Bekijk wat feestende huurders van een Airbnb-appartement allemaal hebben aangericht in één nacht

Het is een enorme ravage.

Je huis verhuren aan toeristen, bijvoorbeeld via Airbnb, kan een leuke bijverdienste zijn. Voor toeristen is het huren van een écht huisje of appartement ook net wat authentieker dan verblijven in een hotelkamer. Je zou denken dat dat dus een win-win-situatie is.

Maar dat het verhuren van je eigen huis ook grote nadelen kan hebben, blijkt uit het verhaal van een Canadees echtpaar dat heeft moeten toekijken hoe een grote groep feestgangers heeft huisgehouden en voor 75.000 dollar aan schade heeft aangericht in het huis. Via De Telegraaf:

Mark en Star King kregen in de nacht van zaterdag op zondag verontrustende smsjes van buren. Terwijl het echtpaar dacht dat er vier gasten in de woning zouden zitten, meldden buurtbewoners dat er een grote partybus voor de deur was gestopt, waar zo’n honderd feestgangers waren uitgestapt.

De vrouw vertelt: “Er lag kippenvlees in mijn schoen en de wc’s waren verstopt door condooms. We hadden een prachtig huis, maar nu is alles verwoest. Het voelt niet meer als thuiskomen, het voelt meer alsof ik in een vuilnishoop leef.” Waarom de huurders zich als beesten gedroegen? Ach, ze hadden gewoon zin in een feestje.

Tja. Doe dat maar in je eigen huis, zou ik zeggen. Dit is gewoon niet normaal. Gelukkig vergoedt Airbnb de schade, maar ik denk dat dit echtpaar voorlopig wel even genezen is van het idee dat het leuk is om je huis te verhuren aan toeristen. Bekijk de video:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.