Politie Schiphol pakt wannabe ISIS-terrorist op

Geen categoriejul 22 2015, 13:20
De naam wilde in naam van ISIS aanslagen plegen.
De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisteren een 29-jarige man uit Apeldoorn opgepakt. Deze man is een aanhanger van de radicaal-islamitische organisatie en dreigde op verschillende locaties in ons land aanslagen te plegen.
Verschillende media-organisaties kregen vorige week maandag een mail van de man, waarin hij met meerdere aanslagen dreigde. In ruil voor vrijlating van Syriëgangers en 10 miljoen euro beloofde de verdachte informatie over de explosieven vrij te geven.
De man verbleef tot dinsdag in het buitenland. Gisteren kwam hij echter terug in ons land... waarna hij meteen werd opgepakt.
De politie laat weten dat uit onderzoek blijkt dat er geen directe dreiging uitging van de man. Dit betekent niet dat hij niet van plan is, of was, om uiteindelijk aanslagen te plegen, maar slechts dat er geen reden is om te geloven dat hij al een doelwit en datum in gedachten had... en al aan het plannen was.
ISIS is voornamelijk bezig met het opzetten van een radicaal-islamitisch kalifaat in Syrië en Irak, maar heeft in het verleden al aangegeven dat het ook maar wat graag terroristische aanvallen wil uitvoeren in het Westen. Daarin is het zelfs al geslaagd; de terroristen achter de aanslagen op het Franse magazine Charlie Hebdo zouden 'geïnspireerd' zijn door ISIS. Ook in andere landen slaan ISIS-terroristen regelmatig toe... of proberen ze dat.
Deze arrestatie bewijst dat a) de Nederlandse autoriteiten mogelijke extremisten goed in de gaten houden en b) dat er wel degelijk ISIS-fans zijn in ons land die de terroristische daad bij het woord willen voegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten