Deze vechtsportkampioene wil kleine meisjes niet redden; ze wil ze helpen om zichzelf te redden

Geef een arm meisje een vis en ze heeft één dag te eten. Geef haar een hengel en ze kan de rest van haar leven voor zichzelf zorgen.

Een geweldig initiatief: de Amerikaanse vechtsportkampioene Belle Staurowsky (karate) leert kleine meisjes overal ter wereld om zichzelf te verdedigen. De reden? Het gebeurt in sommige landen vaak dat meisjes verkracht of zelfs verhandeld worden. Natuurlijk kun je een organisatie opzetten die dat tegengaat (en die organisaties bestaan), maar wat als je meisjes kunt trainen zodat ze van zich af kunnen slaan als ze in de problemen komen?

In landen als India gebeurt het regelmatig dat vaders hun dochters verkopen om schulden af te betalen. Belle doet daar iets aan. Foto: Humanity
In landen als India gebeurt het regelmatig dat vaders hun dochters verkopen om schulden af te betalen. Belle doet daar iets aan. Foto: Humanity

Belle gelooft daar bijzonder sterk in, en werkt daarom voor een organisatie die dat doet. Zoals Upworthy uitlegt werkt de aanpak echt:

It might sound crazy to think that a kid can protect herself, but self-defense training is actually quite effective. A recent study involving Kenyan girls found that self-defense classes were key in driving down the rate of violent rape. The year before the study, nearly a quarter of the girls were raped. After the training, the rape rate went down to 9%.

Belle traint de kleine meisjes zodat ze zichzelf kunnen verdedigen. Foto: Humanity.
Belle traint de kleine meisjes zodat ze zichzelf kunnen verdedigen. Foto: Humanity.

Met andere woorden, uit onderzoek in Kenia blijkt dus dat waar eerst 25% van de meisjes verkracht werd, dat aantal tot 9% daalde nadat de meisjes zelfverdedigingsles hadden gevolgd. Dit komt waarschijnlijk door twee zaken: het schrikt af én de kinderen bijten van zich af als ze lastig worden gevallen.

Hieronder een video van het Britse meisje Jessie de bewijst dat het héél onverstandig is om zwaar getrainde kleine meisjes lastig te vallen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.