Syrië-ganger Mohamed A. wilde Wilders opblazen in zelfmoordaanslag

Geen categoriemei 19 2015, 15:05
Dit is waarom Geert Wilders 24 uur per dag streng wordt beveiligd.
Al meer dan tien jaar wordt PVV-leider Geert Wilders 24 uur per dag beveiligd door grote mannen met wapens en snelle auto's. Dat moet ook wel, omdat Wilders steeds bovenaan de terreurlijstjes staat van radicale moslims die een aanslag op hem willen plegen. En ja, er zijn er genoeg die ervan dromen ook echt de wapens op te pakken en hem te vermoorden. Zie bijvoorbeeld Syrië-ganger Mohamed A., die nu voor de rechter staat. Hij wilde een zelfmoordaanslag plegen op Wilders. Via De Telegraaf:
De 22-jarige Mohamed A. wilde een zelfmoordaanslag op PVV-voorman Geert Wilders plegen. Dat blijkt uit afgeluisterde gesprekken die tijdens de strafzaak tegen A. zijn behandeld.
Desgevraagd door de rechter wilde A. niets over de vermeende aanslag zeggen. "Omdat u steeds van een mug een atoombom probeert te maken."
A. is zes maanden in Syrië geweest en wordt verdacht van het voorbereiden van een overval in Scheveningen om zijn islamitische vrienden in Syrië financieel te kunnen ondersteunen. Ook wordt hij vervolgd voor het bezit van vuurwapens en munitie. Daar kan hij vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk voor krijgen.
Tijdens afgeluisterde gesprekken bleek dat A. het had over een aanslag op Wilders, maar volgens het OM zijn er geen concrete aanwijzingen gevonden van voorbereidingen voor een aanslag. Daar wordt hij dan ook niet voor vervolgd. Citaat:
De zaak tegen A. kwam aan het rollen door een ambtsbericht van de AIVD. Daarin stond dat A. zich na terugkeer in Nederland teruggetrokken en radicaal gedroeg.
De AIVD bleek ook gesprekken te hebben opgenomen in een auto tussen A. en anderen. Hij sprak onder meer over de strijd in Syrië, waar hij zich voor een 'martelaarsdood' zou hebben aangeboden op het slagveld. In de auto spraken A. en anderen ook over een mogelijke aanslag op een politicus die in de gemeenteraad van Den Haag had gezeten, volgens het OM Wilders.
Het is prettig om te weten dat Wilders zo goed als mogelijk wordt beveiligd en dat de AIVD in dit geval bovenop een Syrië-ganger zit die met zijn maatjes sprak over het plegen van een aanslag op Wilders. Laten we hopen dat elke jihadi die het probeert wordt tegengehouden en heel lang in de cel blijft zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten