PvdA doet een links kunstje en hoopt dat iedereen weer even tevreden is

“Een rukje naar links.”

Dit is hoe de partijtop van de PvdA de nog overgebleven achterban tevreden probeert te houden plus alle weggelopen kiezers probeert terug te halen. De Telegraaf schrijft:

De PvdA gaat voor de bühne meer laten zien dat ze links is, maar komt voorlopig niet met een inhoudelijke koerswijziging. Hiermee hoopt de partijtop dat het PvdA-rumoer vanwege de derde verkiezingsnederlaag op rij weer even geluwd is.

Onder leiding van Diederik Samsom heeft de PvdA drie verkiezingen op rij verloren, maar dat moet vooral zo snel mogelijk weer worden vergeten met een nieuw links profiel. Zoals de krant schrijft, is er inhoudelijk eigenlijk alleen sprake van “een rukje naar links”, meer niet. De linkse kiezer wordt, kortom, voor de gek gehouden. Je zou maar een linkse kiezer zijn.

Het is vooral een cosmetische bijstelling van de koers, een rukje naar links. De bedoeling is dat kiezers de PvdA weer als links gaan herkennen. Stoppen met regeren willen de sociaaldemocraten niet, al is het maar vanwege de beroerde peilingen.

Het belangrijkste voor de PvdA nu is dat het kabinet niet valt, want daar zijn ze niet klaar voor en de peilingen zijn inderdaad nooit zo slecht geweest voor de sociaal-democraten. Ze blijven allemaal vastgeplakt aan het pluche, want ze weten: de kiezer wil het liefst snoeihard afrekenen met de PvdA. Het grappige is: dat moment komt er sowieso aan. De PvdA gaat de volgende verkiezingen geheid verliezen.

Intussen zijn de liberalen van de VVD bezig steeds nieuwe voorstelletjes te lanceren om te kijken hoe ze liggen bij de kiezer. Dat doen ze niet voor niets. De VVD staat er beter voor in de peilingen dan de PvdA, en voor de VVD is het veel prettiger en makkelijker regeren met andere partijen dan die van Samsom. We zouden dit jaar zomaar eens naar de stembus kunnen gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Jasterke

  Ik haat dat schijnfatsoen der politieke dwazen
  waarmee de machteloze steeds verraden wordt
  de foute Machten die daarvan steeds profiteren
  .
  steeds door ONS on-besef wat er dus écht aan schort
  en wij maar geen kans zien van ’t verleden dàt te leren
  wat nieuwe blunders dus onmogelijk moest maken…
  .
  ik haat de dwepers, die zich steeds laten scheren
  nu Samenlevingen in al hun voegen kraken
  daar zij vandaag vergeten zijn wat zij nog gisteren lazen !
  .
  en dat hun schijnfatsoen zo vaak succesvol bekt
  terwijl échte Compassie ons door de vingers lekt…
  .
  Jasterke

 2. moreno

  Op naar nieuwe verkiezingen en graag afrekenen met die pvda
  De pvda heeft het socialisme verraden het is geen linkse partij zoals onder de Uyl maar een knecht van de pvda.
  Laat ze hun wonden maar likken en dat er een nieuwe echte linkse partij opstaat zoals in Griekenland die afrekent met het rechtse beleid.
  Rechts staat gelijk aan afbrak en “ikke ikke en de rest kan stikken”.
  Over de hele wereld zien je dat links overal de verkiezingen wint en waarom kan het hier niet.

  1. van Urk

   Moreno@ droom lekker! links Frankrijk heeft opeens voor rechts gekozen! goh, hoe zou dat toch komen? En Griekenland? die heeft zijn bestaansrechten verspeeld binnen de EU en heeft daarom voor links gekozen om te kunnen gaan slijmen bij de Russen om geld!

  2. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   12 april 2015 at 09:33
   Leer er maar mee leven Moreno: Het socialisme heeft afgedaan. De mensen zijn het zát!
   Stelen van een ander is niet sociaal, al denken socialisten en communisten als jij, van wel. Sociaal zijn en socialisme zijn gewoon twee tegengestelde begrippen!

   1. van Urk

    Inderdaad cmsuijkerbuijk! Dat Hitler socialisme in zijn partijnaam had toegevoegd was alleen omdat het een populaire filosofie was na de eerste wereldoorlog en ook om hiermee de linkse kiezers van de SDP naar zich toe te lokken!

 3. moreno

  Ik bedoel knecht van de vvd

  1. -Harry

   Zeg Moreno ,

   jij hoort zeker ook bij de enorme groep van uitkeringstrekkers ?
   Kan me niet voorstellen dat je zo stom lult als je iedere dag s’ morgens om half zeven naast je bedje staat te rillen om naar je werk te gaan .

 4. Teun

  PvdA doet een links kunstje, en hoopt dat de kiezer weer even tevreden is
  Het is misschien wel hetzelfde kunstje als DDS flikt met al die lieve kleine berichtjes, waarvan je moet glimlachen en van welke berichtjes de wereld beter zou moeten worden, maar die in feite niets helpen en waarmee je de lezer voor de gek houdt en weg probeert te houden van zijn ergernissen. Ook hier is er de stille hoop dat de lezer weer even tevreden is en weggehouden wordt van partijen als de PVV en SP.

  Zouden Samsom en Verhoef broccoli met de genen van slakken gegeten hebben of zijn ze ingestraald door hun wat al te bijdehande smartphone. In verband met Verhoefs voornaam is de uitdrukking Frankensteinvoer van Monsanto wel toepasselijk.
  Het is opvallend hoe er de laatste jaren over het gehele front van de nieuwsmedia plotselinge golfbewegingen van gevoelens en ideeën uitbreken. Het begint ’s morgens vroeg bij een medium met een trivialiteit en vervolgens tot laat in de avond is ieder medium daarover aan de beurt geweest. Je waant je in de Brave New World.
  Ook zaken die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn, worden met de grootste vanzelfspekendheid voor geaccepteerd aangenomen. Je gaat jezelf bijna dom voelen, als je niet hetzelfde ‘voelt’. Voor denken is weinig ruimte meer.
  Ik krijg altijd associaties met natuurdocumentaires, waarin je een school vissen of zwerm spreeuwen ziet, die als 1 organisme de grilligste bewegingen maken.

  1. W.H.J. Reiss

   Een PVVer moet toch ook eens kunnen lachen en plezier hebben. Altijd maar weer dat gezeur van die mossels IS ook niet alles ! We veranderen er toch niks aan ! Dit Volk IS Achterlijk, dus wen daar maar aan !

 5. W.H.J. Reiss

  Een stap naar Links IS goed ! Minder (Lees: Geen) woningen voor autochtonen en meer (Lees: Alle) Vrijkomende sociale Huurwoningen voor immigranten ! Ook onze voormalige Koningin, zij die haar Eigen Volk bedroog met haar verzet tegen de PVV staat achter deze gang van zaken ! Dus 3 werf Hoera voor de Koningin en dood aan (haar) Eigen Volk ! Hoezee, Hoezee, Hoezee !!!
  Wat zijn Nederlanders toch een Achterlijk Volk !!!

 6. cmsuijkerbuijk

  Maar, om in DDS-termen te blijven: Ik had verwcht dat de kop zou zijn “VVD stort volledig in na gevoelig zetelverlies” Dat is tenminste de teneur, als er bij de PVV eens een zeteltje af gaat!
  Overigens is het héél goed voor Nederland, als de PvdA een margepartijtje zou worden. We moeten echter er wél voor zorgen, dat de oververtegenwoordiging van PvdA’ers teniet wordt gedaan!

 7. van Urk

  De PvdA is een politiek correcte baantjesmachine. Onvoorstelbare en schandalig dat zoveel PvdA-ers het pluche bezetten in het onderwijs, bij de media, in allerlei besturen en stichtingen en deze regentenpartij Burgemeesters en commissieleden levert als een legbatterij! Turken en Marokkanen beter vertegenwoordigt dan autochtonen, de werkende en gepensioneerde Nederlander wordt vuistdiep genaaid, de mensen in de volkswijken zijn in de steek gelaten, Asielzoekers worden binnengehaald alsof zij Sinterklaas zijn. De keuze om meer links te gaan zal de PvdA daarom niet redden. Net als de FNV, die zich al jaren druk maakt over Wilders, discriminatie, asielzoekers en arbeidsrechten in de derde wereld dan over werknemersbelangen, heeft de PvdA afgedaan!

 8. Thomasson

  PvdA gaat onderzoeken waarom haar populariteit zo laag is. Er is geen onderzoek voor nodig. Zolang PvdA de Partij van de Allochtonen blijft, heeft ze bij autochtone Nederlanders een niet moslims niets te zoeken.
  Geen normaal mens gaat niet in de naam van de multiculturele samenleving etnische zuivering op zijn eigen volk goedkeuren. Niemand staat te trappelen dat de Islam met medewerking van moderne NSB’ers (van alle partijen trouwens) Nederland zal overnemen en de bevolking hier afslachten op de wijze dat het nu in Syrie en Iraq gebeurt. WIJ HEBBEN DE PvdA NIET NODIG!

 9. Jasterke

  yes….
  .
  We hebben ze niet nodig
  waren te lang naïef
  te goed steeds van vertrouwen
  en z’n kans benut de dief !
  .
  maar het begint te dagen
  Hollandse nuchterheid breekt door,
  wat we door Links verloren zijn
  daar kiest geen hond meer voor…
  .
  want: we hebben ze niet nodig
  we gaan het zélf weer doen…
  wat triest, dat ’t zóveel heeft gekost
  aan Volkstrouw en fatsoen !
  .

 10. moreno

  Joost Niemoller is niet voor niets bij het radio programma de Lunch van de NCRV uitgeknikkerd ,
  Daarnaast zijn vele standpunten van hem o.a in zijn boeken over immigratie ontkracht.
  Joost Niemoller komt niet zo veel in beeld omdat hij moet nuanceren.
  Dat gaat moeilijk als je stottert, dus het is een feit dat hij een leugenaar,oplichter is

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.