Facebook Revolution: Facebook begint vandaag met Instant Articles

Facebook start vandaag met de functie ‘Instant Articles’, waarbij nieuwssites hun artikelen op de servers van Facebook publiceren.

Dat bericht Nu.nl. De website legt uit:

Instant Articles is een functie die nieuwssites de mogelijkheid geeft hun artikelen binnen een vormgeving van Facebook op de servers van Facebook te publiceren. Bekijken gebruikers zo’n artikel, is het direct leesbaar op Facebook en hoeft dus niet te worden doorverwezen naar de pagina van de nieuwssite zelf.

Op dit moment is de laadtijd van artikelen gemiddeld zo’n acht seconden. Met ‘instant articles’ wordt die laadtijd opeens veel lager, wat niet zo gek is aangezien de artikelen feitelijk op Facebook’s servers staan… en dus op Facebook zelf.

Voor gebruikers is het werkelijk handig omdat de artikelen, net als foto’s en video’s geladen worden op het moment dat je erbij in de buurt komt tijdens het scrollen. Je hoeft dus niet, als je eenmaal bij een artikel bent aanbeland, te wachten tot het eindelijk geladen is; je komt eraan, en het hele artikel staat er.

Daar komt bij dat de omgeving gewoon die van Facebook is. Je hoeft Facebook dus niet alleen ‘niet te verlaten,’ maar je leest het artikel ook nog eens in een format dat bij Facebook past. De gebruikerservaring lijdt er dus niet onder.

The New York Times, The Guardian,Buzzfeed en BBC News beginnen vandaag met het aanbieden van artikelen op Facebook zelf. De kans is groot dat andere uitgevers daarna volgen. Het zal lezers niet verbazen dat wij van De Dagelijkse Standaard hier ook buitengewoon geïnteresseerd in zijn; ook al omdat de artikelen én op de nieuwssite zelf, en op Facebook worden gepubliceerd… en dat de advertentieinkomsten (grotendeels of zelfs helemaal) voor de uitgevers zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Bromsnor

    “The New York Times, The Guardian,Buzzfeed en BBC News beginnen vandaag met het aanbieden van artikelen op Facebook zelf.”

    Dat zijn dus allemaal linkse en politiek correcte nieuwssites.

    Met andere woorden het zal vooral links zijn die hiervan gaat profiteren en hun “linkse” nieuwsvoorziening op deze manier kan vergroten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.