ISIS slaat toe: aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

Het was een dag vol aanslagen.

De extremistische moslims van ISIS hebben vandaag op grote schaal toegeslagen. Zoals wij eerder al berichtten zijn de terroristen verantwoordelijk voor een aanslag op een fabriek in Frankrijk. Daarbij werd onder andere een persoon onthoofd. Het slachtoffer was blijkbaar de werkgever van de dader.

Helaas eindigt het verhaal daar niet. Aan ISIS gelieerde individuen hebben namelijk ook een aanslag gepleegd in Koeweit. Daar blies een extremist zichzelf op in een moskee.

Ondertussen voerden terroristen ook nog eens een aanslag uit twee hotels in Tunesië. Er zouden in de stad Sousse in ieder geval 25 doden zijn gevallen, en maar liefst 202 gewonden. In Tunesië werd de eerste dader gedood, de tweede werd gearresteerd.

Hoewel dat natuurlijk relatief goed nieuws is, is het vandaag natuurlijk een enorme rampdag geweest in de oorlog tegen de Radicale Islam. Het is erg genoeg dat ISIS grote gebieden in Syrië en Irak bezet, maar het wordt zo mogelijk nog erger als de terroristische organisatie er vervolgens in slaagt om aanslagen te plegen in andere landen: in het Midden-Oosten, Afrika en Europa.

Het is dan ook vrij logisch dat er steeds meer stemmen opgaan die eisen dat het Westen – Europa en Amerika – ISIS nu werkelijk de oorlog verklaren en er alles aan doen om de terroristische organisatie te vernietigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Bromsnor

  Waarom plegen Jihadisten die aanslagen?

  Anne-Marie Delcambre schrijft in Trouw daarover:

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

 2. Bromsnor

  Helaas is het niet alleen ISIS.

  Het gaat om het Jihadistisch gedachtegoed dat we vinden in talrijke groepen zoals Al Qaida, Al Nusra, het Moslim Broederschap, Hamas, etc.

  Natuurlijk zal het een positieve ontwikkeling als ISIS word vernietigd en laten we hopen dat het gebeurt maar daarmee is het (Jihadistisch) probleem nog niet verdwenen.

  Dat (jihadistisch) probleem is inherent de islam en zal dus blijven bestaan zolang de islam blijft bestaan.

  1. Niek Verheyen

   “Natuurlijk zal het een positieve ontwikkeling als ISIS word vernietigd en laten we hopen dat het gebeurt maar daarmee is het (Jihadistisch) probleem nog niet verdwenen.

   Dat (jihadistisch) probleem is inherent de islam en zal dus blijven bestaan zolang de islam blijft bestaan.”

   @ Bromsnor
   Als iedereen in Nederland en de rest van de wereld hiervan nou eens goed doordrongen raakt dan zijn we al een heel eind.

   1. Wouters

    Als iedereen in de wereld alle religies zou verlaten, dan zijn we pas ergens.

    1. -Harry

     Wouters , u vergeet twee ideologieen te vermelden naast de islam , zoals het communisme en het socialisme .
     Ook zo’n bron van ellende, oorlog en bloedvergieten .

    2. poldi

     Beste @Wouters
     Ik ben het helemaal met u eens want alle religies met hun “waarheden” hebben de mensheid tot nu toe alleen maar verdeeldheid, ellende en een vals gevoel van geborgenheid (hemel) en straf (hel) bezorgd. En hoe doe je dat ? Door vanaf de geboorte thuis, op school, in de kerk of moskee de mensen te hersenspoelen met zaligheid of hel en verdoemenis.
     De Romeinse heersers gingen uit van het devies GEEF HET VOLK BROOD en SPELEN. Ik zou er graag RELIGIE aan willen toevoegen. En zalig zijn de onwetenden en onnozelen en maar wel triest voor hun slachtoffers.

 3. Bromsnor

  Ik lees net dat ISIS en Al Qaida veel aanslagen willen plegen deze zomer.

  IS and al-Qaeda seek ongoing summer wave of terror, TV report says
  http://www.timesofisrael.com/is-and-al-qaeda-seek-ongoing-summer-wave-of-terror-tv-report-says/

 4. Lieftinck

  Onze politici zijn niet in staat om zijn burgers te beschermen, en de MSM is nog steeds in staat door emotionele chantage, en op de juiste knopjes te drukken, de bevolking in een lethargie te duwen, gepaard gaande met het opwekken van medelijden voor zielige mensen. De mensen blijven zo in de ontkenningsfase steken en op politici stemmen die zeggen er wat aan te doen, maar in werkelijkheid gewoon trekpoppen zijn van multinationals, Obama en de Europese commissie, maar zijn geen volksvertegenwoordigers.

  Het wordt onze ondergang.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste heer Lieftinck,

   Ik zie dat u zich veel zorgen maakt en u veel angsten in het hoofd jaagt.
   Zoals ik er bij mijn kleine kinderen niet altijd in slaagde de angst voor de veronderstelde krokodil onder hun kinderledikant weg te nemen, zal het ook wel niet eenvoudig zijn u uit te leggen dat de moslims niet in staat zullen zijn de door u gevreesde ondergang te bewerkstelligen. Geert Wilders slaagde er in een deel van de Nederlanders een angstpsychose voor de ‘tsunami van moslims’ aan te praten maar met de realiteit heeft dat weinig te maken. De barbaren van ISIS kunnen gruwel en ellende veroorzaken in hun omgeving maar vormen geen enkele reële bedreiging voor het vrije Westen. Ze veroorzaken een vluchtelingenstroom, dat is een probleem van jewelste, maar dat zijn gewoon mensen hoor. De gedachte dat die hier allemaal naar toe komen om u de keel af te snijden is gewoon uw eigen levensangst en deze gelukzoekers zoeken hetzelfde als u: een dak boven het hoofd, een bord met eten en mensen in hun omgeving die ze kunnen liefhebben en hen liefhebben.
   Ontspan en neem een borrel. Uw vijand bevindt zich onder uw eigen hersenpan.

   1. Lieftinck

    Oh, maar ik ga dat niet meer meemaken. Maar kijk naar de geweldige tempo waarbij demografische veranderingen worden bewerkstelligd, zoals in Zweden en Duitsland. 400.000 asielzoekers, zijn op termijn meer dan 1 miljoen. En daar blijft het niet bij, want er komen er opnieuw 400.000.
    Er zijn genoeg landen waar de Islam ooit een minderheid was, nu een meerderheid, en waar mensen leven in een nachtmerrie. Dat gaat hier ook gebeuren, als de politiek niets doet. Niet morgen, wel over een jaar of 40.

    1. toetssteen

     @Lieftinck
     Brouwenstein blijft niet bestaande paarse krokodillen vergelijken met zaken zoals dit:

     https://shariaunveiled.wordpress.com/2015/05/18/the-untold-story-of-the-genocide-of-the-hindu-kush/

     Gewoon allemaal gebeurd. Idem de onderwerping van het oorspronkelijke volk van Kemet (Egypte). Tot aan het onderwerpen na een felle strijd van de Berbers.
     Perzië, Afghanistan waar ook Perzen woonden en het Perzisch de voertaal is, gewoon niet gebeurd. Dwars door Azië naar China, kwam door Wilders, echt waar. De verzwegen moordpartijen op de Filippijnen……. En zo gaat het maar door. Vooral wegkijken, domme stropoppen en het onderwerp van gesprek een andere richting uit proberen te framen.

     1. Lieftinck

      Bedankt voor deze toelichting!

   2. Lieftinck

    Citaat:

    BERLIJN – Europa heeft aan het eind van deze eeuw een islamitische meerderheid. Dat is te zien aan de huidige ontwikkelingen op het gebied van demografie en migratie, zei de Midden-Oostenspecialist Bernard Lewis van de universiteit van Princeton (VS) in een gesprek met de Duitse krant Die Welt van woensdag.

    Naast de immigratie is ook een factor dat Europeanen laat trouwen en weinig kinderen krijgen, terwijl moslims in Europa vroeg trouwen en veel meer kinderen krijgen.

    Er is een kleine groep radicale moslims, de grootste groep moslims is niet radicaal, in de zin dat zij voor geweld zijn, maar steunen wel de orthodoxe islam en de sharia in hun hart, blijkt uit talloze opiniepeilingen, ook hier in Nederland. Dat is hun dank voor onze tolerante samenleving.
    Deze mensen hebben alle kansen gekregen en zijn jarenlang opgegroeid met een seculiere samenleving.

    Deze mensen zijn ongevaarlijk, maar als er genoeg Islamieten zijn, dan zullen ze meegaan met de militante bovenlaag.
    Ze zijn voor de sharia, wat betekent dat zij vinden dat mensen die anders denken als zij, eigenlijk behandeld moeten worden als tweederangs burgers en willen dat critici van hun profeet de mond gesnoerd wordt, met de erbij behorende straffen.

    Kijk naar de landen in Afrika, in het midden oosten. Daar wordt het stappenplan zichtbaar.

    De grote massa Islamieten laat de kleine groep radicalen hun gang gaan, en vinden het eigenlijk wel prima. De verdrukking wordt groter, laten we nog maar wat toegeven aan hun, denkt de seculier. Dhimmie gedrag, het is van alle tijden. Op een gegeven moment zegt de krokodil hap.

    Demografie liegt niet. Er kan nog wat aan gedaan worden, nog steeds. Maar de politicus heeft een horizon van 4 jaar, en denkt alleen maar aan zeteltjes. Mark Rutte, de man zonder visie, is daar een exponent van. Hij denkt, hoe kom ik zonder kleerscheuren door mijn regeerperiode, hij denkt niet, hoe zorg ik ervoor dat onze kinderen over 40 jaar zich nog thuisvoelen. Dat interesseert hem niet.

    Er zijn spanningen, maar de Merkeltjes en de Markjes denken, weet je wat, als we zorgen dat de groep wat groter wordt, dan moeten mensen er wel aan wennen. Merkel is het ergst, gepokt en gemazeld in de DDR.

    Dat is de denkwijze van de elite.

    Ondertussen juicht een meerderheid van de moslims ISIS toe.

    De burgemeester van Nice had het over een vijfde kolonne. Dapper, het is nog niet te laat. Nog niet.

   3. Niek Verheyen

    @ Brouwenstein

    Ik heb het u al vaker proberen duidelijk te maken maar u bent volstrekt onnozel op dit gebied, onnozel overigens in de betekenis van naief/onwetend.

    Collega Lieftinck heeft volledig gelijk in het door hem beweerde.

    U saboteert de bewustwording van veel mensen m.b.t. het grote gevaar dat de islam voor onze samenleving inhoudt.

   4. nick

    S.B.Wat bent u toch een onvoorstelbaar domme struisvogel! Staat volldig in de onkenning van een feit welke met geen mogelijkheid ontkent kan worden.
    Dit is wel het ultieme bewijs van uw misselijkmakende, stupide onnozelheid, die u ook nog eens de ganse dag hier op DDS uitspuugd.

    Wat zich bevindt onder uw eigen gehersenspoelde en/of getroebleerde hersenpan……ik vraag het mij af….

  2. Antidotum

   Ach, de overheid begrijpt heel goed dat als de islam op de juiste wijze door de media zou worden bekritiseerd, er onrust zal komen en een burgeroorlog kan uitbreken.
   Dus met pappen en nathouden, onjuiste of onvolledige informatie over de ware aard van de islam, door deze als een ‘verrijking’ neer te zetten en te beschermen, blijft de boel rustig.

   Inmiddels weten velen beter, dankzij het internet.

 5. Wim

  Veel mannen in een psychose,heeft niets met de Islam te maken.

 6. Flitsdeflector

  De islam is het nieuwe nazisme.

  1. Simon Brouwenstein

   Met de aantekening, beste Flitsdeflector, dat hier eerder sprake lijkt van een Drang nach Westen.

 7. Daniel

  Nog niet zo lang geleden voelden wij Nederlanders ons superieur t.o.v. de inwoners van Nederlands Indië.
  Ze waren de minderen, zeker geen gelijkwaardig aan ons Nederlanders.
  We keken ook niet op een paar afslachtingen meer of minder om de pegels veilig te stellen.
  Maar God stond in die jaren aan onze kant.

  Psalm 118 kon niet vaak genoeg gezongen worden in de kerken van de blanke Nederlanders.
  Het eerste vers gaat nog, daarna is God een onbarmhartige moordenaar gelijk aan Allah of welke onbenul ook.
  Het laagje vernis van beschaving is ook bij ons, ook in deze tijd, flinterdun.

  http://www.psalmboek.nl/zingen.php?psID=118

  Luister naar het orgelspel en waan u terug in de tijd van naar kamferballen ruikende boerenvrouwen en de altijd aanwezige King pepermunt. (waarom eigenlijk nooit geen Faam?).

  Zelf waande ik me terug in die tijd en kon me opeens voorstellen waarom zoveel mensen hunkeren naar die ‘goede oude tijd’.

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn moeder hield het bij Deventer pepermunt.

   https://www.youtube.com/watch?v=sDoKlvfkViA

 8. Daniel

  Naar mijn mening is de IS een zwarte, vieze, lage, satanische, anti-semitische haat-ideologie.

  Heeft u de nieuwste IS filmpjes al gezien: gevangenen in een kooi in het water, verdronken (gefilmd), gevangen in een auto opgeblazen met rpg (gefilmd),, enz. Het is een gore, zwarte, satanische, middeleeuwse haat doctrine.

  Die moeten we niet meer importeren, maar exporteren.

  Niet alle duitsers waren NAZI, maar veel NAZI’s waren duitser.

  Niet alle moslims zijn terroristen, maar veel moslims zijn terroristen.

  Jammer dan.
  Kijk hoe Egypte de Moslim Broederschap aanpakt en leer daarvan.
  Het is de enige taal die dit woestijntuig verstaat.

  1. Antidotum

   @Het is te laat Daniël, het intolerante tuig wordt met bootladingen vol en anderszins binnen onze westerse beschavingen geïmporteerd.
   We hadden al meer dan zat aan de grote kinderschare producerende molims die er al zijn.
   Maar nee, de linkse Joris goedbloedjes ruiken subsidie voor elke vluchteling die binnen komt, dus zij zijn in feite de NSB’ers die de ondergang van onze democratie faciliteren door het fascisme te ondersteunen voor hun eigen portemonnee.

   Je wilt niet weten hoe dat aangespoelde dobbertuig het zuiden van Italië vernielt en besmeurt, processies aanvalt en kerkelijke rooms katholieke beelden en symbolen kapot maakt.
   Maar dat verzwijgt de MSM.
   Het is een grove schande dat Brussel hiertegen niets doet.
   Die zijn enkel bezig met de banken en Griekenland.

 9. poldi

  De onvermijdelijke professionele goedpraters uit het verleden die voor elke terreurdaad een verklaring hadden in de landelijke babbelprogramma’s houden zich weer muisstil, al tijden trouwens.
  Daar is dan ook alle aanleiding voor want Tunesië, het enige land waar de islamitische lente NIET helemaal mislukt is blijkt ook geen enkele structurele veiligheid aan de eigen bevolking te kunnen bieden, laat staan aan ongelovige toeristen. Kortom, het moet toch echt iets met het geloof te maken hebben.

  Ben zeer benieuwd wanneer de Hamas- en Arabische lente juichaap Bertus Hendriks, lid van het Palestina comité en de onvermijdelijke Petra Stienen het weer zullen hebben over de “vredelievende” islam.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Poldi,

   Als u een citaat van Hendriks of Stienen kunt vinden waarin ze spreken van de ‘vredelievende islam’ vreet ik mijn hoed op. Vooralsnog houd ik het op een waanidee in uw eigen hoofd.

   1. poldi

    Beste Simon,

    Begin maar alvast met het opvreten van jouw hoed. Eet smakelijk.

    1. Simon Brouwenstein

     Dat doe ik pas als u met het citaat komt, beste heer poldi. Ik zie dat dit niet wil lukken en u gewoon loog dat het gedrukt stond. Niet fraai, beste man.

     1. poldi

      Ach Simon hoe jij in je onnozelheid op mijn reageert is onbelangrijk.
      Heb in het recente verleden diverse linkse programma’s zoals P&W, DWDD en NIeuwsuur gevolgd waarbij deze moslim knuiffelaars werden geinterviewd. Het moslim geknuffel en begrip droop er van af en gezien de vele reacties en niet alleen in de Telegraaf ben ik niet de enige met deze mening.

     2. Simon Brouwenstein

      Maar u kunt niets of niemand citeren, beste poldi, dus u verzon het c.q. het is een fantasie in uw eigen hoofd. Je kunt dat ook liegen noemen.

 10. Bromsnor

  En ondertussen in Nederland…….

  Invloed ultraorthodoxe moslims in moskee groeit
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/17/invloed-ultraorthodoxe-moslims-in-moskee-groeit/

 11. _Mediaevist_

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat een aantal van die linkse droeftoeters het wel lekker vindt dat Jihadisten weerloze mensen op hun strandbed doodschieten. Het lijkt wel of ze vinden: nét goed voor die decadente en rijke westerlingen, een koekje van eigen deeg. Maar als je weerloze burgers wil laten boeten voor foutieve interventies en onschuldigen wil laten afslachten alleen voor je eigen gehuichel, dan ben je mijns inziens evident geestesziek.

  1. Daniel

   En ik kan me net aan de indruk onttrekken dat rechts spinnend van genot een nieuwe aanslag begroet.
   Maar als je weerloze burgers wil laten boeten voor foutieve interventies en onschuldigen wil laten afslachten alleen voor je eigen genot, dan ben je, naar mijn inziens, evident geestesziek.

  2. Simon Brouwenstein

   Mediaevist fantaseert en projecteert over gevoelens en gedachten van mensen waar hij het niet mee eens is en spreekt er vervolgens schande van.

   Aandoenlijk is het wel.

 12. _Mediaevist_

  Ik kan u wel zeggen dat ik er geen enkel genoegen aan beleef, deze aanslagen. Heb trouwens vermeld wat de mogelijke beweegreden is voor links, maar voor de rechtse carbonkopie heeft u deze weggelaten. Informeert u ons eens, als u wilt.

  1. Daniel

   Omdat niemand met gezond verstand deze aanslagen toe staat te juichen, links noch rechts.
   En als u gelooft dat links dat wel doet bent u de weg kwijt.
   Heel de VVD, PvdA, D 66, CU, SP..etc…. staat te spinnen van genot bij een nieuwe aanslag, dat gelooft u toch zelf niet.

 13. _Mediaevist_

  Ik zou er maar niet zomaar vanuitgaan dat alle kamerleden en DDS-reaguurders de aanslagen volledig afkeuren. Dat zou getuigen van naîveteit.

 14. papa charlie

  N.B.: uit Joop.nl:

  Het orakel Bertus Hendriks over de Moslim Broederschap
  De Midden-Oosten deskundigheid van Bertus Hendriks wordt te veel gekleurd door zijn partijdigheid

  Vanaf het moment dat de volksopstand in delen van de Arabische wereld uitbrak, is Midden Oosten deskundige Bertus Hendriks niet meer van het televisiescherm en de radio af geweest. Vooral zijn commentaar bij de Egyptische opstand was doordringend. De reporters wilden natuurlijk heel graag weten wat er allemaal stond te gebeuren in Egypte en vooral of we bang moesten zijn voor de Moslim Broederschap. Die vraag lag sterk voor de hand. De moslim Broederschap is de enige oppositiebeweging in Egypte die goed georganiseerd is.
  Net als Hamas indertijd weet deze beweging ook hoe ze populair kan worden, namelijk door allerlei sociale voorzieningen aan een grotendeels ongeletterde bevolking aan te bieden die de regering (de Palestijnse Autoriteit in de bezette gebieden en het Mubarak regime in Egypte) niet aanbiedt. Grote kans dat de Moslim Broeders een absolute meerderheid krijgen als er vrije verkiezingen zouden zijn. Maar er was absoluut geen reden bang te zijn voor dictatoriale neigingen van de Broeders, orakelde Bertus. De Moslim Broederschap was een gematigde, democratische beweging geworden die als een serieuze partner bij de besprekingen over democratie moesten worden beschouwd. Bovendien vormde de beweging een inspiratiebron voor de jongeren bij de voorbereiding van de opstand.

  Waar haalde Bertus het vandaan? Misschien wel van een dobbelsteen waar vroeger orakels ook gebruik van maakten. Mij leek zijn deskundigheid te veel verminkt door zijn partijdigheid. Zijn inspiratiebron is zijn kennelijke afkeer van Israël. Zo noemt hij Hamas, de dochterorganisatie van de Moslim Broeders, geen terroristische organisatie, maar een verzetsorganisatie. Waarschijnlijk vindt hij dat omdat daarmee een van de belangrijkste activiteiten van Hamas, namelijk raketten afschieten op Israëlische burgers een te verdedigen ‘verzetsdaad’ is. Dat er geen vrede tot stand is gekomen tussen Israël en de Palestijnen, ligt bovendien niet aan Hamas, beweerde hij, toen een journalist opperde dat vrije verkiezingen in Egypte, net als in Gaza, tot een islamistische éénpartijstaat zou kunnen leiden en daarmee een gevaar voor vrede. Hamas treft geen blaam. De Palestine papers hebben immers bewezen dat de weg naar vrede geblokkeerd wordt door Israël. De deskundige Bertus ontkende daarmee in één moeite door dat in 2008 de toenmalige Israëlische premier Olmert ook vergaande vredesvoorstellen had gedaan, waar de Palestijnen nooit op gereageerd hebben.

  Niet iedereen is het met Bertus eens, al lijken zijn criticasters zich niet ter linkerzijde van het politieke spectrum te bevinden, maar eerder, laten we zeggen, op de rechtervleugel van de VVD en rechts daarvan. Toer maar even rond op internet. Een van de meest vriendelijke uitingen is nog dat Bertus Hendriks verbannen zou moeten worden naar Egypte. Zo ver zou ik niet willen gaan. Mijn voorstel zou zijn dat op het moment dat de Moslim Broederschap zijn islamitische dictatuur in Egypte vestigt, waarschijnlijk na de eerste en tevens laatste vrije verkiezingen in het najaar, Bertus Hendriks definitief van de publieke omroep wordt verbannen. Misschien dat hij daarna nog bij een commercieel kan optreden als orakel.

 15. Impon de Rabilia

  Mediaevist fantaseert, stelt Brouwenstein. Natuurlijk, natuurlijk. De door links indertijd breed uitgedragen “klammheimliche Freude” (ik citeer) naar aanleiding van de martel- en moordpraktijken van de linkse terreurorganisatie RAF was zeker ook gefantaseerd? En de linkse reacties naar aanleiding van de moord op Pim Fortuyn? “We hebben een feestje gebouwd” en “We hebben een fles wijn opengetrokken” waren nog de vriendelijkste.

 16. Bes Tolen

  Eenvoudige vraagjes aan iedereen. Waar zijn jodendom en christendom ontstaan? Welke stad was lang een centrum van waaruit het jodendom werd gecontroleerd? Welke stad was het eerste Jeruzalem? Weet u dat zeker?

 17. _Mediaevist_

  Als op het strand van Scheveningen mensen liggend op hun strandbed en masse worden afgeknald dan merken we wel hoe de landkaart der linkse sympathieën eruit gaat zien. Nu is het voor de Nederlanders – er zat er in Tunesië geen één bij de doden – toch nog een beetje een ver van mijn (strand)bed-show. Ik denk dat een type als Moreno PVV-ers onder de slachtoffers wel een dergelijk einde zou toewensen. En zo’n mannetje als Okay Pala, is die wel te vertrouwen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.