Toen deze buschauffeur een jongetje zag huilen, keek hij meteen naar zijn schoenen. Wacht tot je leest waarom

Soms kunnen heel normale mensen heldendaden verrichten. 

Deze buschauffeur volgde zijn instincten toen hij een klein jongetje zag huilen in de bus. Hij dacht direct aan een nieuwsbericht eerder die dag over een gekidnapt kind, en herkende de jongen van het signalement.

Om zeker te weten of deze jongen inderdaad dezelfde was die hij op het nieuws had gezien, wilde hij hem van dichterbij bekijken. Om niet verdacht over te komen, bedacht hij een plan: Hij deed alsof hij op zoek was naar een rugzak in de bus. Op die manier kon hij kijken wat voor schoenen de jongen aanhad. En inderdaad: rode Crocs. Precies de schoenen die waren beschreven in het politiebericht over de ontvoering.

De buschauffeur nam in het geheim contact op met de politie, en de ontvoerder werd gearresteerd bij de volgende bushalte. De jongen werd snel in veiligheid gebracht zodat hij die dag nog terug naar huis kon.

Screen-Shot-2015-06-08-at-12.01.32-PM

 

De buschauffeur wordt nu geprezen als een held, maar zelf vindt hij zijn daad de normaalste zaak van de wereld:

“Ik werd erg emotioneel. Het had mijn kind kunnen zijn dat ontvoerd was.”

Wat een fantastisch verhaal. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als deze ontvoerder zijn gang had kunnen gaan. Gelukkig kon de ontvoerde jongen dankzij de heldhaftige buschauffeur ongedeerd naar huis om bij zijn ouders te zijn. Deze buschauffeur is een normaal mens als ieder ander. Maar door zijn oplettendheid heeft hij een heldendaad verricht. Zo zie je maar, iedereen kan een held zijn.

Bekijk hier de beelden van ABC News over de heldhaftige chauffeur:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.