Blind wordt waarschijnlijk dit jaar al de nieuwe bondscoach van Oranje

Geen categoriejun 15 2015, 12:00
Guus Hiddink overweegt serieus om een stapje terug te doen.
Bondscoach Guus Hiddink overweegt om binnenkort een stapje terug te doen bij het Nederlands elftal. Assistent Danny Blind zou dan dit jaar al de nieuwe bondscoach worden. Dat is een jaar eerder dan gepland.
"Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach. Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die gedachten eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn.”
Het is niet geheel duidelijk wat hij precies met die term (senior-bondscoach) bedoelt, maar experts gaan ervan uit dat hij een soort van adviseursrol ambieert, waarbij hij geen verantwoordelijkheid draagt.
Over een versnelde doorstroming van Blind zegt Hiddink het volgende:
"Die mogelijkheid bestaat inderdaad."
In dit soort gevallen gaat de regel meestal op dat, als mensen erover praten, het wel zal gebeuren. Als Hiddink niet van plan was om de handdoek in de ring te gooien (in ieder geval een beetje) zou hij de mogelijkheid namelijk niet eens te berde brengen. De kans is dus groot dat Blind deze zomer nog benoemd wordt tot bondscoach van Oranje. De KNVB heeft al laten weten daar open voor te staan.
Na de gewonnen wedstrijd tegen Letland heeft Nederland kwalificatie voor het EK van volgend jaar nog steeds in eigen hand. Daarvoor moet Oranje op zijn minst op de derde plek eindigen in de poule, maar de eerste of tweede plek is significant beter. Om dat doel te bereiken moeten IJsland en/of Tsjechië verslagen worden in een directe confrontatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten