Koningspaar bezoekt Oranje voetbalsters in Canada

De leeuwinnen kregen hoog bezoek.

De selectie van het Nederlandse vrouwenelftal kreeg onlangs hoog bezoek: koning Willem-Alexander en koningin Maxima kwamen namelijk langs om het team veel succes te wensen op het WK vrouwenvoetbal dat volgende week van start gaat.

Het koningspaar bezocht het team in Canada, waar de koning en koningin op staatsbezoek zijn.

De groep van bondscoach Roger Reijners bereidt zich in de Canadese stad voor het op WK dat volgende week zaterdag met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland van start gaat. Het koningspaar sprak kort met de speelsters. “Helaas kunnen we jullie wedstrijden niet in het echt zien, maar we zullen zeker televisie kijken”, aldus Willem-Alexander.

De selectie was bijzonder vereerd dat het koningspaar op visite kwam, maar had niet de mogelijkheid om veel te tijd met hen te spenderen. Er wordt namelijk volop getraind: het is van het grootste belang voor het vrouwenvoetbal in ons land dat er volgende week goed gepresteerd wordt en dat de vrouwen laten zien dat zij, net als onze mannen, een hoofdrol kunnen spelen op het hoogste niveau.

Toch hadden ze de tijd genomen om een pakketje te maken voor de drie dochters van de koning en koningin. Zij kregen alle drie een oranje-shirt met daarop een rugnummer én hun eigen naam. Eén van de teambegeleiders legt uit: “We doen er alles aan om hen van hockey af te krijgen.”

Wat vind jij? Zou het mooi en verstandig zijn als de drie prinsessen voortaan op voetbal gaan? Of is hockey een prima sport voor ze (waarin de Nederlandse vrouwen trouwens werkelijk excelleren)? En zal het bezoek van het echtpaar aan de voetbalvrouwen ervoor zorgen dat vrouwenvoetbal meer gewaardeerd wordt in ons land en eigenlijk de erkenning krijgt die het verdient?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.