Pakistan: moslima wordt vermoord door haar man omdat ze haar zus bezocht zonder zijn toestemming

Eens te meer reden om te pleiten voor grootschalige culture en religieuze hervormingen in de islamitische wereld.

Een vreselijk verhaal:

A Pakistani man and his father have been arrested in the country’s latest so-called “honor killing” after they set the son’s wife alight for leaving the house without asking his permission, police said Sunday. Muhammad Siddique became enraged on learning that his wife, Shabana Bibi, 25, had visited her sister without first asking him if she could go out, her brother Muhammad Azam said.

Ja, dat leest u goed. De arme vrouw werd dus levend verbrand omdat ze het lef had gehad om haar zus spontaan te bezoeken. Volgens Muhammad Siddique was dat een halsmisdrijf waar ze de doodstraf voor verdiende, die hij vervolgens zelf maar even uitvoerde – met behulp van zijn vader.

Bibi was drie jaar getrouwd met Siddique en tijdens die jaren was ze met enige regelmaat zwaar mishandeld. De reden? Siddique was boos op haar omdat ze maar niet zwanger werd.

Zoals Robert Spencer uitlegt is het gemakkelijk om dit af te doen als de daad van één gek, maar helaas is de werkelijkheid gecompliceerder:

The Palestinian Authority gives pardons or suspended sentences for honor murders. Iraqi women have asked for tougher sentences for Islamic honor murderers, who get off lightly now. Syria in 2009 scrapped a law limiting the length of sentences for honor killings, but “the new law says a man can still benefit from extenuating circumstances in crimes of passion or honour ‘provided he serves a prison term of no less than two years in the case of killing.’” And in 2003 the Jordanian Parliament voted down on Islamic grounds a provision designed to stiffen penalties for honor killings. Al-Jazeera reported that “Islamists and conservatives said the laws violated religious traditions and would destroy families and values.”

Dit soort wangedrag komt onder andere voort uit een handleiding die goedgekeurd is door de gerespecteerde en invloedrijke Al-Azhar University waarin gesteld wordt dat moordenaars bestraft moeten worden voor hun misdaad tenzij ze een familielid hebben vermoord. In dat geval wordt de misdaad met de mantel der liefde (of haat?) bedekt.

Het gevolg van deze houding is dat de Palestijnse Autoriteit daders van eerwraak met fluwelen handschoenen aanpakt, en dat Syrië, Irak en andere islamitische landen feitelijk hetzelfde doen. In 2003 stemde het Jordaanse parlement zelfs tegen een wetsvoorstel waarbij eerwraak harder bestraft zou worden omdat het in strijd zou zijn met religieuze voorschriften en de heersende normen en waarden in het land. Dat laatste betekent dus dat men het blijkbaar ethisch verantwoord vindt om arme vrouwen te doden omdat ze iets doen wat hun echtgenoot/vader/broer niet aanstaat.

Triest genoeg kunnen wij in het Westen hier maar bar weinig aan doen. We kunnen druk zetten op Arabische overheden om daders van eerwraak harder aan te pakken en vrouwen meer rechten te geven, maar daar eindigt onze invloed wel mee. Het is aan islamitische gemeenschappen zelf om écht in te grijpen – en dat kan alleen als moslima’s zich verenigen en hun rechten opeisen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Swieber

  Het meest beangstigend van dit alles is dat er een invasie van moslims plaatsvind via immigratie die dit soort ideeën met zich meebrengen.

  Kabinet schrikt van toename aantal eerwraakdoden
  http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte-ii/kabinet-schrikt-van-toename-aantal-eerwraakdoden~a3641137/

  Letterlijk honderdduizenden komen Europa binnen en miljoenen staan klaar om de overtocht naar Europa te ondernemen.

  Door deze massa immigratie van moslims niet af te remmen pleegt Europa langzaam “zelfmoord” wat haar waarden en normen systeem betreft.

 2. van Urk

  Kabinet schrikt of is geschokt.. Hypocriete vertoning is dat toch als je weet dat dit kan gebeuren als je verschillende culturen hier naar toe haalt in een land met zijn eigen cultuur en tradities of niet dan? Politici reizen de hele wereld rond van Afrika tot Amerika en spreken zogenaamd met alle lagen van de bevolking waarin je het verschil toch zou kunnen zien neem ik aan? en toch heb ik het gevoel dat ik meer verstand van verschillende culturen heb dan zij! Je kan toch ook geen leeuwen,tijgers en poezen bij elkaar in een kooi zetten of niet dan? Voor politici zijn het allemaal katten en geen honden dus moet het eigenlijk gewoon kunnen.

 3. JanvanEechoud

  Je kúnt niet meer spreken van alleen een Islam probleem.
  Een cultúúr probleem!
  De mensen voeden elkaar blijkbaar op tot barbaren!

  Ik word steeds minder tolerant. Ga morgen een flink kruis kopen. Bewaar ik in mijn bus/auto.
  Wanneer ik naar het stadhuis, apotheek o.i.d. moet, neem ik dat mee en hang het om mijn nek wanneer er een hoofddoekie aan de balie zit / staat.

  En ik hoop dat PEGIGA hier snel een afdeling start voor wekelijkse/ maandelijkse protesten.
  Ouwe lullen zat zoals ik die daar wel tijd voor maken.
  Scootmobielen mee en gaan!!

 4. JanvanEechoud

  Blijkbaar kom ik op de gewone site terecht via FB….? Was niet mijn bedoeling. Beter nog: Is beslist NIET mijn bedoeling.
  Mijn medestanders vind ik hier niet. (meer).

  1. Wachteres

   Ik ben het roerend met je eens, @JanvanEechoud

 5. Wachteres

  Ook Robert Spencer wordt door links in Amerika afgedaan als een fascist, een nazi, een gevaar voor de samenleving.

  Hij en Pamela Geller mochten GB niet binnen om lezingen te houden. [Net als Wilders trouwens]

  Wie wel hun smerige bekken open mogen doen zijn de haatbaarden.

  Als zij verkondigen dat ze het Westen in beslag willen nemen, de sharia willen invoeren en de doodstraf voor iedereen die de profeet beledigt, enz. enz. dan is dat prima.

  Wordt het niet tijd dat de vriendjes van de islam met de fundamentalistische moslims afgevoerd worden naar waar ze thuis horen?

  Het een of andere primitieve islamitisch land!

 6. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/britain_first_pak_anjem_chouda.html

  Arresteer haatbaard Choudary of wij doen het.

  Ik ben trots op de helden die zich verzetten tegen de ondergang van onze samenleving.

  God-zij-dank zijn die overal nog aanwezig.

 7. Wachteres

  http://www.blazingcatfur.ca/2015/04/20/uk-a-frank-statement-on-being-muslim-and-voting/

  A very well integrated young lady explains that democracy is anti-Islam.

 8. Baksteen

  Met pleiten zul je het niet redden. We hebben de boktorren in ons mooie huis gehaald en er is maar een manier om die er uit te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.