Tweede ronde nodig bij FIFA-verkiezingen

Blatter nog steeds favoriet…

Een spannende dag voor de omstreden FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Hoewel hij nog steeds favoriet is om tot een nieuwe termijn als voorzitter te worden verkozen, is er bij de verkiezingen wel een tweede ronde nodig. In de eerste ronde had de Zwitser, die het opneemt tegen de Jordaanse Prins Ali, namelijk niet de vereiste tweederde meerderheid van de stemmen gehaald. In totaal zijn er 206 geldige stemmen uitgebracht waarvan 133 voor Blatter en 73 voor Prins Ali.

In de tweede ronde is slechts een gewone meerderheid nodig van meer dan vijftig procent om te winnen. Als alle FIFA-leden in de tweede ronde hetzelfde stemmen, heeft Blatter de overwinning dus op zak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Gielah

    RTL4 nieuws meldt zojuist, dat Blatter zal aanblijven.

  2. Ruud562

    Ja, de maffia laat zich niet snel ontmantelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.