Zie Henk: een laffe dief. Oh nee, toch niet. Foutje bedankt!

René ’Henk’ ten Brink is een hardwerkende schilder die onlangs door het slijk werd gehaald. Door de politie nog wel.

De Telegraaf bericht dat een arme, hardwerkende schilder – René ‘Henk’ ten Brink – onlangs door een ware nachtmerrie is gegaan omdat de politie hem afschilderde als een laffe crimineel:

Door een pijnlijke vergissing is René ’Henk’ ten Brink op internet door de politie bestempeld als laffe dief. De 44-jarige schilder en decorbouwer zou een 93-jarige vrouw hebben beroofd van haar pinpas en vervolgens 1100 euro van haar rekening hebben geplunderd. Dat beweerde althans de politie in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld, waar Ten Brink met duidelijk herkenbaar gezicht te zien was. Met excuses van een agent is het filmpje inmiddels van internet gehaald.

Ten Brink is nog altijd flink van slag door deze gebeurtenis. Hij legt uit:

“Ik schrok me dood. Ik werd gebeld door een goede klant, dat ik als laffe crimineel door de stront werd gehaald op internet. De hele avond en nacht is op internet en tv te zien geweest dat ik een oude vrouw zou hebben beroofd, terwijl ik gelijk de politie heb gebeld om te zeggen dat ze het fout hadden.”

De politie vertelde hem vervolgens dat hij zelf maar even moest langskomen in Gouda om tekst en uitleg te geven. Leuk, maar hij woont in Bodegraven én hij moest de volgende dag weer gewoon aan het werk. Voor een man als hij geldt: een dag niet werken is een dag minder inkomsten.

Uiteindelijk kwam de politie dan toch langs bij hem thuis. Daar werd hem uitgelegd dat de politie en de bank samen een foutje hadden gemaakt. Agent Bernhard Jens legt uit:

“Na de laffe diefstal hebben we de camerabeelden bij de bewuste Rabobank in Bodegraven opgevraagd. Na lang overleg zijn die beelden naar buiten gebracht. Er zat een klein verschil tussen de tijdgegevens van de camera en van de pinautomaat. We zijn samen met de bank aan het uitzoeken hoe dat kan.”

Hoewel er een rectificatie heeft plaatsgevonden is Ten Brink nog niet gelukkig. Hij wil dat er meer stappen worden genomen, eerst en vooral omdat hij in een klein dorp woont waar dit soort negatieve berichten over een persoon een gigantische impact hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    In dit land is men onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dus niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.