Oxfam-Novib wil Hamas bewapenen

Afgelopen maandag deed een aantal ‘mensenrechten’-organisaties waaronder Oxfam Novib een oproep om de blokkade van Gaza op te heffen. Onder meer de Volkskrant besteedde er aandacht aan.

Dat is verbazingwekkend omdat zowel Egypte en Israël die blokkade hebben ingesteld vanwege de onophoudelijke terreur door de moslimfundamentalistische Hamas vanuit Gaza.

De Israëlische wapenblokkade houdt alleen de import van wapens tegen, en van chemicaliën en andere goederen die als wapen kunnen fungeren. Normale goederen als tomaten, graan of medicijnen worden vanzelfsprekend niet tegengehouden.

Deze wapenblokkade is daarmee gerechtvaardigd en volledig volgens de eisen van het internationaal recht, zo hebben de Verenigde Naties bevestigd.

Dat zou Oxfam Novib dienen te weten, net zoals dat er internationaal – door de EU, de VS, Rusland en de VN gezamenlijk – duidelijke voorwaarden zijn gesteld aan Hamas als het gaat om het normaliseren van de internationale betrekkingen gaat en dus het opheffen van de wapenblokkade: Hamas moet alle geweld afzweren, Israël erkennen en alle eerder gesloten vredesovereenkomsten nakomen.

Tot nu heeft Hamas echter geen blijk van enige vredelievendheid. Integendeel, het Handvest van Hamas stelt dat het uitroeien van de Joden een islamitische plicht is.

De bevolking van Gaza wordt door Hamas hiermee geïndoctrineerd. Zo verklaarde een Hamas parlementslid op 11 mei 2011 op de Hamas-televisie van Gaza: “De Joden werden in groten getale naar Palestina gebracht zodat de Palestijnen de eer zouden hebben om deze kwaadaardige bende uit te roeien.”

Zelfs kleine kinderen worden hiermee opgevoed. In een programma voor kleuters uitgezonden op 2 mei 2014 spreekt een kleuterjuf de hoop uit tegen de aanwezige kleutermeisjes dat als zij groot zijn zij Joden zullen gaan doden.

Er zijn nog talloze voorbeelden te geven dat Hamas de bevolking van Gaza indoctrineert met Jodenhaat en aanzet tot een tweede Holocaust.

Met de vele voorbeelden geweld en haat momenteel van andere moslimfundamentalisten als IS, Al-Shabaab en Boko Haram – ook gericht tegen mensen van andere geloven – zou men toch moeten inzien wat er in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gaande is.

Of wil Oxfam-Novib de wensdromen van Hamas echt gaan faciliteren door nu voor wapenimport in Gaza te pleiten? Hebben Joden volgens haar dan geen recht op het allerbelangrijkste mensenrecht, te weten het recht op leven?

Tom Struick van Bemmelen,

voorzitter Likoed Nederland,
oud lid van de Eerste Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. reageerbuis

  Ik meen me te herinneren dat ik Rutte in een verkiezingscampagne heb horen zeggen dat hij Oxfam-Novib steunde. Was daar toen verontwaardigd over….

 2. Primo

  Oxfam-Novib, is dat niet die club waar die Iraanse lellebel Karimi de scepter zwaait?

  Dat verklaart veel….

 3. Simon Brouwenstein

  De stellige bewering in de titel blijkt in de laatste alinea een vraag te zijn.
  Verwarrend.
  Het antwoord moet overigens zonder twijfel ontkennend zijn.

 4. Swieber

  Palestijnen vs. Palestijnen: reeks bomaanslagen doen de Gazastrook daveren

  http://brabosh.com/2015/04/19/pqpct-awu-2/

 5. W.H.J. Reiss

  Overal waar PvdA en GL in zitten is het geoorloofd om anderen te doden ! Dit Volk en de EU is te Achterlijk om hier iets aan te doen ! Ze doen dan iets waar ze echt goed in zijn, ‘wegkijken’!

 6. carthago

  Oxfam -novib is eigenlijk gewoon een zeepmiddelfabrikant die gewoon hun product probeert te slijten met Europese subsidie. Als dat weer eens gelukt is gaan ze bijvoorbeeld buhrka kleerhangers in Afghanistan verkopen, meer waarde moet je niet geven aan zo’n clubje marskramers.

 7. toetssteen

  Wat een verrassing!

  http://www.bloomberg.com/news/videos/b/38cc3cb7-bab9-410f-a6fb-59019cab2050

  Hamas/ ISIL/OXFAM en tegen Israël.

 8. Maaike

  Beste heer Struick van Bemmelen, ik raad u aan nogmaals het artikel van de Volkskrant dat u er bij heeft gelinkt goed te lezen. Er wordt gepleit de blokkades op te heffen om de wederopbouw van Gaza te bewerkstelligen, wat tot op heden erg moeizaam gaat, en er word er gepleit voor een permanent staakt het vuren. Wat u in uw artikel beweerd is dus eigenlijk gewoon laster.

  1. nogmaals

   @Maaike
   Wat denk je dat er gebeurt als de blokkades worden opgeheven?
   Denk je dat Hamas dan de haat-ideologie zal vervangen door een wens tot vredelievend samenleven en dat er een langdurig staakt-het-vuren komt.
   Wees niet zo naief !
   Het eerste (en voorlopig enige !) dat er gebeurt is het invoeren van wapentuig, bommen, explosieven en benodigdheden om tunnels te bouwen.

   1. Maaike

    nogmaals,
    De heer Struick van Bemmelen moet geen verhaaltjes gaan verzinnen naar aanleiding van een door hem gelinkt artikel. Dat komt nogal onnozel over.Als hij had beweerd dat hij er niets van geloofde dat men alleen maar materialen Gaza binnenbrengt voor wederopbouw, dan was het verhaal anders geweest. Dit is gewoon een kletsverhaaltje.

    1. toetssteen

     @Maaike
     Als u zich de moeite zou getroosten om even de link te lezen zou u nu weten dat het geld (miljarden) zit in de zakken van de Hamas leiders die veilig ergens op het Saoedische schiereiland genieten van het geconfisqueerde geld.
     Maar tuurlijk, er kan nog meer bij, er kan nog meer bij….

  2. Hans_VS

   De wederopbouw van Gaza komt vooral tekort door dat al die Arabische landen de geld belooft hebben het geld niet overmaken!…

   Daar kan Israel helemaal niks aan doen!… En dat heeft ook niks met de blockade te maken…

   De zogenaamde Palestijnen in Gaza (en elders) hebben geen recht om wapens in te voeren!…

   Verder nog, er bestaat geen “permanent staakt het vuren”!… Wat Hamas wil is krijgen wat men normaal in een vredescontract krijgt maar Hamas will daar alleen maar (hooguit) 10 jaar “permanent staakt het vuren” terug geven…

   Denk dat Israel echt zo gek zal zijn om daaraan mee te werken?!… Zij zijn zeker niet zo getikt als jij hoor!…

 9. Seneca

  @Maaike en Brouwenstein
  Jullie bakken het wel erg bruin! Omdat vlgs. jullie de heer S.van Bemmelen de VK verkeerd citeert, wordt de essentie van het artikel bij het grof vuil gezet. Discriminatie mag, neen, moet. Ieder bepaalt voor zichzelf met wie hij/zij omgaat. Het is jullie goed recht om een hekel aan Joden te hebben, maar kom daar dan voor uit, dat is wel fair play. Kom nu niet met het verweer dat sommige van ‘jullie beste vrinden’ Joden zijn, dat is gewoon – Hollands uitgesproken – gelul!!!

  1. Maaike

   U bakt ze bruin bedoelt u Seneca. De heer Struick van Bemmelen citeert inderdaad verkeerd, ik merk dat op en vervolgens beweert u dat ik een hekel aan joden heb. Dat slaat echt gewoon helemaal nergens op, domkop.

  2. Simon Brouwenstein

   Seneca,
   Sinds wanneer is het een goed recht om een hekel aan Joden te hebben?
   U praat antisemitisme goed en dat is kwalijk.

 10. moreno

  @Seneca
  Wat ben u een praatjes maker zeg.
  Maaike heeft 1000 procent gelijk

  1. toetssteen

   @Moreno
   Dus die volgevreten buiken die nu al miljarden binnen hebben geharkt en buiten de gevarenzone zitten moeten nog maar wat meer ontvangen? Waar zit eigenlijk uw verstand?
   Het geld komt nooit bij het gewone volk, stop er dan mee!

 11. moreno

  @toetssteen
  Misschien heeft u wel een punt het moet wel naar de bevolking gaan dat ben ik met u eens niet naar de volgevreten buiken

 12. oxfamnovib

  Wij willen geen wapens naar Gaza, maar bouwmaterialen en hulpgoederen. 100.00 mensen dakloos. Laat hulp toe, economische opbouw en blijvend staakt-het-vuren.
  Lees onze oproep, en van 45 andere hulporganisaties: http://www.oxfamnovib.nl/Wereld-komt-beloften-aan-Gaza-over-wederopbouw-niet-na.html

  1. cmsuijkerbuijk

   Er staat dan in de link wel : “Wereld komt beloften aan Gaza over wederopbouw niet na”, maar komt “Gaza” i.c. Hamas haar beloftes betreffende Israël wél na? Deze door jullie gesteunde misdadigers zouden geen énkele steun moeten krijgen. Nog geen sou of een geroeste kromme spijker, tot zij hún beloftes zijn nagekomen!. Jullie willen dan wel geen wapens naar Gaza, maar wát dacht je dat er gebeurt, zodra de blokkade (die overigens alleen voor strategische artikelen geldt) wordt opgeheven? Jullie moeten die betonnen antisemitische muur eens voor jullie kop weghalen, een éérlijk zijn en je niet laten bedonderen door de Palestijnen (Een overigens niét bestaand volk).
   Lees anders dit artikel maar eens: http://brabosh.com/2015/04/20/pqpct-axm/ (Brabosh: Egypte houdt Gazagrens reeds 100 dagen dicht en vernietigt tegelijk 285 Hamastunnels) Dát is wat Hamas doet met de hulpgoederen: Aanwenden voor aanslagen!
   Wordt eens een keer wakker, druiloren!

  2. Theo345

   Als Hamas nou eens ophoudt met raketten op Israël afvuren en mensen ontvoeren, dan hoeft Israël ook geen vergeldingsacties te ondernemen.
   Dan hoeven er ook niet 100.00 mensen dakloos te worden.

  3. keffelq

   dat had DDS natuurlijk ook zelf even kunnen navragen.
   Onwaarschijnlijk smerig clubje van liegen en bedriegen!

  4. keffelq

   Hulde!

 13. Nog1

  ‘De Israëlische wapenblokkade houdt alleen de import van wapens tegen, en van chemicaliën en andere goederen die als wapen kunnen fungeren.’

  Wat een onzin, de lijst verboden goederen bevat oa a4 papier, jam, kranten en visnetten.

  http://gisha.org/UserFiles/File/HiddenMessages/ItemsGazaStrip060510.pdf

  1. Likoednl

   U komt juist met onzin, de actuele lijst vindt u hier:
   http://likud.nl/2014/08/de-wapenblokkade-van-gaza/

   1. cmsuijkerbuijk

    Inderdaad grote onzin, maar ja, dat komt niet zo goed uit in de beeldvorming hé! Israël is de verschrikkelijke boeman, toch? Terwijl het de Palabieren zijn, die álle afspraken tot nu hebben geschonden, of gewoonweg niet hebben uitgevoerd. Als de Palabieren écht vrede zouden willen, dan hadden ze al láng Israël erkend, waren ze al láng gestopt met het ad random afschieten van raketten en werden terroristische aanslagen al láng niet meer gepleegd.En dan wil zo’n hufterige, linkse, dove en blinde organisatie als Oxfam-Novib, samen met andere misdadige organisaties, dat Israël een niet bestaande blokkade opheft. De wereld op zijn kop!

   2. Nog1

    @ Likud

    De lijst waar ik naar link is door Gisha verkregen oa bij de Israelische rechter op basis van de FOIA.

    De lijst die jij stuurt is wat in 2010 voor de VN (niet de Palestijnen) werd toegestaan, hoewel sinds die tijd (je lijst is nl gedateerd) de restricties weer iets verscherpt zijn.

    1. Likoednl

     Wat een geklets: uw lijst is uit 2010, staat erboven, dus verouderd.
     En de bouwmaterialen die onder de controle van de VN binnen gaan, zijn natuurlijk bedoeld voor de Palestijnen.

     Maar deze discussie is ook niet relevant, het gaat erom dat Novib de wapenblokkade wil opheffen.

   3. keffelq

    Een WC-eend link!

    Moeten we daar http://www.hamas.com tegenover zetten?

 14. Martin van Dee.

  Meer bouwmaterialen naar Gaza. Ik zou mij kunnen voorstellen dat Israel gezien de enorme tunnelcomplexen (met als oogmerk terroristische acties) niet erg happig zal zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.