Bill Clinton: "99 procent van House of Cards klopt gewoon"

Geen categorieapr 01 2015, 10:00
Hij kan het weten.
Ben jij, net als ik, een fan van het eerste seizoen van House of Cards, maar geloof je dat de serie daarna een beetje al te gek werd? Nou, lees dan wat Bill Clinton daarover te zeggen heeft:
Oud-president Bill Clinton is een groot fan van House of Cards en beweert zelfs dat bijna alles in de serie overeen komt met de werkelijkheid. Dat zegt acteur Kevin Spacey in gesprek met Gotham Magazine. De acteur is goed bevriend met de oud-president. Volgens Spacey is Clinton ook als adviseur bij de serie betrokken. "Hij vertelde mij dat hij van de serie houdt", zegt een enthousiaste Spacey. "Hij zei ooit eens: 'Kevin, 99 procent van wat je in House of Cards doet is gewoon de werkelijkheid.'"
Natuurlijk komt het niet als een verrassing dat belangrijke politici er flink op los feesten met dames die vele jaren jonger zijn dan zij (he, Bill?) en dat ze bereid zijn om figuurlijk, maar ook letterlijk!, over lijken te gaan om hun doelen te bereiken, maar toch. In House of Cards maken Frank Underwood en zijn vrouw het wel érg bont. Hun huwelijk lijkt deels gebaseerd te zijn op liefde en respect, maar misschien vooral op gedeelde ambities. Daarnaast doen ze werkelijk alles wat nodig is om hun macht te vergroten.
Er zijn ongetwijfeld mensen die - net als ik - vinden dat het allemaal wat ver gaat, maar volgens Clinton valt dat dus alleszins mee. Het had wat hem betreft zomaar een echte biografie kunnen zijn van deze of gene politicus (ongetwijfeld van hemzelf, de Underwoods lijken in ieder geval voor een deel gebaseerd te zijn op de Clintons, maar je kunt hetzelfde zeggen over Newt Gingrich en zijn vrouw Callista).
Het bewijst weer eens dat de politiek niet alleen een full contact sport is, maar ook dat het helaas maar al te vaak gebeurt dat mensen die werkelijk geen enkele scrupules hebben vaak degenen zijn die aan de top belanden. Reden nummer zoveel om politici te wantrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten