Hoe één heldhaftige agent de twee terroristen met vuurwapens én kogelwerende vesten in Texas uitschakelde

Dankzij deze agent is er niemand overleden, behalve de twee moslimterroristen.

Plotseling stonden de twee moslimterroristen Nadir Soofi en Elton Simpson met semi-automatische wapens en kogelwerende vesten te schieten op een politie-agent voor het gebouw waar Geert Wilders net een speech had gehouden tijdens een evenement over de vrijheid van meningsuiting in Texas.

De politie-agent moest razendsnel reageren, en dat is precies wat hij deed. Dankzij zijn heldhaftige optreden met een .45 Glock (die ziet er zo uit) konden de twee terroristen in slechts 15 seconden worden uitgeschakeld. Eén beveiliger werd geraakt in zijn enkel, maar die is alweer naar huis na een kort ziekenhuisbezoek.

cnn2

CNN heeft een reconstructie gemaakt van de gebeurtenis. In de video is te zien dat de agenten een geweer dragen, maar dat klopt niet. Het gaat om een pistool. Bekijk hier de reconstructie:

Politiewoordvoerder Joe Harn zegt dat de agent heeft gedaan waar hij voor was getraind, maar sommigen denken dat hij ook een beetje geluk heeft gehad. Hij lag namelijk onder zwaar vuur, maar hij werd geen enkele keer geraakt. Dat had heel anders kunnen afgelopen.

“Zonder twijfel heeft hij levens gered,” aldus Harn over de heldhaftige agent die erger heeft voorkomen door te doen wat hij op dat moment moest doen. En daar zijn we hem allemaal zeer dankbaar voor. Wat mij betreft is deze agent de held van de maand, wat zeg ik, held van het jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Nicky

  Inspirerend nieuws. Zouden de NL agenten ook met zo’n Oostenrijkse Glock bewapend zijn?

 2. ktm690smcr

  misschien wel, maar die kunnen niet goed schieten
  door gebrek aan training.
  schieten ze raak worden ze aangeklaagd voor buitensporig geweld o.i.d.

 3. Teun

  Goofy en een van de Simpsons. Al net zulke slappe figuren als dat stripfiguur met die bom in z’n tulband. Het is ze niet gelukt SuperCop.45Glock neer te knallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.