereld willen overmeesteren en Israël willen vernietigen, lijken door hem te worden gestimuleerd. Waarom? Waarom zet Obama het lot van het Westen op het spel? En waarom doen onze politieke elites daaraan mee?

  1. Mar

   Als het stukje over de moeder van Obama werkelijk is geschreven door Leon de Winter, dan is hij nog verder van het padje af dan voorheen.

   1. toetssteen

    @Mar
    Ik zou echt maar eens met mijn hoofd onder die tegel uit komen. Serieus dame, u bent niet op de hoogte. Er dreigt een shortage aan goud, say huh? Ja, goud. Wie heeft goud. Raad eens??? Juist ja. Het is niet te vreten, ik weet, maar u heeft geen bal verstand van economie.
    Die Chinese bank waar u nu zo minachtend over doet, heeft inmiddels de halve wereld aan haar zijde en een deel overweegt nog.
    Als ik u was Mar, zou ik me echt eens wat beter inlezen. Mond houden kan ook.

    1. Mar

     Toetssteen, zit je weer van de Tramadol te snoepen?

     “Obama’s moeder was ook een neomarxist en huwde een islamitische Keniaan en daarna een islamitische Indonesiër. Zij was het cliché van de onnozele wereldverbeteraar die uit opstandigheid alleen op mannen met een donkere huid viel.”

     Naar dit stukje over de moeder van Obama verwijs ik en dan begint u te wauwelen over goud en ik minachtend doen over die Chinese bank.???????????????????????????????????

     Voor de rest gaat het goed? hoef ik u niet te vragen. Het is wel overduidelijk dat het niet goed gaat met u.

   2. Hans_VS

    Hoezo?!… Wat is dan niet de waarheid?!…

 3. hendrikush

  Hoe Amerika met zich laat sollen is beschamend en zielig.
  De angst voor het afsluiten van de olietoevoer route’s zal erg hoog zijn maar het morele nihilisme van de “lijder” van de Westerse wereld is angstaanjagend.
  En met Kerry, de loopjongen van Obama, heb ik medelijden. Wat zal hij later in zijn memoire’s uit de doeken doen?

  1. toetssteen

   Henki

   Sollen moewaaaahhhhh. Wilt u echt gaan voor een nieuwe bankers war? Bizar!
   Goldman Sachs en aanverwanten willen wereldheerschappij. Maar als u het lekker vind om te slaven dan bent u daar volstrekt vrij in. Alleen…, noem het niet beschamend en zielig als een ander er anders over denkt.

   http://www.businessinsider.com/goldman-sachs-shorted-greek-debt-after-it-arranged-those-shady-swaps-2010-2?IR=T&

   Wat zijn ze toch goed hè.

   1. Hans_VS

    Hoezo oorlog?!… Er zijn volop andere opties!…

 4. toetssteen

  Nu nog het bewijs graag, want die massavernietigingswapens in Irak moeten nu nog worden gevonden, in Libië bleek van die bombardementen op de eigen bevolking en het pepmiddel voor militairen ook al uit de dikke duim gezogen en inzake Syrië wil het ook al niet lukken inzake dat gifgas dat aangeleverd bleek door prins Bandar en gebruikt door de nobele ‘ rebellen’ .

 5. Swieber

  Uitstekend artikel van Thomas Sowell over de deal met Iran.

  Letting it get the bomb would be the most catastrophic decision in the history of humanity.
  http://www.nationalreview.com/article/416188/theres-no-deterring-apocalyptic-nuclear-iran-thomas-sowell

 6. Mart

  Ik ben bijna 78 ……Zou ik doomsday nog mee maken?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.