Lichaam Maddie McCann mogelijk gevonden in koffer in Australië

Het 3-jarige meisje verdween in 2007. Sindsdien is de hele wereld naar haar op zoek.

In Australië werd er twee weken geleden een lichaam van een klein, blond meisje gevonden in Australië. Het meisje was in een koffer gepropt. De Australische autoriteiten weten nog niet wie het is, maar de Britse media speculeren volop: het zou weleens om Maddie McCann kunnen gaan. Het Britse meisje dat in 2007 verdween uit de bungalow van haar ouders in Portugal.

Maddie lag te slapen toen haar vader en moeder besloten om naar een restaurant te gaan om lekker te eten. Toen ze thuiskwamen ontdekten ze dat Maddie weg was. De politie werd erbij gehaald, maar hun dochter was niet te vinden. Het gevolg: eerst werden de ouders als verdachten gezien, daarna kwamen anderen in het vizier van de politie en de media. De belangrijkste verdachte was ene Robert Murat, een Brit die in Portugal woont.

Met name de Britse tabloids leken ervan overtuigd te zijn dat Murat erachter zat. Uiteindelijk werden ze gedwongen om hun excuses aan te bieden omdat hij toch echt onschuldig was. Zoals gewoon in zo’n situatie moesten ze hem een flinke schadevergoeding betalen. Zijn goede naam was immers door het slijk gehaald.

Allemaal erg interessant, maar Maddie was nog steeds spoorloos. Het meisje leek werkelijk van de aardbodem verdwenen. Er waren weliswaar meldingen van mensen die zeiden haar te hebben gezien, maar daar bleef het bij.

Nu is het mogelijk dat haar lichaampje uiteindelijk toch gevonden is. Het AD legt uit:

De Australische politie bevestigt tegenover Mirror dat het lichaam van een blonde peuter is. Het meisje is tussen de twee en vier jaar oud en is mogelijk in 2007 overleden. De kenmerken komen akelig overeen met die van Maddie: zij was drie jaar oud toen zij in datzelfde jaartal verdween uit het appartement in Portugal, waar ze op vakantie was met haar ouders. 

De Britse politie heeft contact opgenomen met hun Australische collega’s. Het is zeer wel mogelijk dat ze binnenkort een DNA test doen om te kijken of het inderdaad om Maddie gaat. Als dat het geval is, wordt dit verhaal zo mogelijk nog vreemder: Maddie zou dan van Portugal naar Australië zijn gereisd (of: meegenomen door iemand).

Vooralsnog zeggen de betrokken instanties dat het allemaal “pure speculatie” is. Later horen we daar ongetwijfeld meer over.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.