Koerdische terroristen schieten twee Turkse politieagenten dood

De PKK heeft weer toegeslagen.

Daags nadat een ISIS-lid een aanslag pleegde in Turkije, deed een lid van de Koerdische terroristische organisatie de PKK hetzelfde. De NOS legt uit:

Koerdische extremisten van de PKK hebben gezegd dat ze vannacht twee politiemannen hebben doodgeschoten in de Turkse grensplaats Ceylanpinar. Dat dorp ligt op zo’n 200 kilometer van Suruç waar gisteren bij een aanslag een bloedbad werd aangericht.

Bij de ISIS-aanslag kwamen 32 Koerdische jongeren om het leven. Zij waren van plan om af te reizen naar het grensplaatsje Kobani om die stad her op te bouwen. Dat is broodnodig omdat ISIS het stadje tijden bestookte en zelfs een tijdlang (grotendeels) bezette. Uiteindelijk wisten Koerdische strijders Kobani te bevrijden, maar het moge duidelijk zijn dat er weinig van over is.

Daarom zouden die jongeren dus aan de slag; samen zouden ze één van de voornaamste woonplaatsen van hun volk herbouwen. Tot een ISIS-terrorist langskwam en ze allemaal opblies voor ze aan het werk konden gaan.

Dieptriest en vreselijk natuurlijk, maar de reactie van de PKK is onverdedigbaar. De PKK schakelt namelijk geen ISIS-jihadisten uit – de mensen die daadwerkelijk achter de aanslag zaten – maar twee Turkse politieagenten die er helemaal niets mee te maken hadden. Volgens de PKK is de uitleg dat de Turkse regering ISIS steunt, maar zelfs als dat waar is, is het merkwaardig om agenten te doden… en al helemaal agenten in Ceylanpinar.

Daar komt bij dat het strategisch ook nog eens oliedom is. Na de aanslag van ISIS kondigde Erdogan namelijk aan dat hij actie zou nemen tegen de extreem-islamitische organisatie. Dat was feitelijk voor het eerst. Door de aanslag van de PKK is hij – als hij dat wil – in staat om de aandacht te verschuiven van ISIS naar de Koerdische organisatie, waardoor ISIS wéér met rust wordt gelaten door Turkije.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Lost Paradise

  Strategisch gezien inderdaad een domme actie van de Koerden.

 2. _Mediaevist_

  Deze actie kan de Koerden niets goeds brengen. Het feit dat Erdogan erg laks is mbt ISIS verandert daar niets aan.

 3. Bromsnor

  Ik weet niet of Erdogan ISIS steunt maar wel is bekend dat al jaren lang de Turkse regering Jihadisten doorlaat naar Syrië en medische verzorging bied aan de Jihadisten.

  Zie onderstaande Duitse docu uit 2013 (dus nog voor het ISIS tijdperk)

  German Report: How Turkey Arms and Sends Wahhabi Jihadists into Syria
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-pdvbinNLH8

 4. V.K.

  -Dit is de manier om er voor te zorgen dat de toeristenindustrie kapot gaat.

 5. Simon Brouwenstein

  De actie onderstreept mijn stelling dat de hier vaak uitgesproken huldebetuigingen jegens de Koerden ons van de regen in de stortbui voeren.

  1. Lost Paradise

   Dit bericht onderstreept de stelling dat het hier vaak uitgesproken standpunt dat Simon Brouwenstein uitsluitend reageert om te provoceren, geheel correct is.

 6. V.K.

  -@Simon,

  -Gisteren zeker te druk op een ander draadje.

  -Op http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/07/isis-pleegt-aanslag-in-turks-grensstadje-27-doden-honderden-gewonden/

  -Zaten reaguurders tevergeefs op commentaar van jou te wachten.

  -Na ja, jouw Koerdofobische reactie onderstreept mijn stelling dat jij als trol wel weet onder welke berichten jij je plempsels moet neerzetten om reacties uit te lokken.

  1. V.K.

   -Wat dacht je Simon,

   Snel maar even een reactie neerplempen op de door mij aangehaald draad.

 7. carthago

  Het enige verklarende zou kunnen zijn dat het een wraakactie van de Koerden tegen de kalief erdogan is geweest ,omdat ze hun volk vermoord zien worden door isis en de Turken opportunistisch toekijken zonder enige hulp te bieden aan de Koerden in hun strijd tegen de isismonsters. Maar heel slim is het inderdaad niet.

 8. CJD

  Hulde aan de PKK! Een ware vrijheidsstrijdende partij

 9. van Urk

  Tenzij zich voordoen als terroristen van de PKK om iedere daad van IS in de schoenen van de Koerden te willen gaan schuiven als een tactische afleiding zodat de Turken juist op de Koerden blijven concentreren en nauwelijks met IS gaan bezighouden. De aanslagpleger in het grensstadje bleek de 20 jarige Sehy Abdurrahman Alagoz te zijn die een half jaar geleden naar Syrie vertrok zogenaamd voor een baantje. Het bizarre is dat Alagoz een Turkse Koerd is die begin juni ook contact had met de verdachte van de bomaanslag op de verkiezingsbijeenkomst van de Koerdische HDP partij. Vermoedelijk zijn deze Koerden ook al besmet met het IS virus.

 10. Teun

  De uitspraken hier, hebben even weinig met die aanslag te maken als die twee Turkse agenten.

 11. Teun

  Hier boven beweert iemand over zijn stelling dat die stelling onderstreept wordt door acties. Het zal wis en waarachtig heel wat veegwerk gekost hebben, om de remsporen van het grote denkhoofd te wissen.
  Zou mijn stelling dan kloppen dat je hersens op je billen zitten. Dat vroeg mijn moeder ook weleens aan mij toen ik nog klein was. Zitten je hersens soms op je billen. Ze zei het me eigenlijk al voor. Ik antwoordde dan ook met ´ja soms´.
  Ik had Brouwenstein nog nooit eerder liefkozend over zijn stelling horen praten. Waarschijnlijk schaamde hij zich er nog voor en hield hij zijn stelling angstvallig in de kast.
  Brouwenstein, ik heb ook reeds acties, hoor. En dan nu de stelling nog. Die komt er ook nog wel. Maar dat zien we dan wel weer.
  Siem bedenker en onderstrepert van de stelling kreunt intussen van genot dat ik het zo uitvoerig over zijn stelling heb, terwijl ik reeds een halve fles jenever naar binnen heb gewerkt.
  Volgens Simons stelling is het zo dat wanneer hier op DDS iemand een scheet laat, die scheet er elders in Turkije met donderend geraas uitknalt met een kracht van 7 op de schaal met schoolbordkrijtjes van onderstrepert en lijntrekkert Siemagoras de broer van Pythagoras, de uitvinder van de Aha Erlebnis op de dag dat hij de badkuip ontdekte.
  Een doodgewone ondergister als ik ben, kan zich eigenlijk niet zo goed voorstellen dat die stelling gebrouwen is in het hoofd van onderbouwer en bovenbrouwer Brouwenstein. Ik ben eerder geneigd te geloven dat hij uit het magazijn van die man van de chaostheorie en het vlindereffect afkomstig is, Diederik Stapel.

  1. carthago

   De griezelige inhoud van de grzstn doctrine heb je met een goed eindvonnis betekend ,teun .

  2. Simon Brouwenstein

   “Een doodgewone ondergister als ik ben, kan zich eigenlijk niet zo goed voorstellen dat die stelling gebrouwen is in het hoofd van onderbouwer en bovenbrouwer Brouwenstein.”

   Daar hoeft u zich niet voor te schamen hoor, beste Teun. Iedereen weet zich beperkt door zijn eigen begripsvermogen.

 12. -Harry

  S.B ,

  je maakt mij niet wijs dat jij je eigen beperkingen kent , ” Brouwenstein” .

  Tenzij je toch die vermoede betaalde trol bent , die wel beter weet maar omwille van de smeer de kandeleer likt .

  Je wekt qua irritatie dezelfde schurftige kriebels op als Peter R de Vries .
  Ook zo’n misselijke narcist die niet slechts over het paard getild is , maar over een hele kudde gedonderd .

  Alleen heeft die De Vries nog wel eens wat nuttigs gedaan in het verleden en daar heb ik in jouw geval ernstige twijfels over .

  Levenslang dwarsligger ?

  1. Simon Brouwenstein

   Beste meneer Harry,

   Ik ben me welzeker van mijn beperkingen bewust. Zo geef ik van harte toe dat ik niet kan doorgronden volgens welke wonderlijke kronkelingen van de geest een man als u tot de stellige paranoide overtuiging kan komen dat ik door de overheid wordt betaald om relevante en anonieme figuren op het internet op de feiten te wijzen. Dat is voer voor psychologen en van die beperking in de kennis der psychopathologie ben ik me zeer bewust.
   Ik snap overigens ook niets van de wonderlijke irrationaliteit volgens welke mensen denken dat je zoiets gewoon zonder logica of bewijs kunt roepen. U zag en ziet mogelijk weinig van de echte wereld en fantaseert in uw eigen cocon over hoe die in elkaar steekt, maar zelfs dan is het voor mij lastig te begrijpen dat iemand tot zo’n waanzin komt.

   1. Pimsch

    Beste Simon, een tegengeluid hoort bij elke discussie. Tenslotte is niemand volmaakt. En vaak is het oordeel al gevormd voordat de toedracht bekend is.
    Wat mij echter opvalt is dat u een afkeer lijkt te hebben van alle meningen. Zo ja, wat zijn dan uw voorkeuren en beginselen?

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Er is het nodige verschil tussen de PKK en de PYD:

    http://actievoorrojava.nl/koerdische-autonomie-tussen-droom-en-werkelijkheid/

    U kunt onmogelijk de ene club voor de wandaden van de andere op laten draaien.

 13. Teun

  Flauw Simon, je had me ook kunnen pakken op die fles jenever. Was nog makkelijker geweest.

  1. Simon Brouwenstein

   Het was toch maar een halve fles, beste meneer Teun? Iemand van normale intelligentie kan dan nog een samenhangend betoog afsteken.

   1. toetssteen

    @Brouwenstein
    Dan zou ik maar eens antwoord geven op wat ik op 19:24 plempte. Zei de thee en koffie drinker.
    Want het is u blijkbaar wel welkom om weg te zwalken van het onderwerp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.