Het nieuwste wapen van ISIS: explosieve kippen

Geen categoriejul 21 2015, 16:07
De terreurbeweging lijkt een nieuw, bizar wapen te hebben uitgevonden.
Het nieuwste wapen van ISIS geeft een compleet nieuwe invulling aan het begrip 'plofkip'. De islamitische terroristen schijnen namelijk gebruik te maken van explosieve kippen om hun tegenstanders te bestrijden.
Kippen zouden worden uitgerust met bommen om hun lijf. Vervolgens wandelen de kippen een kampement binnen van ISIS' tegenstanders, bijvoorbeeld de Koerdische Peshmerga-strijders, en kan de bom op afstand tot ontploffing worden gebracht. Niet alleen de kip zelf maar ook de omstanders komen dan om het leven.
Of de kippenbom al daadwerkelijk in gebruik is genomen of dat het slechts een prototype betreft, is nog niet bekend. Maar wat duidelijk is, is dat de terroristen van ISIS net zo weinig respect hebben voor een dierenleven als voor een mensenleven.
Overigens kan dit nieuwe wapen van ISIS volgens experts ook een positief teken zijn. Doordat de aanvoerroutes worden gebombardeerd, hebben ISIS-strijders steeds vaker een tekort aan modern wapentuig. Het zou kunnen dat de terroristen hierdoor wanhopig worden en daarom hun toevlucht nemen tot bizarre geïmproviseerde wapens zoals deze bom-kip.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten