Ze wilden deze lieve honden laten inslapen. Toen kwamen deze fantastische piloten in actie

Wat zou jij doen als je ziet dat ze een prima, gezonde en sociale hond willen laten inslapen?

Het is misschien niet een vraag waarmee je elke dag geconfronteerd wordt, maar desalniettemin is het interessant om er even over na te denken, zeker als je een dierenliefhebber bent. Zou je ingrijpen? Zo ja, hoe dan? Je kunt onmogelijk zelf honderden honden adopteren. Op een gegeven moment is je huis vol en heb je genoeg dieren om voor te zorgen.

Screen Shot 2015-04-10 at 18.09.43

Deze piloten begrepen dat ook en bedachten een andere oplossing: ze besloten om, in hun vrije tijd, zoveel mogelijk ten dode opgeschreven honden naar asiels te brengen zodat ze – hopelijk – geadopteerd kunnen worden door liefdevolle gezinnen:

Thousands of pooches facing euthanasia — some just hours from death — get loaded on planes each year and flown to new homes in places with shortages of adoptable pets. Groups such as California-based Wings of Rescue or South Carolina-based Pilots N Paws lead the charge, recruiting pilots to volunteer their planes, fuel and time in a trend that’s growing as more dogs end up in shelters and more people seek out canine love.

In Amerika wordt er ieder jaar op maar liefst 4 miljoen honden euthanasie gepleegd. Ja, dat leest u goed: 4.000.000. Eigenlijk is het een enorm drama – waar jammer genoeg weinig tot geen verhalen over verschijnen in de media. Gelukkig zijn er mensen – in dit geval piloten – met het hart op de goede plek; mensen die zich inzetten om die arme beestjes te helpen en ze alsnog een mooie toekomst te bezorgen.

Screen Shot 2015-04-10 at 18.10.03

In Coeur d’Alene, Idaho, retirees want smaller dogs, which are easier to take care of but a tough find in the area with the high demand. So, the Kootenai Humane Society orders a planeload of dogs under 16 pounds every month, or more than 1,000 animals in the last 16 months.

De baas van de stichting zegt dat het “een echt, groot succes is. Zo snel als ze binnenkomen worden ze geadopteerd.” Sterker nog, de Kootenai Humane Society is op zoek naar meer piloten die hun vrije tijd willen gebruiken om deze honden te helpen.

“De afgelopen jaren is het aantal geredde huisdieren continu gestegen,” aldus Kate Quinn van een andere organisatie, Pilots N Paws geheten. In de afgelopen twee jaar hebben haar piloten 30.000 honden gered.

Screen Shot 2015-04-10 at 18.12.13

Yehuda Netanel, piloot en oprichter van Wings of Rescue heeft een vergelijkbare ervaring. Hij zegt dat zijn organisatie de afgelopen vier jaar continu verdubbeld is. Yehuda begon in zijn eentje met het redden van 300 honden en verwacht dat zijn team er dit jaar 7.000 redt.

Natuurlijk betekent dit dat een flink aantal honden alsnog wordt ingeslapen, maar elk gered leven is er één.

Hieronder twee video’s van Pilots N Paws (Piloten en Poten) in actie:

Nummer twee:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.