Klokkenluidster: Blatter pakt Qatar het WK af

In Qatar wordt men met de dag nerveuzer.

Dat is helemaal het geval nu Phaedra Almajid, één van de “belangrijkste roergangers in het WK-bid van het emiraat” (aldus het AD), zegt dat Sepp Blatter het WK waarschijnlijk afpakt van het kleine, maar ongelooflijk rijke oliestaatje.

Volgens Almajid, die wordt beschermd door de FBI, is de bewijslast van fraude en corruptie dusdanig dat het WK 2022 niet in Qatar zal plaatsvinden. Almajid meent dat Sepp Blatter de mogelijke intrekking zal aangrijpen als eerste stap in de gedaanteverwisseling van de FIFA.

Almajid voegt daar aan toe dat ze voor haar eigen leven vreest als Qatar het WK inderdaad verliest. Dat is niet zo gek; zij is namelijk één van de belangrijkste getuigen van het WK-corruptieschandaal met betrekking tot Qatar. Ze is een echte klokkenluider.

In de afgelopen jaren hebben de rijke emirs van Qatar miljoenen en nog eens miljoenen uitgegeven aan de bouw van nieuwe stadions en onderkomens voor de voetballers. Als zij het WK verliezen lijden ze niet alleen ernstig gezichtsverlies, maar hebben ze hun geld ook nog eens verspild.

Overigens is Qatar niet het enige land dat weleens onderuit kon gaan de komende maanden:

Ook in FIFA-middens heerst er nu twijfel. Domenico Scala, hoofd van de auditcommissie van de FIFA en de rechterhand van Blatter bij de herstructeringen, laat weten dat Qatar en Rusland niet langer honderd procent zeker zijn van organisatie. Als de bewijzen van corruptie en fraude onweerlegbaar zijn, kan het WK hen ontnomen worden, klinkt het.

Ondertussen heeft Engeland al laten weten dat het maar wat graag bereid is om het WK van 2022 te organiseren als Qatar eraan moet geloven. Zoals de Britse minister van Cultuur John Whittingdale zei in het parlement:

“Als de FIFA ons vraagt de organisatie te overwegen, dan hebben we in elk geval de beschikking over de faciliteiten. ,Laten we niet vergeten dat we een zeer indrukwekkend, maar helaas mislukt bid indienden om het WK 2018 te houden in dit land.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. carthago

  Wat heeft die corrupte blatter nou nog in te brengen in een gedaante wisseling van de maffifa, ongekend en onbegrijpelijk.

 2. Daniel

  Als het zover komt, dan schakelt Qatar een batterij aan dure advocaten in. De contracten zullen waterdicht zijn en dan moet de FIFA voor zoveel miljarden bloeden dat ze in één keer bankroet zijn.

  Die anderhalve miljard die de FIFA op de bank heeft staan is dan een peulenschilletje.
  Of schil van peul zouden Klukluk of Witte Veder zeggen.

 3. toetssteen

  Nou Michaël, kun je ook een RIP voor de honderden doden schrijven. Jonge mannen die het paspoort af werden gepakt en vrij letterlijk dood konden vallen.
  Wat gebeurt daar nu mee?

  Rusland huh? Wat heeft Rusland hier in vredesnaam weer mee te maken op een verdwaalde oligarch na die er door Putin uit is getrapt?
  Het gaat over omhooggevallen Arabieren.

 4. V.K.

  -Klokkenluidster Phaedra Almajid, geeft wel een zeer bizarre verklaring betreffende haar beveliging.

  She said: ‘There are people who are p***** off with me [for speaking out], and what really p***** them off is that I’m a female, Muslim whistleblower.

  http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3113870/Qatar-stripped-2022-World-Cup-according-country-s-whistleblower.html

  -Na ja, het begint wel op te vallen, Female schrijf je met kleine letters en moslim begint met een hoofdletter

 5. AnnieJansz

  Het WK blijft gewoon in Qatar….

  zelfs de meest brandschone voorzitter komt daar echt niet meer onderuit.

  Dit web laat zich niet meer ontrafelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.