Restaurantmedewerker helpt een oude vrouw. Dan krijgt hij een prachtige beloning

Deze zeventienjarige schoonmaker is een voorbeeld voor iedereen.

Kailen Young is nog maar zeventien, maar toch wordt hij door velen als een voorbeeld gezien. Vorige week hielp Kailen een oudere dame naar haar auto te lopen. Hij zag dat ze wat moeilijk liep, en dus nam hij haar bij de hand.

Heel normaal, vond Kailen. Als je iemand ziet die hulp nodig heeft, dan help je diegene. Maar Kailens goede daad werd door een voorbijganger gefotografeerd, die het mooi vond om te zien dat deze tiener een stapje extra zette om zijn medemens te helpen.

hardees-teen-with-elderly-David-Yardley-Facebook

 

De foto werd op Facebook geplaatst, en werd door duizenden mensen geliked en gedeeld. Ze vonden de goede daad mooi om te zien, en vonden het inspirerend dat een tiener al zo’n verantwoordelijkheidsgevoel had.

Ook bij Kailens werkgever, het restaurant Hardee’s, bleef de foto niet onopgemerkt. Net als veel Facebookers vond de directie dat de jonge weldoener een beloning verdiende. Daarom werd Kailen deze week in het zonnetje gezet. Niet alleen kreeg hij complimenten voor zijn daad, hij ontving ook een cheque ter waarde van duizend dollar, meer dan negenhonderd euro! Dat is pas een mooie beloning. De tiener is van plan om het geld goed te gebruiken, hij wil het namelijk investeren in zijn studie.

Hardees-workers-kindness-to-elderly-knoxville-newsvideo-326x220

Kailen kan de enthousiaste reacties nog steeds nauwelijks geloven:

“Sommige mensen zeggen dat zo’n daad zeldzaam is, en dat verraste me, want voor mij is het gewoon iets normaals. Het was erg mooi en hartverwarmend om de vele reacties te lezen”

De oudere dame spreekt lovende woorden:

“Ik voelde me alsof ik werd aangeraakt door de hemel. Die vriendelijkheid en goedheid in de wereld, dat hebben we echt nodig, toch?”

Wat een fantastisch verhaal. Helaas wordt het tegenwoordig als zeldzaam beschouwd dat je voor een ander klaarstaat, en dan is het des te mooier als zo’n goede daad een beloning krijgt! En het allermooist is dat Kailen er zo bescheiden over blijft. Hij hoopt vooral dat hij andere mensen inspireert om hetzelfde te doen.

Zo zie je maar: een goede daad kost heel weinig moeite, maar kan een grote positieve impact hebben. Kailen is een inspirerend voorbeeld van iemand die een stapje extra zet om voor zijn medemens het verschil te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Pimsch

    wie goed doet, goed ontmoet.
    en het levert meer op dan een bejaarde te overvallen of diens rolstoel om te trappen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.