Gulle winkelmedewerkster gaf een verkleumde dakloze de jas van haar man. Die ene daad zette haar hele leven op z'n kop

Geen categoriemei 28 2015, 18:00
Toen een verkleumde dakloze een winkel binnenstrompelde, besefte Andrea Berdine het nog niet. Maar die ontmoeting zou haar leven veranderen.
Een moeder van twee kinderen, Andrea Berdine, stond in de kassarij op een regenachtige dag, toen ineens een dakloze man binnenkwam. De man vroeg de winkelbedienden of ze hem van een gratis jas konden voorzien. Het was namelijk koud en nat buiten. De winkelmedewerkers weigerden: geen geld, geen jas.
Andrea kon dit mismoedige tafereel niet aanzien. Ze liep naar haar auto en haalde daar een oude jas van haar man uit en gaf het aan de zwerver die er erg blij mee was en zich intens dankbaar toonde. Andrea besloot toen om hem ook nog wat kleingeld te geven dat zij in haar jaszak had zitten. De man gaf zijn naam - Michael - en ging de winkel uit. Andrea zag hem nooit meer terug.
Maar deze willekeurige en onverwachte goede daad zette haar wel aan het denken. Zou het niet mooi zijn als nog meer daklozen en arme mensen een jas hebben tegen de kou en de regen? Of andere kleding of meubels krijgen die ze nodig hebben?
Screenshot2
Zogezegd, zo gedaan. Andrea zegde haar baan op en begon voor zichzelf met de winkel 'Selfless Blessings' (vertaald: 'Belangenloze zegeningen'). Een klein deel van de winkel verkoopt kleding om de huur van het pand te betalen, maar in de rest van de winkel kunnen arme mensen gratis spullen afhalen.
En de winkel verandert echt de levens van mensen. Zoals dat van Louis Nelson, wiens familie zich ineens in zwaar weer bevond:
"Andrea hoorde over onze situatie en gaf ons alles wat we nodig hadden - kleding, potten en pannen, dekens, zelfs een bed toen we naar onze eigen plek verhuisden."
Screenshot3
De winkel loopt verder als een speer en Andrea kan niet anders dan tevreden zijn over wat ze heeft bereikt.. en hoe haar winkel mensen uit de penarie helpt. Haar gedachten over de toekomst. Ze droomt dat haar winkel nog velen mag inspireren om soortgelijke initiatieven op te zetten in andere buurten waar ook veel mensen wonen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten