ISIS plant aanslagen met speelgoedhelikopters

Volgens experts van de Britse geheime dienst MI5 experimenteert ISIS met het gebruik van speelgoedhelikopters als drones.

ISIS zou aanslagen kunnen plegen door bommen op speelgoedhelikopters te plakken. Zo’n helikopter kost slechts rond de honderd euro, en met een explosief als C4 zou het mogelijk zijn om mensen te doden door dichtbij hen te vliegen en de bom dan te detoneren. Het gebruik van deze geïmproviseerde ‘drones’ zou de terreurgroep een stuk gevaarlijker maken.

Op die manier zou ISIS niet alleen hun terreurstrijd in Syrië en Irak kunnen opvoeren, door bijvoorbeeld Koerdische commandanten aan te vallen met de drones. Maar ook zou de terreurgroep de speelgoedhelikopters kunnen gebruiken voor aanslagen in Europa.

Volgens de Britse politie overweegt ISIS om een aanslag te plegen waarbij meerdere drones tegelijkertijd worden ingezet. Op die manier zou een hele menigte, in bijvoorbeeld een voetbalstadion, in één keer kunnen worden aangevallen.

ISIS

Drones worden elk jaar beter en worden de laatste jaren toegankelijk voor een breed publiek. Zo kun je bijvoorbeeld een drone kopen waarmee je vanuit de lucht dingen kunt filmen. Helaas betekent de technische ontwikkeling ook dat drones voor ISIS steeds makkelijker te krijgen zijn, en dat de kleine vliegtuigjes steeds zwaardere explosieven kunnen vervoeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Antivenin

  Vooral doen! Er zullen heel wat aanslagen in Europa nodig zijn om onze achterlijke elite (“islam is de religie van de vrede”) wakker te schudden. Jammer voor de slachtoffers, maar hé, bloedvergieten en islam horen nu eenmaal bij elkaar. Vroeg of laat zijn bloedbaden toch onvermijdelijk. Kijk maar naar de geschiedenis van de afgelopen 1400 jaar! Bekeren, onderwerpen en vermoorden, zo kreeg Mohammed al anderhalf miljard volgelingen. En die methode werkt nog steeds…

  1. CJD

   Wat is als jij zelf een van die slachtoffers bent?

 2. _Mediaevist_

  Ik denk dat er in Nederland voor een ander beleid ca. 5000 man door de gehaktmolen moeten worden gedraaid. Voor een omwenteling in Europa kom je snel op een kritische massa van 200.000. Zie het nog niet zo snel gebeuren maar je weet het maar nooit.

 3. zomaar

  ach ja onze wetgeving , je mag mits je onder de 300 meter blijft , ideaal om een aanslag te plegen op een groep mensen , ook met een drones vliegen .

  het staat gelijk aan een op afstand bestuurbaar vliegtuigje , of helikopter , die je bijna in elke speelgoed winkel kopen kan , dus zou een wetsdienaar (b.v een agent), je dit verbieden klamp je een D66 rechter aan en laat je , je begeleiden door (Groen)linkse advocaat, negen van de tien kansen dat mijnheer/mevrouw agent , een boete opgelegd (en of gevangenis straf) , krijgt door deze linkse klootzakken , vooral als je nog een kleurtje hebt , sta je geheel in je gelijk .

  je mag volgens deze rechters en advocaten, in je te veel vrijetijd , (die je nu eenmaal als kleurling hier hebt , (gezien de royale uitkeringen)), doen wat jij wil!!.

  dus is een aanslag middels deze middelen,( geen fictie toch behoord het tot een mogelijkheid ), binnen kort mogelijk voor de moslims en ander gespuis .

 4. V.K.

  -Het voordeel van een drone als fragmentatie bom is dat je deze ipv tussen het publiek, boven het publiek kan laten ontploffen.

  -Na ja, tzt zullen jammers wel tot de vaste uitrusting behoren, wat dan weer als nadeel heeft dat je in een stadion niet even kan facebooken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.