20 werknemers van hetzelfde bedrijf doen mee aan een loterij. Het gevolg? Iedereen kan met pensioen

Of hun werkgever er nou zo blij mee is…

20 werknemers van één en hetzelfde bedrijf in Canada hebben samen een enorme jackpot gewonnen: $55 miljoen. Dat bericht het Canadese CTV:

Claudine Forget said she feared the worst when her colleague began chatting with her online this past weekend by saying: “Call me — it’s urgent.”

“He told me to sit down,” said Forget, who works the night shift for hardware retailer Rona Inc. south of Montreal.

“I told him to stop. I thought something had happened to his family. Then he said we won $55 million.”

Forget en haar collega’s gingen afgelopen maandag (eergisteren dus) naar het plaatselijke loket van Loto-Quebec om hun geld op te halen. Daar kregen ze allemaal – stuk voor stuk – $2,75 miljoen uitgekeerd. Dat hakt er nog eens in.

Op het werk doen de werknemers iedere week mee aan de loterij. Er is een voorbehoud: alleen de eerste 20 mensen die zich inschrijven dingen daadwerkelijk mee naar de (mogelijke) prijzen. Er zijn dus collega’s die deze week buiten de boot vielen en daardoor geen cent opstrijken.

Aan de andere kant zijn de mensen die wel mee hebben gedaan natuurlijk ongelooflijk blij. Een groot deel van hen laat weten gewoon door te zullen gaan met werken – alleen zullen ze dat vanaf nu met veel meer plezier doen omdat de financiële druk deels weg is… of in ieder geval minder is geworden. Ook zeggen ze hun prijzengeld te gebruiken om de hypotheek af te betalen en/of het onderwijs van hun kinderen mee te financieren.

Een klein aantal zegt daarentegen onmiddellijk met pensioen te gaan. Een 60-plusser laat weten:

“Ik ben 61. Ik ben er wel klaar mee.”

Ik kan me er iets bij voorstellen. Met $2.750.000,00 kun je die vier tussenliggende jaren gemakkelijk overbruggen.

Hieronder een video over de 20 uitzinnige winnaars:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    Mwah, kunnen 20 hoogopgeleide jongeren aan het werk. Extraatje voor de mensen die hen in willen werken en dan heeft het bedrijf jong bloed, dat gezien de leeftijd nog goedkoop is. Win/win.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.