Heel de wereld gaat Candy Crushen

Move over, patience en mijnenveger! Windows heeft binnenkort een nieuw standaardspelletje op de tablet.

PC-gebruikers die al actief waren in de digitale wereld voordat snel en goedkoop internet breed beschikbaar kwam, herinneren het zich nog maar al te goed: op iedere Windows-computer werden een aantal spelletjes gratis meegeleverd, en die werden dan ook als een malle stukgespeeld. Je had patience, je had hartenjagen en je had mijnenveger. Later kwam door ook nog een flipperspelletje bij, maar dan zitten we al dik in de jaren ’90.

Hoe dan ook, Microsoft vond het kennelijk tijd om hun assortiment standaardspelletjes in Windows te updaten om mee te kunnen komen met deze tijden van app games. En dus is vanaf Windows 10 in elke versie te spelen… het razend populaire Candy Crush:

Iedereen die Windows 10 aanschaft of updatet naar de nieuwste versie, krijgt het spel standaard erbij. Het betreft wel een tijdelijke overeenkomst tussen Microsoft en Candy Crush Saga-ontwikkelaar King. Hoe lang deze duurt, is niet bekend.

Het bedrijf gebruikte tijdens zijn Build-conferentie eind april Candy Crush Saga al als voorbeeld van een Android-app die eenvoudig naar het Windows-besturingssysteem was overgezet. 

Microsoft heeft het sinds de opkomst van de iPhone al lastig, en verloor al veel ‘jong, hip’ publiek aan Apple. Ooit werd Windows gezien als iets groots en onontkombaars, maar inmiddels is iOS een geduchte concurrent geworden, terwijl veel technische lieden ook vaker uitwijken naar het gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen Linux.

Met de toevoeging van Candy Crush aan Windows hoopt het bedrijf van voormalig directeur Bill Gates zichzelf weer wat relevanter en meer up to date te maken. Als Microsoft de slag om de jeugd verliest, zijn ze ook voor de toekomst verloren.

Wat denk jij? Ga jij vaker Candy Crush spelen nu het gratis bij iedere Windows-computer gaat worden bijgeleverd? Of vind je al die spelletjes maar niks en blijf je Microsoft Word en Windows Media Player trouw?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Niek

  Ben ik blij dat ik nooit Windhoos heb gebruikt, met dat achterhaalde, super trage en onveilige Microschoft.

 2. Niek

  Bill Gates, jammer dat je zoveel hebt afgekeken van Apple Mac… maar eindelijk gerechtigheid. Nu probeer je van alles en nog wat om weer wat populairder te worden.

 3. Daniel

  Dat f*cking spelletje, mijn zeer door mij geliefde vrouw speelt het ook op haar laptop, tot vervelends toe.
  Wat mensen bezielt om maar stomme spelletjes te spelen op de pc.
  Je kunt toch veel beter artikelen op DDS lezen, dat schoolt de geest en is niet verslavend (ahum).

 4. Niek

  Ja heb dat ipook Daniël, de ‘nuttigheidsfactor’ moet altijd aanwezig zijn vind ik…
  Zelfs als ik op het strand zit op een rots (mijn meest geliefde bezigheid), zotrg ik dat ik bijv. iets te lezen heb in de buurt.

 5. Moose

  Die CCS bagger gaat er gewoon vanaf.

 6. Mart

  Ik speel liever met mijn pik…maar dat is al een teidje geleden

 7. V.K.

  -Da’s mooi,

  -Schaf eerdaags zo’n productief microsoft surface tablet aan waar de iPad niet aan kan tippen, kan dan als excuus voor deze koop candy crush zeer goed gebruiken.

 8. Nicky

  Wat is die Windhoos toch weer traaaag geweest met eindelijk – wat zij noemen ‘Surface Tablets’ te ‘ontdekken. HAHAHA. HAha..HA!

  Voordat zij erregus achterkomen (= geïmiteerd in de volksmond) is Apple Mac al weer mijlen verder!

  Met professioneel spul, bedoel ik dan. Die speeltjes wil ik nog niet eens gratis. Ja als je me betaald daarvoor, wil ik het aannemen, om het niet eens weg te geven maar het is net goed genoeg voor de chemobak… want het is meer voor mensen met lagere voorhoofden lijkt me.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.