Jongetje op het podium wordt getreiterd door pesterig publiek. Maar dan grijpt deze wereldberoemde voetballer in!

Wat is de mooiste comeback wanneer je op een podium, live voor een publiek, ineens uitgelachen wordt? Dat je eigen superheld je uit de brand komt helpen en het voor je opneemt, natuurlijk!

De Portugese voetballer Ronaldo houdt een vraag-en-antwoordsessie met zijn fans, en ineens komt de kleine Yota het podium op. Om indruk te maken op zijn idool heeft de jongen zijn vragen voor de voetballer vertaald naar het Portugees, omdat dat de moedertaal van Ronaldo is.

Het publiek is er echter niet zo van onder de indruk en begint de jonge vragensteller uit te lachen. Maar Ronaldo moet allemaal niks weten van het uitlachen van de jongen. Hij onderbreekt het publiek met hun schaterpartij en zegt in de microfoon:

“Waarom lachen ze? Waarom? Deze jongen spreekt goed Portugees. Heel erg goed, zelfs. [Het publiek] zou blij moeten zijn, want hij heeft heel erg z’n best gedaan. Het is goed!”

En zo is het ook. Het is niet altijd het resultaat dat telt, maar de inzet. Portugees is niet eenvoudig, en al helemaal niet als je moedertaal Japans is. Dit jongetje heeft desalniettemin toch alles op alles gezet om een indruk te maken op zijn voetbalheld.

.Missie geslaagd, volgens mij!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. JanvanEechoud

    Kreeg je nog een koekie bij de thee, Tim…..?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.