Vastberaden moeder wil een hoge berg op fietsen, maar wordt tegengehouden door haar ziekte. Hier is hoe haar onverschrokken zoon dat voor haar oplost

Moeder en zoon blijken onafscheidelijk. Ook op de fiets.

Ongeveer een jaar geleden maakte Geeske met haar zoon Paul een afspraak: als de twee het jaar daarop – nu dus – nog in goede gezondheid zouden bivakkeren, zouden ze samen de Mont Ventoux in Frankrijk opfietsen tijdens een grote wielerwedstrijd. De afspraak leek bijna in het water te vallen, want die goede gezondheid van Geeske bleek  uiteindelijk het één en ander te wensen over te laten. Sterker nog, doordat ze veel last kreeg van de spierziekte ALS, leek ze het voornemen niet waar te kunnen maken.

Maar gelukkig wist zoon Paul wel raad met de situatie. Hij ontwierp een fiets die het toch mogelijk zou maken dat zijn moeder met hem mee de berg opkwam. Het werd een tandem met een ligstoel op de voorkant. Samen met een goede vriend zal hij z’n moeder nu tóch naar de top van de berg kunnen fietsen:

.

Het mooiste zijn misschien nog wel de verterende woorden van moeder Geeske over de hele situatie:

“Ik heb hem leren fietsen en nu brengt hij mij omhoog”

Treffender had ze het niet kunnen zeggen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.