Deze medewerkster van schoolkantine verloor haar baan, maar ze is toch trots op wat ze gedaan heeft

Geen categoriejun 03 2015, 11:00
Zou jij je baan riskeren om arme kinderen te helpen?
Het is ongetwijfeld niet bepaald een vraag waar je vaak en lang over hebt nagedacht. Waarom zou je je baan immers verliezen omdat je arme kinderen een handje helpt? Dat is ronduit bizar.
Toch is dat precies wat Della Curry overkwam. En ze heeft er geen moment spijt van.
Della werkte tot voor kort namelijk in een schoolkantine. Tijdens haar werk viel het haar op dat er veel arme kinderen op school waren die geen geld hadden om een schoollunch te kopen. De lokale overheid had daar een oplossing voor bedacht: zij kregen - gratis en voor niets - een klein wit broodje met wat kaas, en een klein pakje melk.
Leuk bedacht, maar er waren twee problemen. Ten eerste was die lunch niet voldoende voor de snel groeiende leerlingen en ten tweede werden ze bijzonder hard aangepakt door hun klasgenoten als die zagen dat ze zo'n goedkope maaltijd opaten.
Molly vond dat dieptriest en besloot die arme scholieren een handje te helpen. In plaats van ze broodje en melk te geven gaf zij ze een echte lunch. Soms betaalde de lunch zelf, op andere momenten negeerde ze de rekening.
Toen haar bazen ontdekten was ze deed werd Molly pardoes aan de kant gezet. Molly's reactie?
"Ik weet dat ik in strijd met de regels handelde, maar de regels moeten veranderen."
Ze voegt eraan toe dat ze er geen moment spijt van heeft. Ja, ze wist dat ze haar baan zou verliezen als men erachter kwam wat ze deed, maar dat was het meer dan waard in haar ogen. Ze deed het immers niet om zichzelf te verrijken, maar om arme kinderen te helpen. In haar ogen was dat haar ontslag meer dan waard.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/denver.cbslocal.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten