Oorlogsveteraan wordt beloond voor zijn diensten… en dat met een cadeau zo groot als een huis

Hij kreeg de hoogste medaille voor een oorlogsveteraan en wordt nu ook nog eens beloond met een fantastisch cadeau.

Een Amerikaanse oorlogsveteraan die een Purple Heart kreeg (een hoge militaire onderscheiding voor helden op het slagveld) heeft nu nóg een cadeau gekregen. En wat voor één: hij liep onlangs zijn gloednieuwe huis in. Betaald en gebouwd door anderen.

Marco Dominguez was een sergeant in het Amerikaanse leger. Tijdens twee uitzendingen naar Irak raakte hij twee keer gewond. In totaal kreeg hij niet één Purple Heart, maar twee. Ook kreeg hij drie “Army Good Conduct” medailles voor zijn diensttijd. Met andere woorden, de man is een absolute held én een voorbeeldsoldaat.

Screen Shot 2015-07-27 at 12.33.41

Fantastisch, natuurlijk, maar eerder dit jaar ontdekte hij dat hij nog iets veel mooiers zou krijgen. Operation Finally Home (Operatie Eindelijk Thuis) en bouwbedrijf Wonderland Homes besloten namelijk om hem te danken voor zijn diensten door… gratis en voor niets een nieuw huis voor hem te bouwen.

Screen Shot 2015-07-27 at 12.45.42

Na maanden te hebben gewacht mocht de dappere sergeant zijn nieuwe woning nu eindelijk inlopen. Zijn commentaar?

“Het is ongelooflijk. Ik kan dit met geen woorden beschrijven.”

Operatie Finally Home zegt dat Dominguez het meer dan verdiende. De organisatie zet zich in voor oorlogshelden die, bij thuiskomst, ontdekken dat ze eigenlijk weinig meer hebben. In de meeste gevallen geldt dat ze dringend behoefte hebben aan een nieuw huis – hypotheekvrij.

Screen Shot 2015-07-27 at 12.45.48

Dominguez:

“Dit is een nieuw begin voor mij en mijn gezin. Een nieuw leven.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.