Prachtig! Het laatste optreden van Drs. P dook vandaag op, en de oude baas zong nog net zo als vroeger

De eergisteren overleden Drs. P is nog lang niet door Nederland vergeten. Vandaag doken op social media ineens exclusieve beelden op van dat wat het laatste optreden moet zijn geweest van de woordkunstenaar.

Gisteren werd Nederland geschokt door het overlijden van de 95-jarige Drs. P. We kenden de zanger in Nederland maar al te goed vanwege z’n taalvirtuositeit en z’n geestige teksten. Liedjes als ‘De veerpont (“de oever waar we niet zijn, noemen wij de overkant. Dat wordt dan deze kant, zodra we daar zijn aangeland”) en ‘Dodenrit’ (“Terwijl de wolven mij verslinden denk ik ‘dat is pech’. Ja Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg”) zullen nog voor lange tijd in het culturele geheugen van Nederland gegrift blijven staan.

Maar ook het liedje ‘de zusters Karamarov’, over twee wedijverende familieleden, gaat de muzikale muziekboeken in. Die van Nederland, maar ook die van Dennis Hilgers. Deze jongen liep afgelopen januari de zingende doctorandus namelijk ineens tegen het lijf in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Daar werd de aan zijn rolstoel gekluisterde woordkunstenaar op een piano begeleid bij een uitvoering van z’n liedje:


.

En Hilgers leek het heel bijzonder te vinden. Drs. P leek zich niet te laten kisten door zijn hoge leeftijd, en wat hij aan stemvolume miste, dat maakte hij goed met ferme handgebaren. Hilgers moest het van zichzelf gewoon filmen:

In januari zag ik hem nog in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Hij zong daar mee met iemand die daar in de hal de “openbare” piano bespeelde. De meeste voorbijgangers viel het niet op dat er iets bijzonders aan de hand was. Ik maakte er met mijn IPhone dit filmpje van.

Vandaag uploadde Hilgers dit filmpje, die hiermee onbedoeld waarschijnlijk het allerlaatste optreden van Drs. P gefilmd en verspreid heeft. En dat is bijzonder.

Als je trouwens wil weten waar hoe het verder vergaat met de zusters in dit liedje, luister dan naar de Amerikaanse zangeres Christina Applegate. Zij legde enige tijd geleden aan heel Amerika uit wat het verhaal achter de zusters Constance en Mathilde is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Het is wel uniek.. maar toch houd ik hem liever in een wat jongere fase in herinnering….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.