Oude man krijgt geen traplift van de gemeente. Een groot probleem, maar toen kwam dit bedrijf in actie

Hoe een bedrijf een 90-jarige man te hulp schiet.

Gisteren ging een Twitter-post over een 90-jarige man die geen traplift van de gemeente krijgt omdat “u had kunnen voorzien dat het traplopen steeds moeilijker zou gaan worden” viral op het Nederlandse internet. Je moet de hele tekst van de behoorlijk botte brief even lezen. Je zult versteld staan over de beslissing van de gemeente. Er staat onder andere dit:

“U bent op hoge leeftijd (90 jaar) en u bent al langdurig bekend met problemen in de bloeddoorstroming en een verminderde spierkracht in de benen’, aldus de gemeente. ‘Voorts woont u al 20 jaar in de huidige woning met trap. U had kunnen voorzien dat het traplopen steeds moeilijker zou gaan worden en had hiermee rekening kunnen houden. Zo had u in een eerder stadium naar een gelijkvloerse woning kunnen verhuizen. In uw situatie stellen wij vast dat de noodzaak tot de traplift redelijkerwijs voorkomen had kunnen worden.”

Zie ook de oorspronkelijke tweet:

Gelukkig is er nu geweldig nieuws. Niet dankzij de gemeente trouwens. Het bedrijf Otolift besloot meteen in actie te komen om de bejaarde man te helpen. Het bedrijf vroeg gisteren op Facebook of ze in contact konden komen met de man, en dat is gelukt. De man heeft nu een gratis traplift gekregen.

facebook

Zo zie je maar weer wat de kracht van het internet is. Als dit bedrijf de oproep niet op Facebook had geplaatst, had de man nu waarschijnlijk nog steeds zonder een traplift gezeten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. NemTudom

  Veel van deze dames en heren, lopen naast hun schoenen van verwaandheid dat ze een functie vervullen met verantwoording en die door de gemeenschap betaald worden. Deze mensen begrijpen niet dat Jan met de pet hun loon moet verdienen, die zij vaak niet verdienen. Het systeem van bij een club te horen en daardoor met de kont in de boter vallen, zodat het lekker gesmeerd loopt wat hun verdiensten betreft, moet anders geregeld worden. Kiesrecht en stel je beschikbaar voor een functie. Weg met partijclubs.

 2. NemTudom

  En een dikke pluim voor dat bedrijf.

 3. halo1

  Als je de kosten van gezondheidszorg wilt beperken… kan ik niet anders dan die gemeente gelijk geven…een traplift voor 1 of 2 jaar..en dan: weg geld!. Wel fijn dat dat bedrijf erop inspringt.

  1. W.H.J. Reiss

   @Halo
   Halo zeg, ze sluiten de Bejaardentehuizen. Ze willen, dat zulke mensen langer in hun huis wonen ! Volgens mij bent U niet bekend met de kosten van een PgB !
   Wist hallo dat als een immigrant zich meldt in een asielzoeker centrum hij (het zijn allemaal Afrikaanse mannen) direct Euro 500,– krijgt ! Hij met deze Euro 500,– naar de belwinkel rent om een telefoon te kopen ! Hij belt naar b.v. Eritrea om te zeggen:”Het IS hier fantastisch. Alles IS Gratis !!”

   1. halo1

    Ja Reiss ..dat wist ik.. maar dat neemt niet weg dat een dure lift voor korte tijd …ook niet okay is.. vind ik..sorry!

 4. W.H.J. Reiss

  Dit roep ik al maanden ! Bejaarden in de Pis, voorts worden de Bejaardentehuizen gesloten. En dat allemaal om allochtone immigranten te kunnen vestigen in Nederland ! Een Eerlijk Delen Advies voor de PvdAllochtonen: Zeg tegen onze Bejaarden dat ze al lang genoeg geleefd hebben, dat ze nu geld kosten en dat het tijd wordt voor het spuitje, dan kunnen ze plaatsmaken voor jullie stemvee !
  .
  Klinkt hard, maar IS wel de waarheid. Jammer dat in dit land dit niemand meer hardop durft te zeggen wegens represailles en bang om niet Correct te zijn !!!

 5. Harrybr

  Pure economische afweging:
  1) Wat KOST een traplift, en hoe lang is de verwachting van gebruik door deze ene man ?
  2) Wat wordt aan besparingen bereikt, als die man nog X tijd op zichzelf kan wonen ?
  3) Wat kan naderhand met die traplift gedaan worden als 2e hands, zie Smienk Trapliften: Dé nummer 1 in Gebruikte Tweedehands Trapliften want.. als de Overheid eens wat voorzichtiger met kosten omging, zijn veel meer toekenningen mogelijk.
  4) En dan natuurlijk niet tig ambtenarensalarissen hieruit zien te dekken, die allemaal mee moeten praten om het in papieren gestolde achterdochtige wantrouwen bot te kunnen vieren.

  zie: http://handicare-trapliften.nl/traplift-kopen-of-huren/traplift-prijs/
  De prijs van een traplift begint bij € 2.795,-, incl. BTW. Dit is voor een rechte trap. U heeft dan een standaarduitvoering voor één verdieping. De maximale prijs voor een traplift met bocht is € 9.000,-, incl. BTW.

  http://www.otolift.com/nl/otolift-one

 6. Trapliften-Traplift

  Een traplift kost erg veel geld. Had deze man dan eerst moeten sparen?
  https://www.trapliften-traplift.nl/kosten/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.