Politie Schiphol pakt wannabe ISIS-terrorist op

De naam wilde in naam van ISIS aanslagen plegen.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisteren een 29-jarige man uit Apeldoorn opgepakt. Deze man is een aanhanger van de radicaal-islamitische organisatie en dreigde op verschillende locaties in ons land aanslagen te plegen.

Verschillende media-organisaties kregen vorige week maandag een mail van de man, waarin hij met meerdere aanslagen dreigde. In ruil voor vrijlating van Syriëgangers en 10 miljoen euro beloofde de verdachte informatie over de explosieven vrij te geven.

De man verbleef tot dinsdag in het buitenland. Gisteren kwam hij echter terug in ons land… waarna hij meteen werd opgepakt.

De politie laat weten dat uit onderzoek blijkt dat er geen directe dreiging uitging van de man. Dit betekent niet dat hij niet van plan is, of was, om uiteindelijk aanslagen te plegen, maar slechts dat er geen reden is om te geloven dat hij al een doelwit en datum in gedachten had… en al aan het plannen was.

ISIS is voornamelijk bezig met het opzetten van een radicaal-islamitisch kalifaat in Syrië en Irak, maar heeft in het verleden al aangegeven dat het ook maar wat graag terroristische aanvallen wil uitvoeren in het Westen. Daarin is het zelfs al geslaagd; de terroristen achter de aanslagen op het Franse magazine Charlie Hebdo zouden ‘geïnspireerd’ zijn door ISIS. Ook in andere landen slaan ISIS-terroristen regelmatig toe… of proberen ze dat.

Deze arrestatie bewijst dat a) de Nederlandse autoriteiten mogelijke extremisten goed in de gaten houden en b) dat er wel degelijk ISIS-fans zijn in ons land die de terroristische daad bij het woord willen voegen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Terzo

  Die moslimlarf staat binnen een mum van tijd weer buiten in dit slappe hapland.

 2. V.K.

  -Die man had dus al moeten worden opgepakt voordat hij het vliegtuig in ging.

  -Maar ja, blijkbaar is het normaal, terwijl je vanaf je vakantie-adres dreigt met bomaanslagen, dat wannbee terroristen pas een gevaar vormen wanneer zij het vliegtuig uitstappen na een verder voorspoedig verlopen reis.

 3. Nicky

  When Mohams wannabees become busybees, they hope to end in heavenbees.

  But what a shock; they didn’t expect fire and brimstone in Mohams ‘heaven’.

 4. Ruud562

  “Verschillende media-organisaties kregen vorige week maandag een mail van de man, waarin hij met meerdere aanslagen dreigde. In ruil voor vrijlating van Syriëgangers en 10 miljoen euro beloofde de verdachte informatie over de explosieven vrij te geven.

  De man verbleef tot dinsdag in het buitenland. Gisteren kwam hij echter terug in ons land… waarna hij meteen werd opgepakt.”

  Waarom is hij niet op het buitenlandse adres waar hij vertoefde opgepakt? Hij had het vliegtuig op weg naar Nederland kunnen opblazen! Of is het soms omdat ‘mijnheer’ gebruik moet kunnen maken van onze ‘formidabele’ rechtspraak, zou eerdere aanhouding daarom niet rechtmatig zijn geweest?
  Ach tuurlijk, volgende week is hij weer vrij man!

 5. Wachteres

  Ondertussen is onze MinBuZa hartstikke goed bezig:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/nederland_helpt_polen_met_anti.html

  Na vrede te hebben gesticht in het Midden-Oosten pakt onze MinBuZa Bert Koenders nu uit tegen Rusland. Samen met zijn Poolse collega gaat Koenders een Russischtalig TV- en informatiekanaal uit de grond trekken dat “gives the tools and the capacities for Russian language [media] and Russian social media to work on the basis of objective information … with the exchange of different viewpoints”, aldus Koenders.

  Objectieve informatie [die uit Nederland zou moeten komen] en onduidelijke en misleidende informatie [die uit Rusland zou komen].

  Dat TV-kanaal, met Bert Koenders, Hans van Baalen en Marcel Gelauff als anchors, gaat nog eens heel groot worden.

  Nederland gaat rusland

 6. Wachteres

  Sorry het stukje schoot al door.

  Nederland gaat Rusland leren wat objectieve informatie is.

  Het positieve van het artikel?

  Ik heb in tijden niet zo gelachen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.