Met twee kogels laat deze Peshmerga-sniper de brandstofvoorraad van ISIS ontploffen

Geen categoriejul 15 2015, 9:26
ISIS is voor een groot deel van zijn inkomsten afhankelijk van olie. Dankzij een Koerdische sluipschutter hebben die inkomsten een gevoelige tik opgelopen.
ISIS is één van de rijkste terreurbewegingen ter wereld omdat haar strijders meerdere olievelden controleren. De olie wordt vervolgens in tankwagens overgeladen en stiekem verkocht aan allerlei smokkelaars. Op die manier financiert ISIS haar heerschappij over grote delen van Syrië en Irak.
Als reactie hierop heeft de anti-ISIS-coalitie van Amerika en Arabische bondgenoten de olievelden van ISIS meermaals onder vuur genomen om de inkomsten af te snijden, en ook de herovering van een groot olieveld door Koerdische strijders was een flinke tegenslag voor de terreurgroep.
In deze onlangs opgedoken video is te zien hoe ook één Koerdische sluipschutter de olie-inkomsten van ISIS kan dwarsbomen. Het is natuurlijk niet zo'n belangrijke stap als het heroveren van olievelden, maar deze Koerd draagt absoluut zijn steentje bij aan de bestrijding van ISIS. Met twee welgemikte kogels zorgt hij er namelijk voor dat een ISIS-tankwagen in Syrië volledig in vlammen opgaat. Langzaam zie je hem inzoomen op zijn doelwit, waarna hij vlug twee schoten afvuurt. Het volgende wat we zien, is een grote explosie. ISIS zal met deze tankwagen geen olie meer smokkelen.
Bekijk de video hier:
[video width="450" height="360" flv="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/┌∩┐◣_◢┌∩┐-Kurdish-Peshmerga-Sniper-hits-and-destroys-an-ISIS-fueltanker-with-two-shots1.flv"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten