Meer smartphones verkocht dan ooit tevoren

Smartphones lijken in rap tempo de wereld te veroveren.

Volgens een rapport van onderzoeksfirma IDC werden in het tweede kwart van dit jaar liefst 337 miljoen exemplaren verkocht. Van de LG G4, onlangs door lezers van Techradar.com gekozen tot een van de drie beste smartphones ter wereld, tot de populaire Sony Xperia Z3, meer smartphones dan ooit vlogen over de toonbank.

De stijging in het aantal verkochte smartphones was bijna 11 procent in vergelijking met een jaar eerder. Deze exponentiele groei komt mede door de opkomst van nieuwe Chinese smartphonemerken, en het groeiend gebruik van smartphones in andere Aziatische landen en delen van Afrika. Volgens techwebsite Techcrunch zal over een paar jaar vrijwel heel Afrika zijn veroverd door de smartphone.

Opvallend is overigens dat het totaal aantal verkochte mobiele telefoons niet is gestegen. Consumenten lijken dus overduidelijk in te zetten op smartphones.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.