Familie Texas-terrorist veroordeelt aanslag

Een “daad van zinloos geweld.”

De familie van Elton Simpson heeft de terroristische aanslag van hun familielid op een ‘Teken Mohammed Dag’ in Texas veroordeeld. De familie zegt dat het een “daad van zinloos geweld” is die zij sterk afkeuren.

Simpson was een bekeerling tot de islam. Jaren geleden kwam hij al op de radar van de FBI omdat hij plannen zou hebben om af te reizen naar Somalië en daar zij aan zij te vechten met al-Shabaab, een radicaal-islamitische organisatie. De rechter achtte toen echter niet bewezen dat Simpson een aanslag voorbereidde en liet hem – na een veroordeling wegens ‘liegen tegen FBI-agenten’ – gaan. Simpson kreeg slechts een boete en een voorwaardelijke celstraf.

Onlangs had de FBI weer in de gaten dat er iets mis was, maar men kon niet op tijd ingrijpen.

Ook de familie van de tweede dader, Nadir Hamid Soofi, keurt de aanval goed, maar praat het tegelijkertijd toch een beetje goed. Zijn moeder zegt dat zoonlief “erg betrokken” was bij het Midden-Oosten en dat er op een gegeven moment blijkbaar iets bij hem “knapte.” Nee, mevrouw Soofi, er “knapte” niets; hij bracht gewoon zijn extremistische denkbeelden in de praktijk.

Ook de baas van de VN, Ban Ki Moon, heeft de aanslag veroordeeld. Helaas herhaalt hij een veelgemaakte fout:

Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft de aanslag scherp veroordeeld. In een verklaring zegt hij dat “dergelijke criminele daden niets van doen hebben met religie of geloof”. Ban schrijft ook dat “ideeën alleen moeten worden verdedigd door democratisch debat en dialoog”. 

Helaas hebben dit soort aanslagen wel degelijk iets te maken met “religie en geloof.” Sterker nog, religie is de enige reden dat Soofi en Simpson deze aanslag uitvoerde. Als ze niet religieus waren geweest hadden ze geen enkele reden gehad om de organisatoren van en aanwezigen bij “Teken Mohammed Dag” aan te vallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. MicMokum

  “Ook de familie van de tweede dader, Nadir Hamid Soofi, keurt de aanval goed, maar praat het tegelijkertijd toch een beetje goed.”

  Die eerste “goed” moet “af” zijn. En ze keuren het uiteraard alleen maar af voor de formaliteit.

 2. Anna

  Kennelijk veroordelen alle families de aanslagen. Intussen heeft de VS 3 miljoen moslims op 300 miljoen inwoners. Minderheid heeft het al vaak voor het zeggen gehad. Amerikanen zullen eveneens zoals in Europa het onderspit delven. We mogen van moslims de slechte en kwade zaken binnen de islam niet benoemen. Doet men dat toch wordt je vermoord. Islam is het grote gevaar in het Westen.

 3. Bromsnor

  De media in de VS, vooral CNN en MSNBC, zijn nog erger dan de media hier. Enorm pro moslim en anti-christen.

  CNN was gisteren de hele dag bezig om Wilders en Geller zwart te maken en in hun programma’ s boden ze een platvorm voor moslims en linkse groepen die vertelde dat de islam vredig was en Geller een z.g ” haat groep” was.

  Vooral groepen als CAIR die verbonden zijn met het Moslim Broederschap krijgen steeds meer invloed media dankzij de media en de Democratische partij.

  Hamas On Campus
  http://www.youtube.com/watch?v=00PODH73y1o

 4. Teun

  In een verklaring zegt Ban Ki-moon dat “dergelijke criminele daden niets van doen hebben met religie of geloof”. 

  Oké dan is het toch lekker geen religie maar een totalitaire doctrine. Dat zei Wilders toch ook en hij werd daarna voor gek verklaard?
  Wanneer je dat als gewone sterveling beweert dan ben je dus niet goed bij je hoofd, volgens degenen die zichzelf als goden zien en die anderen graag hun religie gunnen, zolang het maar niet de christelijke religie is.
  Daarom heb ik niets op met de VN. Veel te arrogant. Veel te betweterig. Totalitaire politiek bedrijvend, marxisten, die in de islam een werktuig zien om te intimideren. Aanstonds veel te veel macht om hun opzettelijke misvattingen aan 6 miljard mensen op te dringen. Ik hoop dat het dat stelletje dwazen nooit lukt die toren van babel opnieuw op te richten.

 5. hans-e-pans

  Allemaal gelul achteraf. Als de familie tegen dit soort gruweldaden is hadden ze ervoor maar goed moeten opletten want ze wisten waar de sympathie lag.

  Gedaan is gedaan, daar veranderd niemand iets aan.

 6. Wachteres

  http://10news.dk/?p=1184

  Liberale Partij in Denemarken: “islamisme” is het nazisme van nu.

  Enkele weken geleden kwam de Deense Conservatieve Partij met een opzienbarende postercampagne. De posters, die overal op goed zichtbare plaatsen waren opgehangen, droegen de titel “Stop nazi-islamisme”. Nu volgde de Liberale Partij van Denemarken, “Liberal Alliance”, het voorbeeld.

  Zij eist de toepassing van de meest krachtige middelen om het “islamisme” in Denemarken te bestrijden en de partij zal zich van nieuwe middelen bedienen en nieuwe initiatieven tegen het extremisme starten. Daarbij zal de partij verder gaan dan de regering, zei haar voorzitter Anders Samuelson.

  Men wil een duidelijk signaal afgeven, aldus Samuelson, dat het “islamisme” het huidige fascisme en nazisme is. Hij stelt voor dat de politie extra training en uitrusting krijgt om het extremisme daar tegemoet te treden waar het zijn voedingsbodem heeft.

  1. Wachteres

   http://10news.dk/?p=1187

   Wat wil je, de Denen hebben een verstandige koningin.

   In ongeveer 2005 waarschuwde zij in een toespraak al voor de islam

   The Danish queen on Islam:

   “It is vital that we give Islam a opposition”

   In a book written by journalist Annelise Bistruphave, published in April 2005 the Danish Queen Margrethe the 2nd says:

   “We are challenged in these years by Islam, both globally and locally, and it is a challenge we have to take seriously. … There is something impressive about people for whom religion permeates life from morning to night, from cradle to grave. There are also Christians who feel that way. …

   But it [Islam] is a challenge we have to take seriously. We simply let it flutter in too long because we are tolerant, and it’s not so nice. … We should oppose it, and one must sometimes take the risk of being called less flattering things, since there are certain things one should not tolerate. … It is vital that we give Islam a opposition. The lax response that has prevailed for many years in Denmark is not enough.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.