Koerdische terroristen schieten twee Turkse politieagenten dood

Geen categoriejul 22 2015, 16:00
De PKK heeft weer toegeslagen.
Daags nadat een ISIS-lid een aanslag pleegde in Turkije, deed een lid van de Koerdische terroristische organisatie de PKK hetzelfde. De NOS legt uit:
Koerdische extremisten van de PKK hebben gezegd dat ze vannacht twee politiemannen hebben doodgeschoten in de Turkse grensplaats Ceylanpinar. Dat dorp ligt op zo'n 200 kilometer van Suruç waar gisteren bij een aanslag een bloedbad werd aangericht.
Bij de ISIS-aanslag kwamen 32 Koerdische jongeren om het leven. Zij waren van plan om af te reizen naar het grensplaatsje Kobani om die stad her op te bouwen. Dat is broodnodig omdat ISIS het stadje tijden bestookte en zelfs een tijdlang (grotendeels) bezette. Uiteindelijk wisten Koerdische strijders Kobani te bevrijden, maar het moge duidelijk zijn dat er weinig van over is.
Daarom zouden die jongeren dus aan de slag; samen zouden ze één van de voornaamste woonplaatsen van hun volk herbouwen. Tot een ISIS-terrorist langskwam en ze allemaal opblies voor ze aan het werk konden gaan.
Dieptriest en vreselijk natuurlijk, maar de reactie van de PKK is onverdedigbaar. De PKK schakelt namelijk geen ISIS-jihadisten uit - de mensen die daadwerkelijk achter de aanslag zaten - maar twee Turkse politieagenten die er helemaal niets mee te maken hadden. Volgens de PKK is de uitleg dat de Turkse regering ISIS steunt, maar zelfs als dat waar is, is het merkwaardig om agenten te doden... en al helemaal agenten in Ceylanpinar.
Daar komt bij dat het strategisch ook nog eens oliedom is. Na de aanslag van ISIS kondigde Erdogan namelijk aan dat hij actie zou nemen tegen de extreem-islamitische organisatie. Dat was feitelijk voor het eerst. Door de aanslag van de PKK is hij - als hij dat wil - in staat om de aandacht te verschuiven van ISIS naar de Koerdische organisatie, waardoor ISIS wéér met rust wordt gelaten door Turkije.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten