Wat deze bekende acteur deed voor een ernstig ziek jongetje is hartverwarmend

Heel veel acteurs (en actrices) gebruiken hun roem alleen maar om zichzelf te verrijken. Je kunt ze dat niet kwalijk nemen, maar het is bijzonder goed om te zien dat er ook acteurs zijn die hun bekendheid inzetten om mensen te helpen.

Chris Pratt is onder andere bekend van televisieseries als Everwood en Parks and Recreation, en ook van films. Denk daarbij aan het schitterende verhaal van Zero Dark Thirty en met name aan Guardians of the Galaxy en The Lego Movie, twee films die het ontzettend goed deden in de bioscoop.

Hoewel het gemakkelijk voor hem is om zijn roem alleen te gebruiken om zichzelf te verrijken door, ik noem maar wat, producten onder de aandacht te brengen van bedrijven die hem sponseren, gelooft Pratt dat hij de wereld juist een beetje beter moet maken.

Hoe hij dat doet?

Vorig jaar ontdekte hij dat de zoon van een kennis ernstig ziek was. Hij had een hersentumor. Vreselijk, natuurlijk, maar het verhaal wordt zo mogelijk nog verdrietiger: de 12-jarige Joe Henson heeft namelijk geen vader meer. Die overleed enkele jaren geleden. Joe’s moeder was doodsbang dat ze na haar man, haar zoon ook zou verliezen. Dit onder meer omdat de medische behandeling van Joe ontzettend duur was.

Pratt begreep dat ook en kwam in actie. Hij gebruikte zijn Twitter-account (met meer dan 1 miljoen, 770 duizend volgers) om aandacht te vragen voor de kleine Joe. Het gevolg loog er niet om: in korte tijd zamelde Joe’s moeder tienduizenden euro’s in.

En dat is niet alles. Om meer geld in te zamelen voor de arme Joe – die nu herstellende is, wat erg langzaam gaat waardoor zijn moeder graag een verpleegkundige in huis wil halen – besloten zijn moeder en haar vriendinnen om t-shirts te maken met daarop een uitspraak die Joe vlak voor zijn hersenoperatie deed: “Fear isn’t real.” Oftewel: “Angst is niet echt.” Dit was een wijsheid die de kleine Joe geleerd had van zijn overleden vader.

De “Fear Isn’t Real” campagne bleek uiterst succesvol, onder meer omdat Pratt vervolgens een link tweette zodat zijn volgers de t-shirts konden bestellen. Zij deden dat massaal… waardoor Joe’s moeder ondertussen 90.000 dollar heeft ingezameld.

Als jij Joe ook financieel wilt ondersteunen kun je dat hier doen. Het bekende t-shirt kun je hier bestellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    Bekende acteur Chris Pratt? Nooit van gehoord!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.