Nederland geefland: we geven al 8,6 miljoen euro aan slachtoffers aardbeving Nepal

Geen categoriemei 02 2015, 9:00
De inzamelingsactie is een groot succes.
De actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal waarbij duizenden mensen zijn omgekomen heeft veel geld opgehaald: Nederlanders hebben in totaal meer dan 8,6 miljoen euro overgemaakt naar Giro555. Is dat mooi of is dat mooi? Nederland is echt een geefland.
Gisteren werd van 06:00 uur 's ochtends tot aan middernacht extra aandacht gevraagd voor de actie Nederland helpt Nepal, georganiseerd door de Samenwerkende Hulporganisaties. Dat er zoveel geld is opgehaald, heeft onder andere te maken met de vele BN'ers die ook meededen:
Bekende Nederlanders gingen op sociale media mensen oproepen om geld te doneren. Onder de deelnemers waren Rob de Geus, Sophie Hilbrand, Anita Witzier, André van Duin, Do, Maik de Boer en Sylvana Simons. In het hele land waren acties om geld in te zamelen.
Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking liet na afloop weten dat de nationale actie een heel mooi resultaat is. ,,We mogen trots zijn, maar er is nog veel werk te doen!"
Het mooie is dat de actie nog een week doorgaat en iedereen nog geld kan storten om de mensen in Nepal te helpen met hun eerste levensbehoeften. Dus wie nog geen geld heeft gestort; doe het vooral wél. Bij dit soort rampen is het essentieel dat er genoeg geld is om hulp te kunnen bieden aan de mensen die het nodig hebben en om aan wederopbouw te kunnen doen zodra de mogelijkheid er is.
Van dit soort berichten krijg ik het nou warm vanbinnen. Op zulke momenten ben ik altijd extra trots op Nederland. We laten zien dat we niet wegkijken als anderen het zwaar hebben. Dan nu de vraag: heb jij eigenlijk al geld overgemaakt naar Giro555? Wel doen hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten