Pechtold: crisisberaad is “een beschamende vertoning”

De kritiek op het kabinet neemt toe.

In tv-programma Pauw maakte D66-leider Alexander Pechtold gisteravond duidelijk dat hij he-le-maal gehad heeft met het kabinet. De reden is niet dat hij PvdA en VVD niet meer kan steunen – het tegendeel is waar, hij is hun belangrijkste bondgenoot – maar dat ze in zijn ogen op moeten houden met het “crisisberaad en gewoon een oplossing moeten vinden.

D66-leider Alexander Pechtold vindt het een ‘beschamende vertoning’ dat de coalitiepartijen PvdA en VVD al ruim een week bezig zijn een oplossing te vinden voor het vraagstuk van de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Hij zei maandagavond in Pauw dat het kabinet dit probleem al anderhalf jaar zag aankomen.

Pechtold: “Regel dat bed, bad en brood.”

Toen ik Pechtolds reactie hoorde reageerde ik toch wel een tikje verbaasd. Natuurlijk weet ik dat hij ‘bed, bad en brood’ wil regelen omdat Europa het eist (en in zijn ogen heeft Europa altijd gelijk), maar waarom wil hij het kabinet in vredesnaam ten koste van alles overeind houden? Als het kabinet hierover valt is dat toch alleen maar reden voor hem om een feestje te geven?

Ja, ja, D66 gedoogt het kabinet op het moment en heeft dus wel degelijk wat invloed, maar als er nieuwe verkiezingen komen heeft de partij kans om ministers en staatssecretarissen te leveren. Als Pechtold daar in slaagt gaat hij de partijboeken in als één van de meest succesvolle partijleiders ooit. Het enige dat hij daarvoor nodig heeft is het einde van het kabinet.

Toch lijkt Pechtold daar niet al te positief tegenover te staan, wat je doet afvragen of hij misschien bang is voor nieuwe landelijke verkiezingen? Hoe anders te verklaren dat hij zo zijn best doet om dit kabinet overeind te houden?

Natuurlijk heeft D66 nu meer invloed dan het in jaren heeft gehad, maar dat zal nog veel meer het geval zijn als de partij goed presteert bij nieuwe verkiezingen. Waarom dan toch die angst?

Het moet wel zo zijn dat Pechtold bang is dat hij die goede uitslag niet kan leveren. Als hij vertrouwen in zichzelf en zijn team had zou hij elk excuus aangrijpen om opnieuw naar de stembus te gaan. Dat hij dat niet doet bewijst dat hij er lang niet van overtuigd is dat zijn partij het redt. Peilingen zijn één ding, verkiezingen zijn iets heel anders.

En zo zitten we dus in de situatie dat leden van het kabinet het prima vinden als het valt, terwijl de zogenaamde oppositie juist wil dat het overeind blijft.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Maaike

  Nee, Michael, dat zegt Pechtold niet omdat Europa dat wil, dat zegt Pechtold omdat Bed, Bad en Brood het principe van beschaving inhoud dat je mensen niet laat creperen. Het isinderdaad schandalig dat er over die principes al een week wordt gesproken.

  1. _Mediaevist_

   BBB prima voor even, maar die mensen moeten uiteindelijk wel wieberen. De procedures zijn volledig doorlopen. De wet wordt een dode letter als die niet wordt gehandhaafd.

   1. Moose

    Precies..
    Daar gaat het om. Uitgeprocedeerd betekent gewoon wegwezen er is geen kans voor je.
    Anders komt de hele wereld hierheen en begint een jarenlang proces en houdt vervolgens zijn hand op voor een bed, brood en bad.

    Of, Maaike, neem jij ze in huis?

    1. Primo

     Natuurlijk nemen de “Maaikes” zelf geen asielzoekers in huis, de overlast die dit gaat opleveren dient natuurlijk wel plaats te vinden in de wijken met sociale huurwoningen en mensen die als zij al werk hebben een tijdelijk arbeidscontract hebben.

     De doorzonwoningen van hoog opgeleide veelal PVDA en D66/GL stemmers dienen natuurlijk wel gevrijwaard te worden van al die ellende begrijpt u wel?

     1. Primo

      Dat heet beschaving volgens hen…..

     2. -Harry

      @Primo ,

      Heb eens een huis naast me gekocht en dat verhuurd aan Portugese gastarbeiders .
      Dat waren geweldige gasten , altijd vrolijk , altijd lekker eten met volop wijn , iedere week feest , ze hielden het huis netjes en verzorgden de tuin . En ze nodigden mij ook altijd uit als er wat te bbq-en was .

      Toen die mensen vertrokken belde een uitzendbureau of ze er andere mensen in mochten plaatsen . OK , als ik er maar geen last of herrie van heb .
      Kwamen er drie negers in !
      In no-time was het uitgewoond !
      Deurposten die er al 150 jaar in zaten totaal verziekt , alles vies , Dekbedden gescheurd en het hele huis stonk !
      Zelfs een heel solide tosti-apparaat was dwars door de midden gebroken !

    2. -Harry

     Goed idee Moose !

     Die Negers kijken niet zo krap , zelfs dikke en moddervette konten vinden ze heerlijk .
     En Maaike is nogal een verzorgend en begaan type , die vertroetelt ze wel !
     Wat is er nog mooier voor een zwarte , seks , niks doen en zeker niet werken maar wel volop te vreten krijgen ?!

     1. Simon Brouwenstein

      “Wat is er nog mooier voor een zwarte , seks , niks doen en zeker niet werken maar wel volop te vreten krijgen ?!”

      Ontroerend, 19e eeuwse negerhaat is nog springlevend.

     2. JanKorneeldeWit

      Hahaha ja inderdaad, ik heb jaren tussen die lui gewoond op de Antillen en er is gewoon geen woord van gelogen, dansen vreten en neuken en dat in elke willekeurige volgorde. Natuurlijk kan je dat dan ook weer niemand kwalijk nemen. Het is een kwestie van ‘koeltoer’ en opvoeding zullen we maar zeggen. Het is dan ook een algemeen verschijnsel dat de suffe hollander uitgelachen wordt om zijn ruimhartigheid als het om uitdelen gaat.
      Oja, Brouwenstein weet duidelijk niet waar hij het over heeft, bovengenoemde vaststelling heeft helemaal niets met haat te maken. De instelling en voorkeur is inderdaad nog springlevend en gaat ook zeker niet op korte termijn veranderen zolang de weg naar het paradijs fel verlicht blijft.

    3. anna67

     ==Anders komt de hele wereld hierheen en begint een jarenlang proces en houdt vervolgens zijn hand op voor een bed, brood en bad.==

     Komt niet uit de lucht vallen,is al jaaaren a/d gang. Is slechts nu pas salon fahig geworden. Ik ondervind dit a/d lijve, vergelijkbaar met uit je huis te zijn gedreven door steeds meer allochtonen in je wijk, maar dan anders. Gediscrimineerd worden kan je op allerlei fronten overkomen. Maar kom je met de soort aan die wij ondervinden, dan zijn ze niet thuis en is de enige uitweg de advocaat (met toevoeging, NOG wel). Om evt indien nodig beroep en hoger beroep zelf te bekostigen,dus nogmaals krom liggen.

     Ik stel voor dat de bewoners van de grachtengordel(s), Blaricum, Wassenaar. Bloemendaal, Hilvarenbeek, Eersel, Rosendaal, Alphen Chaam, Laren, Haren, Edam-Volendam, Oirschot, St. Anthonis allemaal een paar asielzoekers in huis nemen.

   2. Maaike

    Daar ben ik het mee eens Mediaevist.

  2. LantR.fant

   Deze mensen zijn Nederland binnengekomen. Ze zijn opgevangen, hun asielaanvraag is beoordeeld en niet gehonoreerd. Dan zit er maar 1 ding op: vertrekken.

   Maar dat doen deze uitgeprocedeerde (!) asielzoekers niet, ze blijven en nemen de samenleving moreel in gijzeling. Dit moet je niet honoreren.
   Anders is de boodschap voor anderen ook wel helder:
   gewoon blijven.

   Mijn idee: opvangen, douchen, voeden, kleden en een onder begeleiding een enkeltje Schiphol, met een vlucht naar het land van herkomst.

   1. hans-e-pans

    Het naleven van de grondwet en de hier geldende regels/normen is alleen verplicht voor autochtone Nederlanders, maar als je iets zegt over de anderen /allochtone medelanders ben je gelijk een rassist.

    Vreemd Nederlands trekje.

  3. Swieber

   Wat heeft “beschaving” te maken met helpen van gelukszoekers? Deze mensen hebben gegokt en verloren.

   Deze gelukszoekers zijn uitgeprocedeerd en hebben de belastingbetaler al veel geld gekost. Geld dat niet meer naar ouderen en/of gehandicapten zorg kan gaan.

   Daarbij zal een BBB regeling alleen maar een stimuleerde werking hebben op andere (potentiële) gelukszoekers.

   De bedoeling is juist dat er een ontmoedigingsbeleid word gevoerd en geen stimulering beleid t.a.v immigranten.

   Europa kan geen miljoenen (moslim) immigranten opnemen. Dat is de realiteit.

   “Allereerst de vluchtelingen die de ervoor kiezen om voor veel geld een levensgevaarlijke overtocht te wagen. De meesten zijn niet op de vlucht voor oorlogsgeweld maar voor economische misère. Het is dus niet zelden een kwestie van eigen verantwoordelijkheid.

   Families sturen een sterke (jonge)man in de hoop dat hij in een asielprocedure komt en na toelating zijn familie kan laten overkomen.”

   http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/4/Niet-vluchteling-moet-bepalen-waar-hij-zich-kan-vestigen-maar-Europa-1749763W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-04-20|Niet_vluchteling_moet_bepalen_waar_hij_zich_kan_vestigen,_maar_Europa

  4. zomaar

   Maaike de beschaving van Pechtold en al deze zogenaamde humane ridders , houd helaas in dat er gevallen zijn zoals afgelopen zaterdag bij Kassa te zien en horen waren .

   mensen die ondanks hun ziekte , geen medische hulp of medicijnen zich nog kunnen veroorloven .

   in een samenleving die illegalen vertroeteld , als ik Elsevier, (stond verledenweek een artikel ), dan kosten elke illegaal onze samenleving 26 duizend euro per jaar , buiten de subsidie clubs om, die kosten moet je er nog bijtellen.

   dus over welke beschaving en over welke humaniteit heb jij het ?, ik denk niet dat jij daar onze linkse ridders mee bedoelt.
   die onze ouderen uit de verzorgingstehuizen jagen!!, om de kosten van en voor asielzoekers er mee op te vangen .

  5. hendrikush

   Het is principieel als je je eigen beschaving niet wilt laten creperen door mensen die zich niet willen beschaven.

  6. lanex

   Deze mensen hebben al BBB, maar willen en “eisen” meer! Zo beschaafd zijn we in dit land dat er geen sprake is van creperen, of is de BBB creperen in uw ogen?

  7. Wachteres

   En al die autochtonen, Maaike, die in de hele EU door dit beleid in elk opzicht moeten creperen?

   O nee, die zijn niet ‘zielug’; dat zijn maar landgenoten en zij komen niet van veraf.

   1. Maaike

    Het leven kan soms hard zijn, Wachteres, ook voor autochtonen. Toch kun je, alhoewel dat steeds moeilijker wordt, altijd terugvallen op een sociaal vangnet in Nederland, dus hou een keer op met die zieligheidsmodus.

    1. zomaar

     weer mis Maaike, als je niet of nooit tot het gilde der uitvreters behoord heb, en op je oude dag een klein pensioentje , krijgt val je buiten het geroemde sociale vangnet van jou .

    2. Wachteres

     Maaike, zoals gewoonlijk klets je weer uit je nek.

     Je draait de feiten om en je gaat nooit in op wat ik werkelijk zeg.

     Ik heb nu mijn lesje wel geleerd.

     Je daast hier maar door, maar val mij niet lastig.

    3. van Urk

     Ha,Ha sociaal vangnet! Maaike je verraadt nu al dat het steeds moeilijker wordt om daar op terug te vallen! Wat dus betekent dat het straks zal verdwijnen omdat er dan geen geld en de middelen hier meer voor is! Men mag nog blij zijn dat er ongeveer 7,4 miljoen mensen werken en 3,6 miljoen niet, maar als de cijfers in de toekomst omgekeerd gaan liggen omdat de guthmens zonnodig maar van alles hier maar naar toe blijft gaan halen en niks meer aan illegaliteit terug wilt gaan sturen dan is ons land totaal failliet geworden en is het gedaan met onze welvaart,moderne infrastructuur en sociale opvang!

    4. Willz

     Terugvallen op een sociaal vangnet, ammehoela..
     beetje dom?

  8. BETSIEvrouwtje

   In Nederland laat je de ouderen en minder bedeelden kreperen?

  9. nick

   Niets van begrepen he Maaike, voor de zoveelste keer!
   Uitgeprocedeerd betekend klaar! Dus nu weg en niet tegen beter weten in blijven en weigeren.
   Je geeft een totaal verkeerde boodschap wanneer je deze mensen blijft pamperen, dat kan jij toch ook nog wel snappen, of niet?

   http://www.telegraaf.nl/premium/opinie/23950136/__Aan_Binnenhof_blijkt_logica_ver_te_zoeken__.html

   1. nick

    …. er staan op dit moment zo’n MILOEN!!! ‘vluchtelingen” klaar om de oversteek naar Europa te wagen…
    Denk daar eens over na….

   2. Mart

    Huis uitzetten blijkt helemaal te kunnen in nederland,ook met kleine kinderen, maar illegalen het land uitzetten gaat schijnbaar moeilijker.

  10. lauwebal

   Mensen die hier illegaal moet naar de gevangenis, en dan zsm. het land uit. Bij voorkeur eerst alle kosten die ze hebben gemaakt, inclusief het vliegticket, verdienen door tewerkstelling.
   Daar zou het over moeten gaan.

   1. Willz

    @lauwebal
    Dan hebben ze in ieder geval nog meer dan alleen bbb.
    Mvg

 2. LantR.fant

  A.P. weet waarschijnlijk wel beter. Nu heeft D66 veel invloed. Op dat moment dat zij mag/moet regeren valt de partij wegens gebrek aan tekst door de mand. Beetje linksig beleid, dat is het wel. De kiezers trekken weer terug naar CDA, PvdA en VVD.

  Dat is de historie van D66.

  1. hendrikush

   Dat is de historie van alle politieke partijen.
   Zolang ze geen verantwoordelijkheid dragen kunnen ze straffeloos de mooiste praatjes houden. Niet de verdiensten van de zittende partijen benadrukken maar ze op de altijd aanwezige weeffouten vangen en afkatten.
   En als de hitte van de dag hen treft en ze de daad bij het woord moeten voegen gaan ze zich verschuilen achter de fouten van hun voorgangers en die verdomde werkelijkheid die zich maar niet wil voegen naar hun idealen.
   D66; onderwijspartij. In het afgelopen decennium is de begroting van onderwijs verdubbeld. In diezelfde periode is het bedrag voor daadwerkelijk gegeven lessen en colleges gehalveerd. Waar is de rest dan wel aan opgegaan?
   Toch niet alleen om uitgerangeerde politici van de straat te houden?
   Luister niet naar de praatjes van politieke partijen, kijk naar hun daden.

   1. Willz

    mee eens @hendrikush

 3. -Harry

  De smerige gladjanus maakte na kritiek op het falen van de EU meteen gebruik van de situatie door te melden dat we daarom nou net MEER EU nodig zouden hebben .

  Nog meer geld verkwisten , nog meer debiele wetten , en vervolgens helemaal geen actie meer tegen die sprinkhanenstortvloed .

  Waarom komt al die ellende over ons heen ?
  En waarom doet dat Brusselse tuig daar niks tegen ?
  Waarom zitten wij hier nog steeds met een enorme zwerm linkse landverraders opgescheept ?

 4. carthago

  D666 heeft geen enkel standpunt, nooit gehad.De rechte rug van pechtold is een Europees corset, meer Europa minder soevereiniteit, dat levert simpelweg de beste baantjes op. Een farizeeer ten top.

 5. lanex

  De aanhang van Pechtold zijn de overlopers van de PvdA, allemaal door de zalvende en dit land ondermijnende EU retoriek van deze charlatan, ik zie hem nog staan gisteren achter de kansel zijn opgepompte veilingmeesters stem zijn aanhang te bespelen!

 6. Ada1

  Hij kijt voorlopig nog de kat uit de boom .
  Tot hij denkt nu kan ik toeslaan.
  Maar hij zakt weer in de peilingen
  dus wacht hij nog maar even

 7. Adriaan Jansens

  Wat is dit voor een vorm van beschaving waar sommige mensen het over dit issue heeft? Is het beschaaft om tegen beter weten in een crimineel regeringsbeleid te steunen met diens stem, nee de regering zit gewoon op hun handen en voldoet 100% aan het EU beleid op het terrein van Asiel en immigratie.

  De voorman Pechtold diens partij is voor méér EU, meer gelukszoekers, meer randdebiele regeltjes, meer nivelleren, meer en meer ongecontroleerde immigratie uit moslim landen een ieder weet dat en toch blijkt D66 virtueel één van de grote partijen te zijn. Nederland is verdeelt tot op het bod en zwalkt steeds van de ene naar de andere actuele kwestie, om vervolgens na een aantal dagen weer in de vergetelheid te zinken en op weg naar een nieuw politiek gespreksthema te gaan.

  Het is sinds 1848 voor de politici werkelijk een spel wat de parlementaire ‘democratie’ voorstelt, men heeft het zó knus voor elkaar in de Kamer, tegen verkiezingstijd worden de partij ideologieën weer opgepoetst en het spel begint van voor af aan…

 8. Stevie

  Pechtold is de overtreffende trap van beschamend … een in en in triest , walgelijk landverradend kereltje die ons zonder schaamte totaal overlevert aan die bende zakkenvullende generaals uit dat zwakzinnige dictatoriale EU cluppie ……

 9. Wachteres

  De zogenaamde beschaving van Pechdrol en de hele linkse kliek is een heel dun vernisje.

  Wat daar onder zit is kwaadaardige achterlijkheid en zelfvoldane hypocrisie ten top.

  Koste wat het kost moet er een multiculturele samenleving op touw worden gezet: alle grenzen moeten open.

  ‘Regel dat bad, bed en brood’ is het devies.

  De uitgeprocedeerden zullen dan nooit meer weggaan en uiteindelijk hier weer mogen blijven.

  500.000 ‘asielzoekers’ in Duitsland en 180.000 in Nederland in één jaar. Moet kunnen. En dat zijn nog maar twee EU-landen.

  Het volk draait daar niet alleen financieel voor op, maar ook voor de directe gevolgen.

  Geloof maar niet dat er in de buurt waar Pechdrol woont ook maar één asielzoeker verblijft, laat staan dat er een opvangcentrum is.

  Alhoewel ….. Hij ging er tegenover Wilders prat op dat er in zijn woonplaats zo’n centrum is. Ja, ja …maar wel een eind uit zijn buurt.

  En als anderen er last van hebben dan sneer je toch gewoon dat mensen blijkbaar niet tegen ‘vreemde luchtjes’ op hun gang kunnen. Nitwit in het kwadraat.

  Heeft dat stuk onbenul dezelfde zorg voor zijn landgenoten die door het EU-beleid in elk opzicht diep in de problemen komen? Welk land kan op termijn voor honderdduizenden asielzoekers zorgen, die meestal niet willen of kunnen werken?

  Maakt hij zich druk of er tussen de voortdurende instroom IS-aanhangers zitten of andere fundamentalisten? Welnee!

  Laten we voor Pechdrol hopen dat hij te stom is om de consequenties van een dergelijk beleid in te zien, want mocht dat niet het geval zijn, dan is hij wel erg kwaadaardig bezig ten opzichte van zijn landgenoten.

  Hoe dan ook vormt hij, met links als geheel, het grootste gevaar voor onze samenleving.

  Zij zijn degenen die willen en wetens de islam hier binnenhalen.

  1. Wachteres

   Laatste regel: willens en wetens

 10. Antidotum

  Ventje Pechtold als MP.

  Dat zou een beschamende vertoning zijn.

  1. Wachteres

   Een gruwel. Antidotum.

   Dan is ons land verloren!

   https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

   Voor degenen die nog twijfelen dat links een multiculculturele samenleving aan het bouwen is: hier het bewijs:

   “Zij passen niet in de nieuw samenleving die we met elkaar aan het bouwen zijn” …

   Degenen die het er niet mee eens zijn [de PVV], worden niet alleen racisten en fascisten genoemd, maar moeten op transport en Wilders moet ‘gemold’.

   De man die bijna onze premier was geworden, is het roerend met de uitspraak eens.

   Je zult maar zo’n echte fascist als regeringsleider hebben.

  2. Simon Brouwenstein

   Dat zal alleen niet gebeuren als de PvdA én de PVV wint.
   Het is een doordenker maar dat kan Antidotum vast wel.

  1. nick

   Idd, deze figuur, die verhoffstad, is de gevaarlijkste gek van Europa!! En nu zie je zijn “fan’s”, die zijn net zo gevaarlijk! Laat dit duidelijk zijn!

 11. nick

  Pechtold is een hypocriete stoker en een groot gevaar voor ons land.
  Dat zovelen dat niet inzien is pas echt beschamend!!

  Soms heb je wel eens wat aan een journalist, hieronder een stukje uit de boeiende collum in de telgraaf van Paul Jansen. ( Hele stuk is nogal de moeite waard, hierin beschrijft hij ook wat er werkelijk speelde in de affaire Miltenburg/Voortman en de zeer dubieuze rol van Groen Links daarin)
  http://www.telegraaf.nl/premium/opinie/23950136/__Aan_Binnenhof_blijkt_logica_ver_te_zoeken__.html

  “De politieke crisis rond de bed, bad en brood-discussie staat bol van de leugens ehh ’misverstanden’. De verwarring over de uitspraak van de Raad van Europa, die uitsluitsel moest geven op de vraag of Nederland illegalen wel of niet opvang moet bieden, was de meest opvallende. De uitspraak bevatte vijf kantjes, waarvan vier nogmaals de overwegingen op een rij zetten van een eerder besluit. Die oude afweging, dat opvang moest worden geboden, werd door velen abusievelijk als de nieuwe uitspraak gelezen. Het echte oordeel stond pas helemaal onderaan: de Raad van Europa gaat er niet over.
  De Nederlandse regering had exact dit standpunt bepleit bij de Europese organisatie. Dat is saillant, en niet alleen omdat de PvdA deel uitmaakt van het kabinet. De coalitie wachtte op een soort salomonsoordeel van een organisatie, waartegen ze zelf had gezegd dat die zich er niet mee moest bemoeien. Toen Nederland zijn zin kreeg, leidde dat vervolgens tot een zware politieke crisis.
  Bizar is ook dat de PvdA nu iets eist, wat de partij acht jaar geleden zelf heeft afgeschaft. De gemeentelijke opvang voor illegalen moest namelijk van toenmalig PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) de deuren sluiten na het generaal pardon. Het Rijk zou voor opvang zorgen, maar wel met als doel dat afgewezen asielzoekers werden uitgezet. De noodopvang die nu in steden de kop opsteekt, is het gevolg van de weigering van illegalen om zich bij die vertrekcentra te melden en terug te gaan naar hun land van herkomst.
  Krom is ook dat burgemeesters, die zich nu keren tegen het sluiten van deze noodopvang, daarvoor in 2007 hebben getekend. In een bestuursakkoord tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Rijk staat dat gemeenten ’noch direct noch indirect meewerken aan de opvang van onrechtmatig in ons land verblijvende vreemdelingen’. Burgemeesters en Haagse politici lijken dat te zijn vergeten. Journalisten stelden amper vragen. Zij schreven slechts de grieven op.

 12. halo1

  Veel van die burgemeesters raken natuurlijk ongewild in het linkse vaarwater…toegeven en pleasen van het gajes/”de onderkant van de samenleving””.uit angst voor problemen.. opgestookt door de media. Links heeft sowieso het probleem van rupsje-nooit-genoeg zodat die BBB binnen de kortste keren BBB+ wordt.. en al die dwarsliggende figuren hier uiteindelijk kunnen blijven..ik denk dat alleen een staatsgreep deze ontwikkeling nog kan verhinderen. maar dat heeft ook weer zn nadelen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.