Kabinet doet de boerka’s in de ban

Binnenkort wordt de gezichtsbedekkende streng-islamitische kleding verboden – in bepaalde overheidssectoren.

Nadat VVD en PvdA het afgelopen halfjaar tweemaal verhitte overleggen hebben gehad over zaken waar de beide partijen het fundamenteel over oneens waren, komen de regeringspartijen vandaag met een nieuw plan om een onderwerp te tacklen waar ze elkaar eigenlijk helemaal niet op kunnen vinden: het boerkaverbod. Minister Plasterk heeft z’n voorstel zo goed als af, en het kan dan naar de Tweede Kamer:

Het kabinet werkt aan een verbod voor gezichtsbedekkende kleding zoals boerka’s. De ministerraad bespreekt volgens Haagse bronnen zeer binnenkort een ’boerkaverbod’ dat geldt in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen.

Het boerkaverbod is afgesproken in het regeerakkoord, maar een wetsvoorstel liet maar op zich wachten. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft volgens ingewijden nu een voorstel af. Dat moest juridisch goed uitgezocht worden en daarom duurde het ook lang, weet een ingewijde. In het regeerakkoord is afgesproken: „In de openbare ruimte kan de politie ten behoeve van identificatie gelasten de gezichtsbedekkende kleding af te leggen.”

Hoe het ook zij: het voorstel is een echt ouderwets compromis. De PvdA wilde namelijk helemaal geen boerkaverbod, en de VVD wilde een algeheel verbod op de sluierkleding. Het gevolg is nu dat de boerka een ‘beetje’ verboden wordt. Je mag er mee op straat lopen en bij de bushalte staan, maar zodra de bus arriveert moet je het kledingstuk weer uit doen.

Of het aanstaande wettelijke verbod standhoudt, is nog maar de vraag. Voormalig DDS-columnist Ewout Klei geeft in ieder geval al aan uit welke hoek mogelijk verzet zou kunnen komen:

https://twitter.com/EwoutKlei/status/601429894569054208

Maar het is niet alleen de juridische sector: ook is het de vraag hoe de Eerste Kamer gaat reageren – de Eerste Kamer in de aanstaande nieuwe samenstelling kent een grotere D66-fractie en reduceert het aantal VVD-, PvdA- en PVV-senatoren. Sneuvelt dit voorstel in de senaat? Het zou zomaar kunnen.

Hoe dan ook hebben we nog een lange weg te gaan voordat de politie boetes kan uitdelen aan draagsters van het radicaal-islamitische kledingstuk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Terzo

  De electorale angst voor de PVV zit diep bij dit kabinet, we komen er wel om moslims het leven hier minder vanzelfsprekend te laten ervaren als dat zij wensen.

  Laten we hopen dat de toon is gezet……..

  1. carthago

   De toon is gezet maar klinkt nog behoorlijk vals in Den Haag. Met de opkomst van de nieuwe linkse terreur wordt de toon niet beter.

 2. Geah

  In verband met het toenemende terrorisme waarbij boerka’s een bedreiging kunnen vormen als bewaarplaats voor bommen en granaten…heeft de regering besloten om de boerka’s te verbieden om de veiligheid van de kuffars te waarborgen….

  De regering denkt eindelijk reëel……nu het andere gevaar nog wat naar ons toe stoomt…

 3. Bromsnor

  Wil men echt iets tegen de islamisering van de samenleving doen dan moet men een immigratiestop uit moslimlanden invoeren. (Daarbij hoort dan ook opvang in de regio)

  Als het huidige tempo van massa immigratie uit moslim landen doorgaat islamiseert Europa automatisch als gevolg de demografische veranderingen die massa immigratie met zich meebrengt.

  Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

 4. lauwebal

  Totaal onvoldoende. Hoofddoekjes moeten verboden worden, alsmede de bouw van opvallende moskeeën.

  1. Simon Brouwenstein

   Hier komt de aap uit de mouw. Platte discriminatie van moslims is het doel.

   1. LantR.fant

    In tegendeel. Ze mogen zo moslim zijn als ze willen, maar niet met en kopvod op straat rondlopen. Als die vrouwen een tent over de kop willen trekken kunnen ze -buiten de carnaval om- beter naar een moslimnesisch land verhuizen.

    1. loritta

     Goed en duidelijke stelling, waar ik mij zeker in kan vinden!

   2. carthago

    Het doel heiligt alle middelen, griezelstein, in dit specifieke geval al helemaal, dat moet jij toch weten als kalief?

   3. DeManVanIngrid

    Hebben ze totaal aan zichzelf te danken. Ik zou graag willen zien dat dames en heren moslima’s zich openlijk afkeren van haatprekerij zoals dit!:

    Kopje thee dames en heren wegkijkers?

    https://m.youtube.com/watch?v=WtImRKulHtw

    “This is an extraordinary clip! The imam explaining the 3 choices of convert to islam, pay or die, is honest in his interpretation and facts of koran and Islamic traditions right up till the 2 mins 19 second mark where he begins to lie about other religions and how they operate. But he is flawlessly honest right up to that point. This is the clip that has to be sent to all you contacts. Please consider spreading it to all sites and news agencies who dare broach the subject”

    De aap is lang uit de mouw maar met wegkijken worden mouwen alleen maar langer beste Simon….

   4. Mart

    Juist Jacobje….en jouw baard moet er ook af,met een knipoog ,Mart.

 5. moreno

  Goed plan doorzettten.
  Op deze manier de sluiten de moslims zichzelf uit bovendien je weet niet of het een kerel of een vrouw is.
  Ik kijk altijd naar het loopje van zo’n iemand want mannen lopen op een andere manier dan vrouwen.

  1. DeManVanIngrid

   Inderdaad Moreno..zo leven wij inmiddels, oplettend tussen onze “medelanders” omdat het best eens zo zou kunnen zijn dat er eentje bij je in de buurt ontploft waar je net met je vrouw en twee kids loopt.

  2. Mart

   En homo’s? …o nee die worden van hoge gebouwen gesodemieterd,o alweer een politiek incorrect woord.

 6. carthago

  Eindelijk begint het gezonde verstand op advies van onze Geert door te breken, maar nog een hele lange weg te gaan.Nu nog levenslang voor kalifaatgangers, de kokosnoten terugsturen en de gehele islam uitbannen.
  Simon griezelstein durft nu ook niet meer een stap buiten z’n kalifaat te zetten op straffe van een boete van E 450,-.

 7. MicMokum

  Het dragen van een boerka is niet het probleem, maar slechts een symptoom. Het probleem is een ideologie die vrouwen als minderwaardig beschouwt. Dit is dezelfde ideologie die ISIS inspireert om massamoorden te plegen. Die ideologie zou dus verboden moeten worden.

  1. carthago

   Klopt helemaal, triest is ook dat ooit vrouwenbewegingen in Europa opkwamen voor bevrijding van regeltjes en opgelegde verwachtingen, maar dat over de islamitische terreur naar vrouwen, welke in zorgwekkende hoeveelheid achter geblindeerde raampjes plaatsvind in de kalifaten in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam, er tot nu toe welgeteld Geen een zich geroerd heeft, zelfs de vrouw van griezelstein niet.

  2. hendrikush

   Onderschat die moslima’s niet. De slavinnen van allah vinden het heerlijk om te provoceren en laten zich met volle overtuiging onderdrukken.

   1. lanex

    hendrikush
    Geheel met je eens, één en al provocatie. Ik geloof niet zo in die onderdrukking, ik geloof meer in een plan.
    Let maar op als er een oom agent zo een klederdracht sommeert de sluier te verwijderen om naar het gezicht te kunnen kijken of onder de rest van die tent.
    Aangiftes gaan komen wegens discriminatie, en raad eens, de EU en onze D66 dhimmies zullen hier achter staan en zorgen dat ze niet worden aangepakt!

 8. Geah

  Behalve het verbod met die boerka’s op school en andere overheidsinstellingen zou dat helemaal in het openbare leven geweerd moeten worden….want de meeste islamitische aanslagen gebeurt op de stations, metro’s en restaurants….

  1. Gielah

   Overigens is het nog helemaal niet zo zeker dat dit ( nogal magere) voorstel ook aanvaard gaat worden.
   Ik vermoed van niet.
   Ten eerste willen veel Nederlandse politici dat niet en ten tweede heb je dan ook nog Brussel… waarvan geen normaal mens kan begrijpen waarom die zo nodig een heel continent naar de verdommenis willen hebben… en die heel wat warmer om de islam… met al haar uitwassen… heen staan dan om de echte bevolking van Europa.

   1. Maaike

    In Frankrijk is al jaren een burqaverbod en op bv. scholen mag er geen hoofddoekje worden gedragen. Ik heb niet gehoord dat Europa daarom problemen heeft gemaakt, dus…

 9. carthago

  Het europeesche hof heeft overigens in een rechtszaak ook al aangegeven dat de uitingen van religieuze aard beperkt kunnen worden door de lidstaten, hetgeen Frankrijk reed lang geleden heeft toegepast. Geen boerka en lampenkappen in Frankrijk dus.

 10. Geah

  En vooral moet dat gelden voor de bevrijding van de vrouw…nu zijn die moslima’s één grote identiteitsloze massa…..Daar hebben wij vrouwen niet voor gevochten….Dus weg met dat minderwaardige haatkledij…..

 11. Wachteres

  Het excuus is vaak: Het zijn er maar een paar:

  Ik heb You Tube filmpjes gezien van bepaalde straten in Londen, waar lange rijen boerka dragende vrouwen liepen.

  Zo weinig: laten we het dus maar toestaan.

  Nu 150 en over een paar jaar honderden of nog meer.

  En dan hebben we jaren gedoogd en kunnen we niet meer terug.

  Weg met die achterlijke, voor-middeleeuwse godsdienst.

  1. Simon Brouwenstein

   Wachteres is de schaamte voorbij, het gaat niet om het veiligheidsrisico van de burka maar het verbieden van een godsdienst.

   Zo klinkt fascisme.

   1. Gielah

    Godsdienst?

    Bwoehááá….!

    Zo klinkt verstandsverbijstering… of was het pathologisch liegen?
    In dit geval kan het allebei.

    1. Maaike

     Ach ja, de grote blonde leider heeft gezegd dat het geen godsdienst, maar een ideologie betreft,en als de grote blonde leider het zegt, dan is het waar, of niet Gielah.

     1. Wachteres

      Klets niet zo dom, Maaike

      Als een voor zichzelf kan denken dan is het Gielah wel.

      Daar kun jij nog een voorbeeld aan nemen.

      Tot nu toe fungeer je alleen nog maar als echoput voor Simon en Jodocus.

     2. Simon Brouwenstein

      Het is bizar om een islam een politieke ideologie te noemen maar die waanzin van Wilders wordt door zijn devote aanhangers voor zoete koek geslikt.

      Het leidt op blogs als deze niet zelden tot zwakzinnige onzin over religie en politiek. Tegen zoveel domheid is echter geen kruid gewassen.

     3. DeManVanIngrid

      Maaike? Denk jij wel eens voor jezelf?

     4. Maaike

      Er zijn een hoop mensen aan wie ik graag een voorbeeld wil nemen,maar niet aan Gielah,beste Wachteres, en ook niet aan jou.Ik ben niet zo van het dogmatisch denken.

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    U bent toch wel op de hoogte van het feit dat er al verscheidene overvallen zijn gepleegd omdat dader zich gehuld had n zo’n tent waar hij een wapen onder had verborgen? Dus er zijn wel degelijk veiligheidsrisico’s aan verbonden.

    Buiten dat, ik wil als man niet indirect weg worden gezet als vrouwenverkrachter. Nog afgezien van het feit dat zo’n shelter op herenschoenen natuurlijk helemaal niet helpt tegen een psychopaat die even wil tonen dat hij goed is in vrouw vernederen.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik denk dat het veiligheidsrisico er met haren wordt bijgesleept.
     Net zo geloofwaardig als islamofoben die plofkip kopen bij de Aldi en misbaar maken over het dierenleed door ritueel slachten.

     Jodenhaters en moslimhaters zijn berucht om hun creatieve leugens.

     1. carthago

      Alle bankovervallen tegenwoordig worden inderdaad gedaan met boerkas,maar je gaat me toch niet vertellen dat dat allemaal transgenders zijn,griezelstein.
      We hebben al boerenkazen zat in de bananenrepubliek, wil je er nou perse zwarte bij?Die laat je maar in je kaliflatje zitten als je boodschappen gaat doen,griezelstein.

     2. toetssteen

      @Brouwenstein

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2914727/Police-hunt-bank-robber-disguised-BURKA-sunglasses-high-street-raid.html

      Face the facts! Waarom die hardnekkige ontkenning en het er van alles en nog wat bijslepen? En ik heb nog een hele lijst van dit soort zaken hoor, dus ik kan nog even vooruit!
      Uw gesputter maakt veeleer uzelf volmaakt belachelijk.

     3. -Harry

      Ach , Schweinstein neemt het op voor de Joden ?

      En de moslims !

      En dat allemaal onder het mom van politieke correctheid ?

      Benieuwd wanneer de volgend aanval op de staat Israel weer uit je toetsenbord rolt .

      Dwarrelwind !

     4. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      21 mei 2015 at 22:59
      Vandaar jouw ene leugen over de andere

     5. Simon Brouwenstein

      Wie is Griezelstein?

   3. Wachteres

    En jij bent KNETTERGEK!

    1. Wachteres

     Ik bedoelde vanzelfsprekend

     Simon de WAANZINNIGE!

     1. Simon Brouwenstein

      Wachteres raakt van streek omdat ze dieperweg ook wel beseft dat ze onzin bralt.

     2. toetssteen

      @Wachteres
      Blijkbaar vindt Brouwenstein het helemaal in orde als hij in zijn shorts over straat kan zolang de begeerlijk objecten gehuld zijn in zwarte zakken, want hij zou eens de neigingen krijgen die aan de basis liggen van die hobbezak.

      Vroeg laatstelijk aan mijn schoondochter wat er in Singapore zou gebeuren als een vrouw uit zou worden gemaakt voor hoerrr. Ze keek me niet begrijpend aan en mijn zoon zei: snapt ze niet pap, want als een gek het hier doet heeft hij tien man/vrouw in zijn nek.

     3. Wachteres

      @Toets, in mijn kring worden lieve meiden ook al dagelijks voor hoer uitgemaakt.

      Zodanig, dat ze angst hebben om zichzelf te kleden zoals ze willen.

      Simon vindt dat maar onzin, we moeten heel gewoon middeleeuwse opvattingen accepteren.

      Walgelijke gedrochten, die linksen.

      Verraders van hun eigen land en volk.

      IK van streek raken?

      ’t Wordt tijd dat Simonus zijn geweten, als hij dat nog heeft, eens laat spreken.

      Ben bang dat het daarvoor te laat is.

   4. carthago

    Wat is er verkeerd aan fascisme als je zelf in een kalifaat leeft,griezelstein?

    1. Simon Brouwenstein

     Wie leeft in een kalifaat? Ik kan hier geen touw aan vastknopen.

     1. carthago

      Geknoopte touwen zat in het kalifaat, dat weet jij ook wel.

    2. Simon Brouwenstein

     Wie is Griezelstein?

   5. BigLJohn

    Islam is geen godsdienst, maar een duivelse ideologie, gelijk als die van de nazi’s. De regering in den Haag moest zich schamen. Ze hebben het toegelaten dat een fatsoenlijk land als Nederland verworden is tot een kweekvijver van Jihadisten. Als we zo op deze voet doorgaan, krijgt Nederland en Europa een rampspoed van ongekende proporties over zich heen. Het verdrag van Straatsburg, Schengen, en de motie Halsema deden al het voorbereidende werk.

   6. -Harry

    Donder nou toch eens op met je gezwam , Schweinhund !

    Je zou heel goed een volle neef van Adolf H . kunnen zijn .

    Wat bezielt zo’n gek als jij om steeds alles om te willen keren ?
    Moslims mogen geen strobreed in de weg gelegd worden , maar iemand die z’n eigen cultuur wil beschermen die ” is de schaamte voorbij ” ?

    En wat bezielt zo’n redactie om dit soort schizofrenen nog een platform te geven ook ?

    Nou weet ik dat je jezelf superieur vindt , of geniaal , helaas, geniaal en gek grenzen aan elkaar , maar jij bent precies aan de verkeerde kant van de schutting neergedonderd .

    Wat een idioot ben je !

    1. Simon Brouwenstein

     Tegen wie spreekt Harry?

  2. Wachteres

   Ik wil ook wel van en ideologie spreken, @Simon, liever zelfs.

   Maar achterlijk en voor middeleeuws en zeer gewelddadig en vrouwen onderdrukkend/hatend blijft hij.

   Om nog maar niet te spreken over hun Jodenhaat.

   Zou je niet denken dat degene die voor die ideologie opkomt een fascist is?

   JIJ DUS!

  3. reageerbuis

   Daarbij komt dat een probleem moet worden aangepakt vóór de zaken uit de hand lopen en niet als ze er al zijn.
   Vanmorgen zo’n D66 dametje weer gehoord die dus inderdaad het argument hanteerde van : Het zijn er maar zo weinig… dus waar zouden we ons druk over maken. Tenenkrommend weer

 12. Jasterke

  boerka hier…boerka daar…
  .

  Frankrijk flikte het toch maar

  wie ‘m draagt is de sigaar

  maar Ons Land blijft twijfelaar !

  wij lullen wat van hot naar haar

  en dat gebeurt al zoveel jaar

  ziende blind voor elk gevaar

  stel laffe simpelen bij elkaar

  maar de rapen zijn haast gaar

  óók Ons Land is bijna klaar

  Binnenhof, doe je plicht nou maar….

  .

 13. Simon Brouwenstein

  Dit verbod gaat nergens over en is nog minder dan symboolpolitiek.

  1. Teun

   “Symboolpolitiek gaat nergens over.”
   Waarom dan toch je druk maken om symboolpolitiek?
   Ook een witte boze man van over de vijftig?

  2. Antidotum

   Daar heb je gelijk an Simon.
   Alles voor de bühne, maar daadkracht is ver te zoeken.

   Tijd voor Wilders in 2017 en ook voor FN in Frankrijk.

   Frankrijk zal het tij keren als le pen aan de macht komt, moge de rest van Europa volgen.

  3. CJD

   Deze verbod komt door ‘ het beste kabinet ooit’ , aldus Simon Brouwestein

   1. Simon Brouwenstein

    Ook goede Kabinetten nemen wel eens domme of, zoals in dit geval, inhoudsloze besluiten.

 14. ktm690smcr

  Wel appart als de burka niet verboden word.
  je mag ook niet met een bivak muts over straat, maar als je in een achterlijk boekje geloofd heb je meer rechten.
  vreemd.

 15. V.K.

  -Stoere woorden van Plasterk, Job Cohen heeft als PvdAer ook eens een geweldig werkstukje afgelevert, dit ging over immigranten, al dan niet illigaal..na ja, hetzal wel zo zijn dat de PvdA deze wet zal aannemen, om er vervolgens niets mee te doen.

 16. CJD

  @Simon Brouwestein,

  De door jou altijd verdedigd en geliefde PvdA heeft na alle Nederlandse burgers de rug toe te keren en af te leveren aan het keihard rechts beleid van de VVD, nu ook de immigranten in de steek gelaten. Nu zie je zelf hoeveel deze partij om vrijheid en burger rechten geeft. Altijd kritiek leveren op de PVV maar als het erop neer komt in staat de PvdA totaal niet boven de zelfde discriminatie waar de PVV voor beschuldigd wordt. Afijn, hopen dat er meer mensen richting GL en SP zullen gaan

  1. Simon Brouwenstein

   Ik begrijp dat uw kritiek op de PvdA is dat ze de immigranten in de steek laat.
   Meent u dat ze tegen een burka-verbod moet zijn om daarmee immigranten te steunen?

   Tja.

   1. CJD

    Door de boerkaverbod te steunen geven ze gewoon voor de zoveelste keer toe aan het rechts, populistisch, en racistische houding van de VVD

 17. van Urk

  Simon maakt met zijn mening wel een grote misser. Het verbieden van de burka zou discriminerend zijn voor de moslim en zou het niet om veiligheidsredenen gaan maar om het verbieden van een godsdienst. Opvallend is dat Simon altijd wel wat aan te merken heeft als er een orthodox gereformeerd gezin gekleed in sombere zwarte kleding langs zijn voordeur zou gaan lopen met het idee dat die mensen gevangen zijn door de dominantie van de gereformeerde snit zijn en strikt zijn met het volgen van door de kerk wijs gemaakte dogma,s. Zo denk ik ook over de vrouwen die met burka,s door de straten lopen beste Simon. Zij zijn gevangen met dat zelfde soort dogma,s binnen de islam die u verdedigt. typisch links gedrag om kritiek te geven op de leefwijze van verschillende christenen maar voor de moslim willen opkomen als daar ook wat kritiek over te vertellen valt.

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn opmerkingen over de nutteloosheid van een burkaverbod betreffen niet de geloofsinhoud van islam of christendom. De heer van Urk legt me opnieuw meningen in de mond die ik niet uitsprak.

   Als je in de discussie alleen nog maar een punt kunt maken door de opponent bizarre meningen in de mond te leggen waar je vervolgens tegen te keer gaat maak je redekunstig geen sterke indruk.

   1. van Urk

    Probeer u mening maar weer recht te zetten en goed te praten met uwe linkse goedheid! Straks gaat u weer over een ander onderwerp weer los op mij en haalt u de bekrompenheid van de christen en de kerk er weer bij en verdedigt u zoals gewoonlijk weer de kritiek over moslims die totaal geen haar beter zijn! En zo gaat het maar door en door met uw linkse opstokende spelletjes.

  2. Mar

   @van Urk

   Heeft Simon ooit gesteld dat dergelijke kleding verboden zou moeten worden omdat het hem niet aanstaat of een onprettig gevoel geeft?

   Het is verboden om zonder kleding over straat te gaan en men krijgt dan een boete. Nu wil men teveel aan kleding gaan verbieden en een boete opleggen.

   1. van Urk

    Ach, kom op nou met je kleding! Noemt u een burka een normaal kledingstuk? Het dragen van een vuilniszak over je hoofd staat nog knapper. Er zijn gewoon kinderen bang als zij zulke vrouwen tegenkomen op straat en beginnen zich ook af te vragen wat die mankeren.

    1. Simon Brouwenstein

     De heer van Urk kronkelt als een paling in een emmer snot waarin hij bovendien de leugen niet schuwt.
     Pijnlijk om te zien, en niet alleen omdat hij zich hiermee als debater diskwalificeert.

     1. van Urk

      Simon, Er zal een goede reden zijn dat het kabinet de burka wil gaan verbieden! als het kabinet(zo en zo de D66) zou beslissen dat de mensen uit de biblebelt verplicht hun kinderen zouden moeten vaccineren dan staat u voorop dat voorstel toe te juichen met de gedachte dat hiermee de dogma,s worden verbroken omdat het toch niks met het geloof te maken heeft van die verderfelijke kerkelijke instituten die u zelfs kwijt dan lief heeft! Terwijl die mensen uit vrijheid van godsdienst het recht hebben om daar zelf over te mogen beslissen. Zo is het ook met het dragen van burka,s waarbij de vraag is of het een noodzakelijke kledingstuk is uit basis van een religie terwijl er ook andere soorten kledingvoorschriften bestaan of is het gewoon een stuk middeleeuws culturele kledingstuk die bedoeinen vrouwen droegen? Uit cijfers blijkt dat vrouwen die volledig bedekt zijn in westerse landen i.p.v. het dragen van luchtiger kleding met hoofddoek zonder gezichtsbedekking het meest gevoelig zijn voor radicaliteit en daar maakt onze regering zich zorgen om.

     2. Simon Brouwenstein

      De heer van Urk gaat door met me woorden in de mond te leggen die ik niet uitsprak.
      Ik meen dat we gelovigen tot het uiterste de vrijheid moeten toekennen conform hun geloofsvoorschriften te handelen. Zo meen ik dat Joden en moslims de ruimte moeten hebben voor de rituele slacht, ik meen dat gewetensbezwaarde ambtenaren niet mogen worden gedwongen tot het sluiten van het homohuwelijk en ik meen dat gelovigen in bizarre kledij mogen rondlopen en op zondag kerkklokken mogen luiden.
      Geloofsvrijheid gaat ver en je moet je wel drie keer bedenken die door de wet te beperken.
      Er zijn wel lastige dilemma’s. U noemde al de vaccinatie van kinderen. Ik weet niet hoe u daar over denkt maar ik meen dat daar de grens van de wet wordt overschreden. Een vergelijkbaar dilemma heb ik met de jongensbesnijdenis. Ik ben daar niet uit maar die vind ik wel op het randje.

      Het burkaverbod gaat niet over geloofsvrijheid maar over de onveiligheid die het toestaan van gelaatsbedekkende kleding met zich meebrengt.

     3. van Urk

      Dat klinkt een stuk positiever uit uw mond beste Simon! Als het daar zo bij blijft dan heb ik verder niks meer te zeggen.

    2. Mar

     @van Urk

     U komt zwakker te staan met argumenten als:
     het is geen normale kleding
     een vuilniszak staat nog beter
     kinderen worden bang en vragen zich af wat die mankeren

     Het probleem voor u is dat dergelijke argumenten niet alleen voor boerka’s opgaan.

     Als men alles gaat verbieden en beboeten wat geen snuit is en waar kinderen bang van worden, dan loopt justitie binnen.

     1. van Urk

      U weet dat ik dat niet serieus bedoel! Maar als ik geen bivakmuts mag dragen vanwege de kou omdat mijn gezicht niet volledig naar voren komt ter identificatie of dat het bepaalde signalen oproept dan is dat precies een zelfde onzinnige reglement van de overheid en justitie omdat het gewoon een kledingstuk is. Dus als zij boerka,s mogen dragen ondanks hun gezichtsbedekking (waar ik heus geen moeite mee heb) dan mag ik net zo goed gewoon mijn bivakmutsje ten aller tijde dragen.

     2. Mar

      U mag wel een bivakmuts dragen, van Urk.

      Antwoord van een agent op een vraag over bivakmuts en boerka op
      http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=70&t=37308

      “Er is in Nederland geen boerkaverbod. Vandaar dat personen hierop niet aangesproken worden. Het verbod om gezichtsbedekking te dragen geldt alleen bij demonstraties.”

      Zoals wel vaker bij een poging iets wat met islam te maken heeft verboden te krijgen, heeft een verbod niet alleen effect op islam maar ook op gewoontes bij o.a. andere religies. Denk maar aan het onverdoofd ritueel slachten. Of zoals bij het hoofddoekjesverbod in een land gelijk alle uitingen van religie worden meegenomen.

     3. van Urk

      U heeft inderdaad gelijk beste Mar. Van mij hoort u ook niet dat het dragen van boerka,s verboden hoort te worden. Ik vraag me dan ook af met welke goede argument het kabinet dit wil gaan verbieden.

     4. Mar

      O, van Urk, u zit te trollen.

      Vanwaar dit gedrag, als ik zo onbeleefd mag zijn dat te vragen?

     5. van Urk

      Nee, Mar ik loop niet te trollen. Ik geef wel toe dat ik deze kleding voorschriften bij deze vrouwen absurd en extreem vind maar om het te gaan verbieden is weer een stap te ver! Omdat deze vrouwen er zelf geen problemen mee hebben om het te dragen. Ik kende zelfs een alleenstaande moslima in Zeist die het bewust ook ging dragen en waar geen man bij te pas kwam op haar dat op te gaan dwingen.

     6. van Urk

      Trouwens ik las net in de krant dat het kabinet vandaag ingestemd heeft met verbieden van de Boerka inclusief bivakmutsen,nikabs en integraalhelmen.

     7. zomaar

      Mar@ , ik , WIJ mogen niet gemaskerd in het openbaar rondlopen , nu niet en tijdens de carnaval niet !!.

      waarom mogen moslims dit dan weer wel ?.

      leg dat eens aan ons uit?.

 18. W.H.J. Reiss

  Ik snap niet dat zovelen reageren op Simon de Hoerenzoon.
  Maak hem belachelijk. Zeg dwaas. Zeg mongool of Zeg Simon de mede-genocidepleger, maar ga toch geen discussie aan met een totale mongool, dan maak je je toch zelf belachelijk !

  1. Simon Brouwenstein

   Degene die veel op mij reageert is de heer Reiss. Helaas betreffen dat zonder uitzondering zwakzinnige scheldpartijen. Het zou de discussie op dit blog ten goede Kl en als hij daarmee zou stoppen.

   1. zomaar

    Simon ook aan u de zelfde vraag , waarom mogen wij niet gemaskerd over straat , zelfs tijdens de carnaval mag dit niet .

    en waarom mogen moslims dit weer wel middels een boerka, enz.
    op een eerder schrijven van u , een ideologie is de Islam wel degelijk , de islam wil bepalen hoe de wereld samenstelling eruit moet komen te zien , (als voorbeeld Iran van nu , en het Perzië van voor 1970 , waar de vrouw in westerse klederdracht de straten bevolkte , en nu in boerka enze ), wat gelijk aangeeft is de islam omarmd dan is er in opdracht van de islam er geen vrijheid voor hey individu en loopt ieder, (iedere vrouw), verscholen in de kledij die de islam voorlegt !!.

    1. zomaar

     vergeten deze link bij te voegen .

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Ideologie

     en deze gaat iets verder , (is mijn mening).

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Doctrine

     laat beide tot u inwerken , en ik verwacht dan , dat u nooit meer zal schrijven dat de islam geen van beide nastreeft .

 19. Jasterke

  zo speelt de Brouwers-trol zijn spel
  genietend, want soms treft hij doel
  bij ’t verbale wensen naar de hel
  den glibbert bijna van z’n stoel…

 20. Gielah

  Geen hond die erin trapt.
  Nou ja… een stel al even negatieve medetrollen… meer invloed heeft hij niet.
  Dief en diefjesmaat.
  Zelfde kaliber.

 21. Ada1

  Waarom zijn deze vrouwen en mannen naar Nederland gekomen.?.

  Als ze toch in een boerka en jurk willen lopen had ik maar in mijn land gebleven.

 22. Martin van Dee.

  Zag een paar weken geleden zo’n zwart nicab-spook (inclusief zwarte handschoenen) in mijn straat staan. Te gek voor woorden, in een westers land als Nederland. Ben geboren en getogen in het grootste moslimland ter wereld (Indonesie), maar daar zag je deze idioterie niet.

  1. zomaar

   onze linke (linkse goe gemeente ), ligt met de billen ontbloot en de mond wijd open om de islam , (moslims) te plezieren .

   vandaar dat je deze taferelen op straat ziet .

 23. Ruud562

  BigLJohn (22 mei 2015 at 00:32)
  Inderdaad is de islam een ideologie gelijk aan het nazisme uit de jaren dertig! Ondanks wat er hier én in de wereld gebeurt zien velen dit niet in (of willen dit niet inzien). Het halfslachtige boerkabesluit geeft dat zeer goed weer, de angst om op lange tenen te gaan staan. Ik schreef het al eerder, in de jaren dertig had men dezelfde politiek correcte opstelling, heeft uiteindelijk miljoenen heeft leven gekost.

 24. Ruud562

  heeft moet zijn: het

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.