Sikh man gooit religieuze regels overboord om klein jongetje te redden

Geen categoriemei 19 2015, 14:00
Zo kan het ook.
De 22-jarige Harman Singh was onlangs thuis aan het studeren in Nieuw-Zeeland toen hij ineens een luide knal hoorde. Hij rende zijn huis uit om te zien wat er gebeurd was. Wat hij toen zag maakte grote indruk op hem: er lag een klein jongetje op de weg. Hij was aangereden door een auto en had een serieuze hoofdwond.
Er stonden een aantal mensen omheen, en ze probeerden het vijf-jarige jongetje te redden, maar niemand deed iets aan de wond. Vervolgens deed Singh iets waar de meeste Sikhs (een religie die uit India komt) voor terugdeinzen: hij deed zijn tulband af, ging naast de jongen zitten, en wikkelde de doek om het hoofd van het arme jongetje.
Voor de meeste mensen is zoiets natuurlijk een kleine daad, maar voor een Sikh is het bijzonder groot. Het druist namelijk in tegen één van de belangrijkste regels van hun religie. Een man moet zijn hoofd altijd bedekken als hij buitenshuis is. Er is nooit een excuus om de tulband af te doen. Een andere sikh die ook in de buurt woont legt uit: “There was enough help as there was, but being a Sikh myself, I know what type of respect the turban has. People just don’t take it off – people die over it. He didn’t care that his head was uncovered in public. He just wanted to help this little boy.” Toen Hamans verhaal gedeeld werd, werd hij in weinig tot geen tijd uitgeroepen tot de held van de dag door Twitteraars uit alle landen:
Het beste nieuws? Het jongetje ligt weliswaar in het ziekenhuis maar is in stabiele conditie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten