Koningin Maxima is jarig: 44 jaar oud

Koningin Maxima is vandaag 44 jaar oud geworden.

Maxima viert vandaag een feestje. Ze is namelijk 44 jaar oud geworden.

Hoewel ze haar verjaardag normaal gesproken groots viert – en het hele land met haar – is dat nu niet het geval. Ze viert het namelijk alleen maar met de familie. Het publieke feest volgt morgen, waarbij de vlag ook uitgaat. De reden? Het is zondag en volgens de vlagetiquette mag de vlag dan niet worden opgehangen (als het om zoiets gaat).

Nu.nl legt uit wat Maxima’s taken zijn:

Máxima is met haar man, koning Willem-Alexander, beschermpaar van het Oranje Fonds en ze heeft sinds 2004 zitting in de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering. Als echtgenote van de koning ondersteunt ze hem eerst en vooral bij het vervullen van zijn taken, maar ze heeft zelf ook allerlei functies op het maatschappelijk vlak in binnen- en buitenland.

Screen Shot 2015-05-17 at 13.43.33

Het opmerkelijkste aan het verhaal van Maxima, de Argentijnse schone die een vader heeft met een duister verleden omdat hij deel uitmaakte de Argentijnse dictatuur, is dat ze al jarenlang het meest populaire lid is van de koninklijke familie. Nederland heeft haar echt in zijn armen gesloten. Ze is een graag geziene gast en wordt stelselmatig met grote vreugde onthaald als ze in het publiek optreedt. Ook op koningsdag is zij de grote blikvanger, niet de koning zelf.

Koning Willem-Alexander vindt dat ongetwijfeld prima. Ze heeft het koningshuis immers een behoorlijke boost gegeven en zorgt ervoor dat hij zich gewoon kan richten op zijn taken als koning zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over de manier waarop hij overkomt.

Hieronder de video van het moment waarop Nederlanders Maxima echt in de armen sloten: de bekende scene van haar huwelijk met Willem-Alexander, waarbij ze bijzonder emotioneel werd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. lauwebal

  Heel gauw opdoeken dat koningshuis met al die uitvreters.

 2. CJD

  Weg met het koningshuis!

 3. Daniel

  Die Maxima vind ik wel een lust voor het oog en een zalfje voor de ziel. Ze is onze Koning van harte gegund.
  Die werkt als een dolle voor dat fijne gezinnetje en dan is het goed thuiskomen met zo’n vrouw op de bank en pantoffels die klaar staan.
  Ze houdt niet van Jan Smit maar daar kan ik inkomen, die kan wat mij betreft beter alleen nog maar op Rottumerplaat optreden.

 4. Epimenides

  Herstel de republiek..!

  1. JanKorneeldeWit

   Hear hear….Inderdaad Epimenides, leve de Bataafse Republiek. Deze Oranjes hebben we echt nooit ergens voor nodig gehad. Mensen kletsen elkaar na omdat ze al 200 jaar door de mangel van deze keuningsfamilie zijn gegaan. Mensen vergis je niet wat 200 jaar propaganda en hersenspoeling kan betekenen. Neem een stap terug en bestudeer de nederlandse geschiedenis eens vanuit een ander oogpunt en vergeet die oranje-boven pret. De monarchie hield op te bestaan bij de abdictie in mei 1940, de familie wist niet hoe snel ze de hielen moesten lichten. In 1945 stond half nederland die lui weer met vlag en wimpel binnen te halen, triest en treurig…..staatspropaganda meer niet!!

 5. Teun

  Daniel
  17 mei 2015 at 16:14
  “Ze houdt niet van Jan Smit maar daar kan ik inkomen, die kan wat mij betreft beter alleen nog maar op Rottumerplaat optreden.”

  Dan zal zijn vertolking van John Denvers I’m leaving on a jet plane u wel aanspreken. Als hij de daad tenminste bij het woord voegt.
  Op Rottumerplaat hebben ze helaas geen vliegveld.

  1. Daniel

   Men kan ook niet alles hebben in dit leven, maar een keelontsteking is ook een stap in de goede richting.

 6. W.H.J. Reiss

  Dit is dus de vrouw van:”De Nederlandse identiteit bestaat niet” !
  Haar schoonmoeder zat net als Pechtholt bij de ‘Bilderberggroep’. Hun wens was een vermindering van de wereldbevolking met 2/3 deel. De Stille Genocide van de autochtone bevolking is momenteel al jaren in volle gang !
  Haar man, Koning Willy, bijnaam ‘de dommigge’ was toch zo slim om alvast een stulpje op onze kosten te kopen in Griekenland alvorens hier de Hel van een Burgeroorlog zal losbreken !
  Haar Vader past perfect in het Koninklijk plaatje.
  Haar moeder had net als Haar ‘niet gewusst’ wat haar vader deed ‘so don’t worry, be happy’ !
  De Boer Zoekt Vrouw Generatie die in Nederland rijkelijk aanwezig IS vindt dit duurste theaterstuk van Nederland mooi en wil graag voor de kosten opdraaien.
  Kortom, Nederland krijgt zowel de Regering als het Koningshuis dat het verdiend !

 7. Daniel

  Zoomen we in op wat de drie ‘uitkeringsgerechtigde’ leden van het Koninklijk Huis (Willem-Alexander, Máxima en Beatrix) samen aan inkomen en vergoedingen voor personele en materiële uitgaven (allemaal netto/belastingvrij) ontvangen, dan komen we voor 2013 uit op 7.277.000 euro en voor 2014 op 7.614.000 euro. Een stijging dus van meer dan drie ton. Dat is ruim 4,5 procent. Zelfs met een verwachte inflatie van 2 procent mag je dan niet mopperen.

  Met de koopkracht van de nieuwe koning voor 2014 is dus weinig aan de hand. Zeker niet als men zich realiseert dat hij tweeverdiener is en zijn vrouw fors in inkomen omhoog is gegaan. Bovendien verhuist hij binnenkort naar een gratis paleis en beschikken hij en zijn familie nog over een fors vermogen, waarop ingeteerd kan worden.

  Zoals hierboven vermeld, kost het Koningshuis van Nederland €39.987.000 totaal per jaar. Onder dit bedrag vallen niet de staatsbezoeken die worden ontvangen en de beveiliging hiervan, opdat deze een ministeriële verantwoordelijkheid zijn.
  Door dit bedrag te delen door het aantal inwoners van Nederland, is het mogelijk te berekenen hoe veel het Koningshuis per persoon, per jaar kost. Het aantal inwoners anno 2014 is 16.825.297.

  €39.987.000/16.825.297 = €2,38

  Het kost de Nederlander dus €2,38 in het jaar om het Koningshuis te financieren.

  Heer Reiss die ‘Koning de dommige’ van u doet het zo slecht niet.
  Hij kan goed voor zijn gezin zorgen en heeft bij de onderhandelingen het FNV niet nodig.

  1. W.H.J. Reiss

   Koning ‘de dommigge’ is ook geen arbeider, werknemer of slaaf. Hij is DGA (Directeur Groot enig Aandeelhouder) van Nederland. En DGA’s hoeven niet te onderhandelen met de FNV !
   .
   Ik vind het wel een knappe prestatie van het Koningshuis. Ons steeds toespreken op de 3e dinsdag van september, dat we toch maar goed moeten zijn voor buitenlanders en al onze geldelijke middelen hieraan moeten besteden. En dan zichzelf verrijken op velerlei manieren ! En als iemand al iets zou zeggen, dan is het devies van de (NPO) Media, ‘wegkijken’ ! Theater kan dan toch nog mooi zijn,…..voor sommigen…!

  2. Simon Brouwenstein

   Ik heb voor ons Koningshuis en onze beeldschone Koningin graag €2.38 per jaar over. Een koopje, zou ik zeggen.

   1. JanKorneeldeWit

    Wel interessant op te merken dat het in tegenstelling tot een jaar of 30 geleden nu de policor linkse goedmens is die het duistere sprookje met de morsige kleur oranje in de armen heeft gesloten. Vroeger heel wat aanvaringen met linkse meuk meegemaakt aangaande deze boevenfamilie. Nu dragen ze deze klup op handen, volkomen belachelijk en ronduit treurig….Overigens kost die bestbetaalde familie uitkeringtrekkers een veelvoud van die paar piek. Ik zou dan ook graag zien dat deze door mij ongewenste kostenpost over de orangisten en hun lakeien wordt omgeslagen, wel zo eerlijk, want voor mij en vele van mijn mederepublikeinen betekenen deze lui minder dan niets!! Dus Brouwenmeuk en Co ik zou zeggen, neem op die handschoen!!( en bonnetje natuurlijk)

 8. Daniel

  Enne ik bedenk me opeens als er meer vluchtelingen komen worden de kosten per persoon lager.

  1. Terzo

   Dat is een hele troost….

  2. -Harry

   Nee rekenwonder , Daniel ,

   die “asiel”klootzakken verdienen niks , die kosten naast de kosten van immigratie al zo’n zeven miljard per jaar ( volgens Lakeman , die toch echt heel goed kan rekenen een veelvoud ) en daarboven moeten wij ook voor die twee miljoen opvreters die E 2.38 pp ophoesten .

   Bovendien worden we wat die kosten voor het koningshuis ook weer belogen , want de kosten voor die Lemster aak , de Piet Hein , worden door de marine gedragen .
   En zo zullen er vele douceurtjes meer zijn .
   Onderhoud en restauratie van panden , het koninklijk vliegtuigje , etc , etc .

   1. -Harry

    Sorry , niet de Piet Hein , dat was het bootje van oma Juliana , de Groene Draeck heet die boot van de vorige draak .

 9. Wachteres

  http://stopdebankiers.eu/en-langzaam-wordt-cash-geld-illegaal/

  De beste manier om controle te krijgen over een volk en om hen uiteindelijk volledig te controleren is hen telkens een beetje vrijheid af te nemen.

  Om hun rechten met duizenden kleine en bijna onzichtbare stapjes te reduceren.

  Op deze manier zal het volk niet zien dat hun rechten en vrijheden worden verwijderd, tot aan een punt waar deze veranderingen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden.

  Een wijze les van Junker aan de EU?

  Ongetwijfeld. Maar kijk even wie deze les al eerder heeft uitgedacht en toegepast.

  Juist: Adolf Hitler.

 10. van Urk

  Inderdaad Wachteres! Stapje voor stapje zonder dat het volk het in de gaten heeft en denken dat het alleen maar ten voordele is voor Nederland en de EU! Als je zoiets zou gaan versnellen waardoor de werkelijke plannen van deze dictatuur snel naar boven komt dan is het logisch dat het volk meteen in opstand komt.

 11. Maaike

  Ach mensen, doe toch niet zo zuur. Maxima, Willem Alexander en kinderen, van harte gefeliciteerd.

  1. JanKorneeldeWit

   Getver de spuitende elfde policor goedmens duikt weer op……..Maaike ga toch lekker met je koningsklup de pot op en neem Brouwenmeuk en z’n linkse vriendjes aub mee. Misschien is Joop tegenwoordig wat keuningsgezinder….

 12. Anna

  Leve de Republiek! Als het over een zogenoemd koningshuis gaat kunnen veel mensen het verschil tussen goed en kwaad niet meer onderscheiden.Door onderdanigheid van een bevolking kun je veel verdienen en je tot de rijksten van de wereld rekenen. Dwaze Moeders weten er alles van.Zorrequieta’s weten van niks.

 13. Paul

  De duurste economische vluchteling, die al jaren uit onze ruif eet, getrouwd met de bestbetaalde ‘acteur’.

  En te veel goedgelovige burgers willen naar deze eeuwigdurende kitsch soapserie, die hun zand in de ogen strooit, blijven zwaaien.

  __________

  Wachteres
  17 mei 2015 at 18:52
  De metafoor van de kikker in een pan water dient zich hier aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.