Grieks parlement steunt EU-noodpakket, straatrellen in Athene

Het Griekse parlement heeft met grote meerderheid ingestemd met het voorgestelde finaniciële noodpakket dat een Grexit uit de eurozone moet voorkomen. 

Vannacht vond de stemming plaats in het parlement. Zoals verwacht werd het noodpakket gesteund door oppositiepartijen die pro-EU zijn, terwijl 40 leden van Tsipras’ eigen Syriza-partij tegen de maatregelen stemden. Voorwaarden voor het noodpakket zijn onder meer belastingverhogingen, bezuinigingen en de privatisering van Griekse staatsbedrijven. In ruil hiervoor krijgt Griekenland 86 miljard euro extra steun uit het ESM-noodfonds om het ineenstorten van de Griekse economie en een Grexit te voorkomen.

Veel Syriza-parlementariërs keerden zich fel tegen de bezuinigingen en privatiseringen die onderdeel zijn van het plan, en zien Tsipras’ steun aan het pakket als verraad. Yanis Varoufakis, de voormalige Griekse minister van financiën die opstapte voordat de hernieuwde onderhandelingen tussen Griekenland en de Eurogroep begonnen, was één van de meest prominente linkse tegenstanders van Tsipras. Op zijn eigen website betitelt hij het akkoord als de “overgave van Griekenland”.

Terwijl er in het parlement werd gedebatteerd over het noodpakket, vonden buiten op straat in Athene hevige rellen plaats tussen de politie en linkse demonstranten die protesteerden tegen de EU-maatregelen. Anarchistische betogers droegen spandoeken met zich mee en bekogelden de politie met stenen en brandbommen. De oproerpolitie zette zelfs traangas in om de demonstraties te beëindigen, maar deze gingen door tot in de vroege ochtend.

De precieze details van hoe het noodgeld voor Griekenland precies besteed moet worden, zullen in de komende weken worden uitgehamerd. Voor nu zal er een noodlening van zo’n 7 miljard euro voor Griekenland komen om de tijd te overbruggen totdat het eigenlijke noodpakket in werking zal treden. Wel wordt van Griekenland verwacht dat het land vandaag al begint met de implementatie van de afgesproken maatregelen.

Bekijk hier een video van de rellen in Athene vannacht:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Deze hobbel is gelukkig genomen, nu kan het uiterst moeizame traject starten om Griekenland om te vormen naar een moderne economie. Een grote opgave die jaren zal vergen.

  1. robocop

   Je kan het ook zien als de aftakeling van de EU, Simon. Wat voor zin heeft het een land kapot te bezuinigen? De EU verliest met dit soort wereldvreemde wurgakkoorden steeds meer draagvlak. Het IMF spreekt niet voor niets over kwijtschelding van een deel van de schulden.

   http://www.ravage-webzine.nl/2015/07/14/verenigd-europa-een-armoedig-verhaal/

   1. Simon Brouwenstein

    Beste Robocop,

    Ik denk ook niet dat kwijtschelding van een deel van de schulden kan worden vermeden. Dat heeft echter pas zin als Griekenland zich verplicht tot hervormingen.

    1. Lieftinck

     Dit jaar -4 procent, door de bezuinigingen. De staatsormroep gilde gisteren bij nieuwsuur dat daarna herstel volgt, maar Varoufakis heeft goed gezien dat deze belofte van de staatsomroep net zo hard is als 5 jaar geleden. Het enige wat men heeft afgewend is gezichtsverlies, over de ruggen van zelfmoord plegende Grieken en werkeloze jongeren, die werkeloos zijn door de austerity zonder kans op devaluatie. De EU is een dictatoriale crimminele organisatie, waarvoor na de ineenstorting een tribunaal uit de grond gestampt moet worden.

  2. Lieftinck

   Ik denk dat er nog wel meer steunpakketten gaan komen, en het bedrag snel kan oplopten tot 1 biljoen (omdat u geen verstand heeft van economie en rekenen, dat is dus 1.000.000.000.000.)
   Dat geld komt ook niet meer terug, en de Griekse economie zal ook niet meer groeien. Jongeren blijven werkeloos.

   U kunt niet zeggen, I habe es nicht gewust, zelfs niet als de staatsomroep zich thans gedraagt als de staatsomroep in een gemiddelde dictatuur.

  3. Lost Paradise

   Brouwenstein,
   wat gaat Griekenland dan straks als ‘moderne economie’ allemaal voor prachtigs produceren en exporteren denk je? Zoals je zelf zei: Griekenland heeft geen economie van betekenis op olijfolie en toerisme na. Van het omvormen van een economie is dus geen sprake: er zal een compleet nieuwe economie op poten gezet moeten worden. En dat in een failliet land onder curatele?

  4. carthago

   @grzstn. “hobbel”???.Jij vindt dus dat bijvoorbeeld de invallen door Germania in 1940 blijkbaar ook maar een hobbel waren. En de moslimmoordbrigades in Europa ook maar een hobbeltje zijn voor de stichting van hun kalifaat,zo zo grzstn garbage.

  5. Wilhelmson

   En wij maar denken dat het hier gaat om het hervormen van GR die te veel schulden heeft gemaakt en die wij komen redden tegen hun beter weten in.
   Ondertussen krijgen we nog mankerende politieke unie door het strot geduwd. Het is een staatsgreep van de EU/Brussel op GR en tegelijkertijd op alle EU lidstaten. Niet met wapengekletter , maar met kapitaal en schulden. De vlucht vooruit van de EU is aangevangen, en we voelen er ons nog (verkeerdelijk) vrijgevig bij ook !

 2. The Fox

  De gechiedenis heeft ons geleerd dat opgelegde overeenkomsten met een hoog “dat zal ze leren” gehalte onbedoelde effecten heeft. en meestal is dat niet positief. In ieder geval heeft de EU laten zien dat je met een meerderheid van landen een klein land volledig over kan nemen. Laat dat de waarschuwing zijn.

  Het moge ook duidelijk zijn dat de euro een zwakke munt is die de dominantie van de dollar niet kan overnemen. Dat kan leiden tot structureel hogere rentes en een verdubbeling van de huidige rente zal een aantal landen al in grote problemen brengen.

  1. Lieftinck

   Men wil met die bezuinigingen de illusie creeren dat het geld terug komt. Terwijl die bezuinigingen een nieuwe recessie van -4 procent veroorzaken, met zelfmoorden. Simon denkt dat dit goed is, want die gelooft de staatsomroep meteen.

   Je kunt rustig zeggen dat Merkel de grootste crimminele politicus is in Europa sinds decennia.

 3. poldi

  “De Tweede Kamer gaat vandaag in gesprek met minister-president Mark Rutte over het Europese reddingsplan sorry ik RAMPENPLAN voor Griekenland”

  Rutte zal weer alle aanvallen als tefal en glimlachend van zich af laten glijden. En binnenkort staat hij na omhelzing van Juncker met de pen in de hand in de rij om grijnslachend bij het kruisje te tekenen.

  Want de afdrachten aan Griekenland en arme EU-landen zijn weer verzekerd dankzij het verder verhogen van onze nu al vet gevulde pensioenfondsen door het verlagen van de rekenrente.

  Dat de werknemers een hogere premie moeten afdragen en de gepensioneerden waarvan de pensioenen al jaren niet zijn geindexeerd en zelfs zijn verlaagd en voor jaren zijn uitgesloten van indexatie is voor deze minkukel van een premier onbelangrijk.

  En Simon met jouw “om Griekenland om te vormen naar een moderne economie”, hoe naief kun je toch zijn.

 4. carthago

  Dat referendum was dus een inleiding tot het uiteindelijke verraad van tsipras ,sluw gedaan .Het Griekse volk bestaat niet meer,hooguit is het nog een aftreksel van een verloren gegane oudheidkundig theater van de democratie met nog wat relikwieën in hun ” parlement “.De Eussr heeft weer een feodale stap gezet richting het vierde rijk.Ook gij rutte?

 5. cmsuijkerbuijk

  Dit gaat helemaal uit de hand lopen, maar daar hebben ze in Brussel en Athene zélf om gevraagd, ja gesméékt zelfs! Het is voor de Grieken te hopen, dat er wordt ingegrepen (Ja Brouwenstein: Staatsgreep!) en het hele zooitje dat verantwoordelijk is voor deze EU-coup, want dat is het gewoon, ter verantwoording wordt geroepen!

 6. Gielah

  Arme… arme Grieken!
  Van hun eigen parlement moeten ze het dus ook niet hebben.

  Natuurlijk zat dat parlement ook grotelijks in de tang…. van de verderfelijke EU-dictatoren.
  Natuurlijk was het niet gemakkelijk.

  Voorlopig wordt het voor Griekenland ook niet gemakkelijk.
  Het land heeft dan ook heel veel achterstallig onderheid aan het eigen bestuur te plegen.
  Ze hebben niet eens een behoorlijk kadáster… ze hebben geen adressen van de burgers… ze hebben nauwelijks een postbestellings-dienst die die naam verdient.
  Een enigszins geordend belastingsysteem is daardoor ook nooit van de grond gekomen…. zodat velen helemaal nooit belasting afgedragen hebben.
  Er is corruptie.

  Die hervorming moet nu zonder meer komen.

  Maar dat kan ook zonder een EU, die al die interne problemen nu verzwaart en vergroot met een veelvoud van uitwendige eisen en problemen.

  De vrijheid is weg… daar…. en niet alleen daar.

  Er dient, daarin geef ik de geachte @Suijkerbuijk gelijk… een hele generatie… of meerdere generaties… voor zover nog in leven… politici in álle westerse landen ter verantwoording geroepen te worden… voor de réchter… ja.

  Het verkwanselen van soevereiniteit en vrijheid en bezittingen van het eigen volk is tenslotte een vijandige daad.
  Je kunt niet zeggen: het werd je door politici van je eigen volk aangedaan… en omdat het niet een vijand van buitenaf was, die het je aandeed, maar een binnenlandse vijand… daarom is het niet érg.
  De daad is gelijk aan die van een buitenlandse vijand.
  De schuld is even groot.
  De schade is even groot.

  En nee… oppervlakkigen ( waarvan je er op forums helaas vélen tegen het lijf loopt) mogen NIET roepen: ” ja, maar WE hebben daar zélf op gestemd..”.
  Waarom dat niet mag?
  Omdat bijna alle partijen hetzelfde willen… we in feite in een éénpartij-stelsel leven, want PvdA,VVD, D66, GroenLinks, CDA, CU en SGP enz. willen in feite allemaal hetzélfde… állemaal Brussel… állemaal islamieten zonder enige noodzaak hier opnemen.

  Ja maar… we hebben toch ook de PVV nog… die deze ellende NIET wil?
  Die partij, beste kijkbuiskindertjes, is dúsdanig door de andere politici en de leugenachtige media zwartgemaakt, dat alleen de zelfstandige denkers en de dapperen op die partij stemmen… de rest huivert nu alleen al bij de gedáchte op die verderfelijke partij te stemmen…. en voor veel Nederlanders is een stem op de PVV ( die hen door rotzakken als een soort nazi-partij is afgeschilderd) nét een stap te ver…. dus BLIJFT de PVV een proteststem aan de zijlijn… terwijl Nederland in feite, als geheel, écht tot een éénpartijen-staat is gemaakt.
  Er vált in zo’n situatie nauwelijks te kiezen!

  Kijk… en dat is in alle andere westerse landen nét zo.
  En wie nu quasi geschokt zal beginnen te jammeren:
  ‘O jee… o néé…. géén staatsgreep…..’ , die moet zich maar eens realiseren dat we allang zo’n staatsgreep over ons heen gekregen hébben…. van de kant van al die foute politici en overheden zélf… dus.
  Die hebben ons, het volk, fijn aan de kant geschoven.

  Als er ergens in Europa nu door búrgers een staatsgreep zou wórden gepleegd – ik zie dat nog niet gebeuren… overigens….. – dan zou het enkel een terúgdraaien van die eerder tegen ons gepleegde vermaledijde óverheidsstaatsgreep zijn, een rechtzetten van een ónrechtdaad.. dus.

  1. Lost Paradise

   Prachtig verwoordt Gielah, met elk woord helemaal eens. Ons politiek bestel is (met uitzondering van PVV) eenheidsworst: we hebben christelijke socialisten, groene socialisten, socialistische socialisten, liberale socialisten, democratische socialisten en gereformeerde socialisten. Allemaal denken ze conform de policor Brusselse richtlijnen en in ongelimiteerde instroom. Het lijkt wel mind control: waar zit de aan/uit knop?

   1. Gielah

    Ik denk dat het echt en helemaal mindcontrol is…. beste Lost Paradise…. waar we nu de ellende van ondervinden.
    Het voordeel van al wat ouder zijn is, dat men zich de jaren 40, 50 en 60 enz. nog herinnert… en in die jaren Nederlanders, die geheel van elkaar verschilden, die eigen gedachten en eigen doelen hadden.
    Die toen bestaande verschillen tussen mensen en dat door ieder gerespecteerde ónderscheid, zelfs binnen toch in wézen wel bij elkaar behorende groepen, waren en zijn een wezenlijk kenmerk van VRIJHEID…. maar tóen had je dat nog wél en nu zo onderhand niet meer.

    Als ik alleen al denken aan de partijkeuzen, die je als christen had!
    A.R.P en C.H.U. en S.G.P. en K.V.P. en G.P.V. waren bijvoorbeeld écht heel anders!
    De mensen die er op stemden waren ook heel anders.
    Iemand van de A.R.P. stond bjvoorbeeld veel actiever in het leven dan een wat meer bedachtzame, wijzere, rustiger C.H.U. er.
    De K.V.P. had al iets van de machtswellust van het latere CDA…. en iets van het regent-erige en toen nog deftige van de VVD ook.
    Dat onderscheid werd als een verrijking gezien… je had een rijk palet aan doeleinden en manieren om die doeleinden te bereiken.

    Er was iets te kiezen!!!

    Je kon als christen ook naar de PvdA, want dat was geen club met afgodendienaars en moordenaars heulende landverraders, maar binnen die PvdA zaten ook gerenommeerde mensen, serieuze denkers… je had ook een contingent christenen-binnen-de-PvdA…. die vanuit hun geloof en op grond van de Bijbel vanuit die PvdA barmhartigheid voor kwetsbare mensen wilden bewerkstellingen.
    Mijn vader… vlak na de oorlog nog belijdend lidmaat van de zogenaamde Zwartekousenkerk – officieel Gereformeerde in Hersteld Verband – stemde wél op de PvdA… dat was geen erg gangbare combinatie, maar het kon wel en het werd gerespecteerd.
    Er kon gekózen worden.
    Er waren smáken!
    Je kon je hart en je geweten nog laten spreken.

    Maar zo vanaf de 70er jaren is men gek geworden.
    Alles moest samengevoegd.
    Alles moest eenheidsworst.
    Alles werd links…. ja ook… en misschien wel vooral… die onzalige partijenmix die CDA ging heten.

    Je kunt nu alleen nog maar links …. een zeer gevaarlijk en boosaardig en EU- en islam-freundlich links stemmen… óf de zwartgemaakte, gedemoniseerde, maar nog wél integere PVV.

    Maar het volk was gehersenspoeld in het éng vinden van de PVV…. en alleen de dapperen stemden er op en durfden er in eigen milieu ook voor úit te komen dat zij daarop stemden.
    Niet omdat ze anders doodgeschoten zouden worden of zoiets, maar iedere dombo zou de medialeugens klakkeloos gaan herhalen en… als reactie op hun fier voor de PVV uitkomen… in hun oren gaan toeteren…. dat de tóón van meneer Wilders niet deugde, bijvoorbeeld.. of ( veel erger…) dat allah en God toch dezélfden waren… en dat lang niet álle moslims je wilden onthoofden… en meer van dat soort achterlijk geklets.

    Iedere dictatuur heeft nu eenmaal een meerderheid aan domkoppen en napraters onder de burgers nodig.

    1. Simon Brouwenstein

     Het blijft een uiterst wonderlijke redenering dat je de beslotenheid van het stemhokje moed nodig hebt om op de PVV te stemmen. Als je, wat ik me voorstellen, je ervoor schaamt om je sympathie voor de PVV op te biechten, hoef je je daardoor in het stemhokje niet te laten leiden?

     Waarom kan mevrouw Gielah niet aanvaarden dat de meerderheid van de Nederlanders niets van de PVV moet hebben en pro-Europees is?

     1. carthago

      Aanvaarden is iets anders dan door de strot geduwd krijgen, grzstn, daar zit het huidige politiek dictatoriale venijn, gelijk de oprichting van het derde rijk.

    2. Lost Paradise

     Oprechte, integere en fiere woorden, Gielah. Zo was het in de naoorlogse jaren: eenheid in verscheidenheid, met respect voor het andere en verschillende. In de laatste decennia heeft de gewetenloosheid mondiaal toegeslagen en is integriteit een museumwoord geworden. Maar bij de pakken neerzitten heeft geen zin. Volop op het orgel om iedereen binnen onze actieradius proberen wakker te maken!

     1. Gielah

      Uiteraard.
      Gewoon doorgaan met de waarheid uitdragen.

      Voor mensen, die zich aan de zoete rattenvangers-fluittonen van de media beginnen te ontworstelen… kan dat een grote hulp zijn.

      En de verkeerden?
      Die veranderen toch niet.
      Die zoeken het maar uit.

  2. Simon Brouwenstein

   Beste mevrouw Gielah,
   Niemand heeft toch een reden huiverig te zijn in de beslotenheid van het stemhokje en kan toch zijn hart laten spreken?

   1. carthago

    De lampekappen van de moslimtokkies gaan met hun kampbewaarders het stemhokje in ,dus daar gebeuren inderdaad hartstochtelijke taferelen ,grzstn .

 7. carthago

  De situatie in de Eussr nu is vergelijkbaar met 1939 in Duitsland. De nieuwe fuhrers hebben de laatste tegenstand van de mensen die soevereiniteit en zelfbeschikking wilden behouden, de mond gesnoerd,.En moeilijk was dat ook niet voor de Eussr, zoals voor Hitler het niet moeilijk was nederigland en de rest binnen te vallen, wapens en geld zat,gefaciliteerd door heimelijke bronnen uit diepe spelonken. En zie, ik zag voor mij Atlantis in de zee verdwijnen (plato).

  1. Simon Brouwenstein

   Als meneer Carthago er zo over denkt moet hem dringend worden aangeraden bij de volgende democratische verkiezingen in deze totalitaire dictatuur deze Fuhrers weg te stemmen.

   1. carthago

    Stemmingmakerij.

   2. carthago

    Heb ik jou om een advies gevraagd, grzstn.

  2. Lost Paradise

   Ja Carthago, we leven in een interbellum, op weg naar een nieuwe oorlog in Europa. Straks komen nieuwe armoedzaaierslanden als Moldavië en Oekraïne (op één na slechtste economie ter wereld; alleen Venezuela scoort slechter) bij de EU zodat er vele landen aan een permanent infuus komen te liggen.

 8. nick

  Onze regering bestaat uit een vies clubje landverraders! Het zijn allemaal gehersenspoelde marionetten die er voor eigen gewin mee instemmen ons land, vrijheid en welvaart te vernietigen.
  Ik hoop ooit de processen tegen deze landverraders te mogen meemaken maar vrees, nee weet, dat we in een totalitaire dictatuur terecht zijn gekomen en niets meer te zeggen hebben. Deze staatsgreep op Griekenland is het overduidelijke bewijs.
  Wachten is op de onvermijdelijke revolutie van onze kinderen en kleinkinderen.

  1. Lost Paradise

   Helaas Nick, ik ben bang dat onze kinderen en kleinkinderen teveel schuldslaven zijn en te lang zijn gehersenspoeld om nog een revolutie te kunnen opstarten. Ze weten geeneens meer wat demonstreren of protesteren is.

 9. Wachteres

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Draconische-nieuwe-wetten-maken-einde-aan-Spaanse-democratie

  George Orwells ‘1984’ in veel opzichten realiteit geworden – Spanje: Locatie van een demonstratie twitteren = ‘terroristische daad’ – Einde onafhankelijke nieuwsblogs in zicht na verbod op ‘digitale protesten’

  Demonstranten –en zelfs twitteraars die anderen op de hoogte stellen dat er ergens een demonstratie wordt gehouden- zijn voortaan potentiële terroristen en kunnen hoge boetes krijgen. (Foto: demonstratie van de Spaanse volksbeweging Podemos).

  Spanje staat aan het voorfront van wat Brussel in de komende jaren met heel Europa van plan is, namelijk de democratie en vrijheid van meningsuiting compleet vervangen door een autoritaire dictatuur. De Europese politieke elite heeft zichzelf ervan overtuigd dat het gewone volk niet weet wat goed voor hen is, en zet ondanks alle tegenstand en protesten deze plannen –desnoods met glasharde leugens en brute kracht- gewoon door. U vindt dit overdreven? Kijk dan eens naar wat voor nieuwe wetten er inmiddels in Spanje zijn ingevoerd.

  Spanje, net als Zweden, ons lichtend voorbeeld voor de EU.

  Hoezo geen dictatuur? George Orwell voorzag die al.

 10. poldi

  Regeren met je vijand, verkiezingsbeloften breken is kiezersverraad. Maar niets vergeleken met wat de EU nog gaat weghalen bij de noordelijke landen om het zuiden te redden, wat niets anders is om de Banken in de grote landen overeind te houden.Grieken krijgen geld om leningen te betalen. Blijkbaar is men niet in staat om dit te begrijpen. Dijsselbloem maakt €1 miljard over onder GEHEIMHOUDING van Brussel! En daarom wordt de PENSIOENS reken rente nu verlaagd! Dit is leven in een Dictatuur…

 11. poldi

  Reactie uit de Elsevier
  ——————————
  De totalitaire contouren van de EU worden steeds duidelijker zichtbaar, hoogste tijd om het hele proces in omgekeerde volgorde te gaan doorlopen, eerst afschaffing van de euro daarna een geleidelijke ontmanteling van de EU in haar huidige vorm, geef landen hun autonomie terug. Misschien dat we op termijn ook kunnen kijken naar de strafbaarheid van een aantal EU bobo’s, Guy V. schijnt een hele waslijst aan nevenfuncties te hebben met meer dan een beetje belangenverstrengeling en hij is vast niet de enige. Dit jaar nog Griekenland eruit, volgend jaar Groot-Brittannië en met een beetje geluk Nederland. Het kan, het moet.

 12. nick

  We kunnen nog een heel klein beetje hopen dat ietsje meer mensen nu doorkrijgen wat er werkelijk gaande is en de leugens en het bedrog van de machtspolitici doorzien.
  Dat de groep mensen, die waar Gielah het over heeft, stiekem groter is dan men denkt en bij de komende verkiezingen een mega-overwinning gaat behalen. Een die dan wel iets kan gaan betekenen voor ons verloren land.

  Maar kijkende naar de Grieken vrees ik dat we reeds totaal verloren zijn en slaaf zijn gewordenvan de EU dictators.De mensen zijn er werkelijk met open ogen ingetrapt, slaapwandelend en denkend dat het hun tijd wel zou duren en alles vanzelf wel weer goed zou komen.

  Om mij heen hoor ik nu de aarzelende opmerkingen van: onze regering weet vast wel wat goed voor ons is…haha koude kermis sukkels! Had eerder opgelet, dan had je deze grijnzende, liegende premier met zijn marionetten oplichters niet gehad.

 13. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2047288-schauble-oppert-opnieuw-grexit.html

  De Duitse minister van Financiën heeft ondanks de instemming van het Griekse parlement met het hervormingspakket opnieuw de mogelijkheid van een Grexit ter sprake gebracht.

  In een radio-interview zei Schäuble dat veel economen betwijfelen of de problemen in Griekenland kunnen worden opgelost zonder een aanzienlijke vermindering van de Griekse schuld. Het IMF stelt in een rapport dat gisteren openbaar is gemaakt dat de schuldenlast voor de Grieken onhoudbaar is en dat het wel tot een kwijtschelding op grote schaal moet komen.

 14. J.C.

  De ouwe meute leiders heeft het dus weer gewoon voor het zeggen. De nieuwe leider heeft zich door hen laten inkapselen. Er zal (voor de rijken) niets veranderen in Griekenland. De EU heeft haar gezicht gered, maar gelukkig haar gezag verloren. De EU blijkt immers gechanteerd te kunnen worden en doet het in haar broekje als een land zegt: “ik stap uit de EU”.

  Geld, macht en andere verdovingsmiddelen zijn overigens maar tijdelijke/vergankelijke “zekerheden”. En er wordt een zeer hoge prijs, door hen die ze aanpakken, voor betaald! Triest en meelijwekkend.

  Onvoorwaardelijke Liefde is de enige duurzame zekerheid, die mensen materieloos kunnen krijgen. Je moet er wel voor durven kiezen. Deze keuze voor Liefde is vele malen moeilijker dan te kiezen voor de vergankelijke zaken.

  Arme Griekse bevolking.

 15. Gielah

  Ik begrijp deze reactie van u heel goed, @J.C.
  Mijn hoop is allang niet meer op deze wereld en op de mensen daarin gericht.
  ‘Vest op prinsen geen betrouwen, waar men nimmer heil bij vindt…’ staat er niet voor niets.

  Bij God, die liefde is… is dat heil gelukkig wel te vinden.
  Uiteindelijk loopt het Hem allemaal niét uit de hand en zal deze periode van absolute neergang met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onderdeel blijken te zijn van Zijn eindtijd-scenario….= het grote goddelijke : ‘ho’….en : ‘stop’…. en: ‘genoeg is genoeg’.
  En waar een einde is… in dit geval aan de heerschappij van en door mensen…, die het niet rechtvaardig kúnnen en niet rechtvaardig WILLEN… daar is ook een nieuw begin!

  Ik heb echter met name een enorm respect voor niet-gelovige mensen ( en dus ook voor zulke reageerders hier op DDS…), die het zónder die hoop moeten doen… en die hun verzet tegen de machten desondanks dagelijks blijven volhouden.

  Dat is adeldom pur sang!
  Ik neem er diep mijn petje voor af.

  Ik weet niet of ik het… in hun geval… zou kunnen opbrengen.

  1. skeeter

   @ Gielah zegt
   Ik heb echter met name een enorm respect voor niet-gelovige mensen ( en dus ook voor zulke reageerders hier op DDS…), die het zónder die hoop moeten doen.

   Als je als slaaf aan een overheid geketend zit zul je toch alles doen om jezelf te bevrijden. Mensen die b.v. emigreren hebben ook hoop.

 16. CJD

  Zoals Harry van Bommel goed verwoord heeft is dit niks anders dan een wurgakkoord wat gesloten is met de mes voor de keel van Griekenland. Men doet bovendien alsof er niks gebeurd inventory de referendum tegen de hervormingen nooit plaats gevonden heeft. Er verschilt trouwens niks met de eisen die in dit akkoord gesteld worden tegenover deze van voor de referendum waar men NEE tegen heeft gezegd, en in zekere zin zijn de eisen nog strenger geworden. Dit is een akkoord vol met keiharde bezuinigingen en hervormingen die de gewone Griek het meest raken. Het schandaligste nog wel zijn de gedwongen privatiseringen van staatsbedrijven maar dit laat duidelijk de ware aard van de EU en wat hun prioriteiten zijn voor de Eurolanden. Alles om ze neoliberaler en kapitalistischer te maken. De enige manier voor socialistisch beleid is om deze casino kapitalistische moloch genaamd de EU uit te treden.

 17. CJD

  Men heeft schijt aan de mening van het volk. Farouvakis (de politicus met lef) moest weg terwijl Tsipras zijn partij verraden heeft. Maar deze ondemocratische besluit zal als een boemerang terug komen bij de beleidmakers. Laat de rellen maar komen. Dit is nog maar het begin

 18. Nicky

  Gielah weer een van je beste redenaties. Maar je spreekt hier voor te weinigen! Een generaal inhet geloof zou voor hele brigades moeten spreken, roepen, schelden, liefhebben en troosten!

  Ga er op uit, predikt het buiten deze – overigens door mij gewaardeerde – kliek, op de velden op de wegen, in de kerken en jeugdgroepen!
  We hebben frisse, ware geestvervulde woorden nodig in Nederland!

  Doe zoals ik (Paulus zei: ‘weest mijn navolger’ ; )
  en aanvaard elke uitnodiging in kerken en groepen, of meld je aan, schreeuw de Waarheid van de daken, ontmasker de leugen, help mee met het vernietigen van het rijk der duisternis, de straat op!!

  En onderweg op straat, here there and everywhere, spreek ik ook nog Muslims (net de vastentijd voorbij!), die soms een Bijbel (wel NT geef ik dan alleen!) willen lezen. Ik geef onderden DvDs, boeken CD’s Mp3 studies, prachtige videos van testimonies van ex-muslims, enzovoort. Geen tijd meer te verliezen!

 19. Nicky

  onderden = honderden (gratis alles natuurlijk: want Genade is Gratis en vrij om voor te kiezen – ook voor de eeuwigheid).

 20. toetssteen

  ‘During a pivotal meeting with Merkel, French President François Hollande and European Council President Donald Tusk, Tsipras at one point received a thinly veiled threat that if he walked away and left the euro, Greece risked going it alone geopolitically, too.

  According to two officials in Brussels with knowledge of the exchange, the specter was raised of aggression from Turkey — a neighboring nation viewed in Greece as a historic antagonist.’

  https://www.washingtonpost.com/world/greece-agrees-to-a-punishing-ultimatum-from-european-leaders/2015/07/13/4b6c2f2a-28f3-11e5-960f-22c4ba982ed4_story.html

  O ja, beetje dreigen met de Turken. Heet zoiets niet chantage?

   1. CJD

    Je hebt een punt toets. Er is hier geen sprake van respect voor Griekenland als soeverene land door deze EU. Laat staan voor de Griekse bevolking. Een kind van 5 kan al inschatten dat dit op een heel nare wijze kan aflopen. De Gouden Dageraad is bezig met een opmars

 21. nick

  Dat dit niet goed zal gaan aflopen is nu al een feit!

  Het kan namelijk niet anders dan, welke kant op ook, verkeerd aflopen, met de Grieken en met de EU.

  Feit is ook dat de mensen, de betalers, die er voor moeten werken, de slaven dus, op iedere manier de dupe zijn, erg of nog erger!
  Op een moment pikken die het niet meer, historisch bewezen en dan is de ellende helemaal niet meer te overzien, met dank aan de criminelen in Den Haag en Brussel. ( en de overige op dezelfde manier geprogrammeerde regeringen in de verloren Europese landen) Begint het door te dringen….???

 22. Wachteres

  EU = Stalinistisch Rusland en nog veel erger!

  1. CJD

   Een nadruk op veel erger lijkt me bij deze heel erg geplaatst

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.