Hoe je tientallen kilo's kan kwijtraken in een jaar tijd? Deze ervaringsdeskundige heeft het verrassende antwoord

Geen categoriejul 10 2015, 16:00
Hij verloor maar liefst 45 kilo in één jaar tijd en zegt dat andere mensen met overgewicht precies hetzelfde kunnen doen als ze zijn strategie kopiëren.
In een blogpost schrijft Alasdair Wilkins hoe hij zijn doel - om 45 kilo af te vallen - heeft bereikt. Zijn recept is simpeler dan je zou denken:
"De manier waarop ik gewicht verloor is zo, zo dom’, schrijft Alasdair in een blogbericht . ‘Ik ging gewoon naar de fitness en ik... wandelde. Op de loopband, bergopwaarts, aan een snel tempo, een uur lang én elke dag. En dan bedoel ik echt elke dag. Dat is het ongeveer, niet meer of niet minder."
Zijn belangrijkste strategie was dus feitelijk om elke dag naar de sportschool te gaan en daar een uur - of anderhalf - te wandelen. In een hoog tempo, steeds weer. Ja, ook als hij zich iets minder voelde.
Hoewel hij zijn eetpatronen ook enigszins aanpaste volgde hij geen 'crash dieet' (waarbij je bijna niets eet en daardoor logischerwijs flink afvalt):
"Voor mij was het veel gemakkelijker om gewoon op de loopband te springen dan een trainingsschema te volgen of op mijn eten te letten. Maar ik heb mijn porties wel geminderd, en ik ben ook alleen gaan wonen, weg van de altijd gevulde koelkast van mijn moeder. Door altijd te sporten, had ik gewoon ook minder tijd en behoefte om een zak chips open te maken. "
De belangrijkste tip die hij heeft voor andere (wannabe) afvallers? Doe wat je leuk vindt:
"Of het zwaar was om vol te houden? Helemaal niet, ik ontwikkelde een routine die ik aangenaam vond. Ik heb eigenlijk alle literatuur over de beste manier om gewicht te verliezen genegeerd en gewoon een manier gezocht die voor mij werkte."
Op de foto boven dit artikel zie je hoe Alasdair er een jaar geleden uitzag. Het verschil met nu is indrukwekkend:
Screen Shot 2015-07-10 at 16.34.09
Zoals vaste lezers van De Dagelijkse Standaard onderhand weten ben ik zelf ook bezig met af te vallen. Ik kan de woorden hierboven alleen maar beamen. Ook ik heb mijn dieet enigszins aangepast, maar volg geen extreem dieet of iets dergelijks; ik ga gewoon verstandig om met voedsel. Daarnaast ga ik elke dag (in ieder geval zes keer per week) naar het fitnesscentrum waar ik vervolgens flink losga. Natuurlijk doe ik cardio, maar daar ontleen ik niet heel veel plezier aan. Gewichtheffen vind ik leuker. wat prettig is aangezien het je spieren een flinke boost geeft.
In de afgelopen 2,5 maand ben ik daardoor 13 kilo afgevallen. Het einddoel is: nog 17 eraf. Wat ik in de afgelopen 10/11 weken heb geleerd is dat het a) onverstandig is om helemaal op te houden met eten en b) dat je ervoor moet zorgen dat je de sport die je beoefent leuk vindt. Als dat niet zo is zal het je zwaar vallen om elke dag weer in actie te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten