Uniek! Publieke omroep gaat iets doen tegen buitensporige belastinggeldverspilling

Goed nieuws!

Het belastinggeld klotst tegen de plinten in Hilversum. Dat blijkt wel uit de arrogantie van NPO-baas Henk Hagoort: hij zei dat de NPO niet van plan is om ook maar van één programma publiekelijk bekend te maken hoeveel belastinggeld het kost.

In een normaal functionerende democratie zou niemand dat pikken, maar de NPO voelt zich oppermachtig. Maar er gaat iets veranderen ten goede: er wordt heel veel gesneden in de talloze websites van de publieke omroep. Eindelijk dus eens wat positief nieuws uit omroepland:

De NPO stelt voor websites te schrappen als ze minder dan 100.000 bezoekers per maand trekken.

Directeur televisie Frans Klein van de NPO zei woensdag dat de omroepen momenteel ongeveer honderd van de zeshonderd websites actief bijhouden en verversen, waarop onder meer de programma’s versnipperd zijn terug te kijken. Daar blijven er vijftig van over.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zullen we maar zeggen. Er zijn helemaal niet zeshonderd websites nodig om de kijker te informeren over de programmering van de publieke omroep. Een handvol sites zou al ruim genoeg zijn, al is het maar om de macht van de NPO in te perken, zoals collega Tim Engelbart ook opmerkt op Twitter:

Ik ben vooral benieuwd wat de volgende stap wordt. De publieke omroep moet wat mij betreft terug naar maximaal twee zenders, het liefst ‘slechts’ één. Commerciële omroepen leveren prima programma’s en brengen het nieuws vaak beter en uitgebreider dan het NOS Journaal. Waarom zouden we nog vasthouden aan dit oude model?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Primo

  Ligt het aan mij of zijn er veranderingen aangebracht aan de site, ik zie de laatste reacties niet meer, ook nieuwe onderwerpen worden rechts niet meer aangegeven zoals voorheen.

  1. cmsuijkerbuijk

   Ik merk ook sinds vanmiddag, dat er geknoeid is aan deze site. Géén vooruitgang dit. En dat is nog zacht uitgedrukt!

 2. Nicky

  Anders wel aan mij.
  Ik hoop dat dit slechts een gril is en alles weer normaal wordt als voorheen!

  1. Gielah

   Ja…. wat een raar gedoe!
   Ik dacht al dat het aan mijn pc lag en begon een beetje ongerust te worden.

 3. Maaike

  Gtst,Alles mag op vrijdag, Geer en goor, Adam zoekt Eva,om de haverklap reclame. Met de commercielen is TV echt verrijkt….

  NB Ik zie het vertrouwde menu aan de rechterzijde ook niet meer. Lastig!

 4. Wouters

  Met MAX, BNN, EO, VPRO, Powned, etc. biedt de NPO een platform dat een groot gedeelte van de Nederlandse maatschappij vertegenwoordigt. Natuurlijk is het onzin om 600 websites live te houden; dat kan efficiënter. Echter het is natuurlijk totale onzin om de NPO te verwijten dat ze programma’s maken, die iemand niet aanstaat. Zo gaat dat nou eenmaal met belastinggeld: het wordt besteedt aan de gehele maatschappij en mogelijkerwijs ook aan zaken waar niet iedereen direct van profiteert. Vind je dat moeilijk te verkroppen? Pech. Emigreren kan altijd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.