Dit stel besloot om te stoppen toen zij een motorfiets langs de kant van de weg zagen liggen. Wacht tot je leest wat ze vonden

Andere automobilisten reden gewoon door. Maar toen dit stel een verlaten motorfiets zag liggen langs de kant van de weg, besloten ze om te kijken wat er aan de hand was…

Anson Service en zijn vrouw hadden die dag een mooie wandeling gemaakt. Toen ze naar huis reden, zagen ze een motorfiets in de berm liggen, vlakbij een klif dat naar een rivier leidde. Alle automobilisten reden gewoon door, maar het echtpaar besloot dat er iets niet in de haak was. Ze stopten de auto om de eigenaar van de motorfiets te zoeken…

“Mijn gevoel vertelde me dat ik moest stoppen”

Anson en zijn vrouw liepen richting de rivier. Wat ze daar zagen, hadden ze niet verwacht. De eigenaar van de motorfiets lag zwaargewond te kermen. Niet alleen had hij een ernstig motorongeluk gehad, hij lag zelfs al 24 uur op de bodem van het ravijn, met meerdere gebroken botten. Matt L’Hommedieu, een voormalige Navy SEAL, was maar half bij bewustzijn. Anson vertelde hem dat hij hulp ging zoeken. Helaas was er in het gebied geen mobiel bereik, dus Anson racete in zijn auto zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde plaats en belde een ambulance.

Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse en konden ze L’Hommedieu uit het ravijn redden en hem naar het ziekenhuis brengen.

Screen Shot 2015-06-09 at 14.41.31

Dankzij de oplettendheid van twee onbekenden, werd L’Hommedieu’s leven gered. Zonder Anson en zijn vrouw had hij misschien nog steeds op de bodem van het ravijn gelegen, en had hij een gruwelijk einde kunnen hebben. Zo zie je maar, soms is het een goed idee om te stoppen waar anderen doorrijden. Immers: wat is belangrijker? Snel op je bestemming aankomen, of een leven redden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peter Selie

  Prachtig dit altruïsme van dit stel om ter plaatse een onderzoek in te stellen en de reddingsoperatie opgang te brengen. De wereld heeft méér van dit soort mensen hard nodig.

 2. Daniel

  Het kan ook de nieuwe moraal zijn: ‘Ik bemoei me nergens mij, wie weet word ik zo overvallen’.

  Elke dag lees je over b.v. vrouwen die hulpeloos langs de kant van de weg staan als lokaas voor argeloze automobilisten.
  Zo komt het dat mensen doorrijden.

  Is dat zo vreemd?

 3. Seneca

  @Daniel
  U heeft helemaal gelijk. Van de goedheid gepaard aan argeloosheid wordt dikwijls gebruikt. Dit in ogenschouw nemende zou dit kunnen betekenen, dat men alleen nog maar voorzichtig is en geen actie wilt, kunt of mag ondernemen. Ik ga uit van het standpunt: ‘wie goed doet, goed ontmoet’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.