Honderdjarige vrouw dreigt verjaardag in haar eentje te moeten vieren. Maar dan komt het internet in actie!

De 99-jarige Winnie Blagden slijt haar laatste dagen tot haar honderdste verjaardag. Het lijkt een eenzame dag te gaan worden… of toch?

Bijna 100 jaar oud is Winnie Blagden, maar een feestje leek er lange tijd niet in te zitten. Sinds het overlijden van haar man George heeft de 99-jarige geen resterende familie meer, en ziet ze eigenlijk behalve haar verzorgers vrijwel niemand meer.

Dat is, totdat de BBC in actie kwam. De Britse omroeporganisatie deed een oproep op haar Facebookpagina om gul te geven voor de eenzame Winnie, zodat haar eeuw op deze wereld op een gepaste wijze kan worden gevierd:

bbsheffield

De reacties op de Facebookpost waren overweldigend. Niet alleen hebben duizenden mensen haar een kaart gestuurd, maar ook heeft Winnie uit alle hoeken van de wereld prachtige cadeaus gekregen.

De lijst is schier oneindig: een cabaretier komt voor nop optreden op haar verjaardag, een beautysalon geeft Winnie een gratis behandeling en een pizzaverkoper komt een geheel verzorgde catering afleveren voor de kersverse 100-jarige feestvierder.

Daarnaast gaat een bakker een grote mooie verjaardagstaart bakken, om het heuglijke feit te vieren. En uiteraard is het feest ook niet compleet zonder bloemen: ook dat zal worden geregeld.

Kortom, in plaats van eenzaam zal Winnie juist een enorme drukke verjaardag vieren.. en dat allemaal dankzij één oproep op Facebook, en de uiterst genereuze reactie van internetgebruikers. Wie nog bewijs zoekt voor de stelling dat het nog zo slecht niet is gesteld met de mensheid… zoek niet verder!

Wie nog wil meedoen aan de giften voor Winnie: je hebt nog tot 28 mei. Dan is de grote dag en zal dit een honderdste verjaardag worden om nooit te vergeten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.