Koningin Maxima is jarig: 44 jaar oud

Geen categoriemei 17 2015, 15:00
Koningin Maxima is vandaag 44 jaar oud geworden.
Maxima viert vandaag een feestje. Ze is namelijk 44 jaar oud geworden.
Hoewel ze haar verjaardag normaal gesproken groots viert - en het hele land met haar - is dat nu niet het geval. Ze viert het namelijk alleen maar met de familie. Het publieke feest volgt morgen, waarbij de vlag ook uitgaat. De reden? Het is zondag en volgens de vlagetiquette mag de vlag dan niet worden opgehangen (als het om zoiets gaat).
Nu.nl legt uit wat Maxima's taken zijn:
Máxima is met haar man, koning Willem-Alexander, beschermpaar van het Oranje Fonds en ze heeft sinds 2004 zitting in de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering. Als echtgenote van de koning ondersteunt ze hem eerst en vooral bij het vervullen van zijn taken, maar ze heeft zelf ook allerlei functies op het maatschappelijk vlak in binnen- en buitenland.
Screen Shot 2015-05-17 at 13.43.33
Het opmerkelijkste aan het verhaal van Maxima, de Argentijnse schone die een vader heeft met een duister verleden omdat hij deel uitmaakte de Argentijnse dictatuur, is dat ze al jarenlang het meest populaire lid is van de koninklijke familie. Nederland heeft haar echt in zijn armen gesloten. Ze is een graag geziene gast en wordt stelselmatig met grote vreugde onthaald als ze in het publiek optreedt. Ook op koningsdag is zij de grote blikvanger, niet de koning zelf.
Koning Willem-Alexander vindt dat ongetwijfeld prima. Ze heeft het koningshuis immers een behoorlijke boost gegeven en zorgt ervoor dat hij zich gewoon kan richten op zijn taken als koning zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over de manier waarop hij overkomt.
Hieronder de video van het moment waarop Nederlanders Maxima echt in de armen sloten: de bekende scene van haar huwelijk met Willem-Alexander, waarbij ze bijzonder emotioneel werd.
[video width="320" height="240" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Adios-Nonino-YouTube1.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten