Raar verhaal: overvaller dwingt pubers ‘wit poeder’ te snuiven

Maar is het ook waar?

Sorry, maar ik heb de grootste moeite om dit verhaal uit Antwerpen te geloven:

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee jongemannen van 17 en 18 jaar beroofd in de Jan Blomstraat. Een overvaller verplichtte het slachtoffer bovendien om een wit poeder te snuiven.

De twee jongemannen, die trouwens gewoon nog pubers zijn, liepen ’s ochtends vroeg om 05:30 uur naar de Grote Markt in Antwerpen, waarschijnlijk na een avondje flink stappen. Ze werden al die tijd achtervolgd door drie mannen. Eenmaal bij de kathedraal (iedereen die weleens in Antwerpen is geweest weet waar het is) werden ze beroofd van hun geld en een telefoon.

Maar daar bleef het niet bij: de overvaller dwong één van de pubers om een ‘wit poeder’ te snuiven (cocaïne lijkt het meest waarschijnlijk, want hij raakte na het snuiven onwel). Met dat verhaal stapten ze naar het politiebureau. En nu wordt dat verhaal verspreid in de Belgische media.

Weet je wat ik denk? Ik denk dat dit zaakje stinkt. Waarom zou een overvaller zomaar een slachtoffer dwingen een wit poeder op te snuiven? Waarschijnlijk is het hele verhaal verzonnen door de pubers, of zit er slechts een kern van waarheid in.

Misschien wilden ze wel cocaïne kopen en hebben ze het inderdaad gesnoven, maar durven ze er niet voor uit te komen, terwijl ze wel graag hun gestolen portemonnee terug willen. Of ze waren stomdronken en zijn hun portemonnee gewoon kwijtgeraakt.

Hoe dan ook: ik twijfel of dit verhaal klopt. Als het wél waar is, dan moet de overvaller zwaar worden gestraft voor wat hij heeft gedaan, maar als het níet waar is – en dat lijkt me op dit moment waarschijnlijker – dan moeten de ‘slachtoffers’ net zo hard worden gestraft voor het vertellen van sprookjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. van Urk

    Toch lig ik er niet wakker van, als dit verhaal waar is! De wereld wordt steeds gekker dus dit verhaal is er een van.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.